Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1309
0

Чотири вилучення в товариській грі

Новини зі станів клубів першої ліги

Чотири вилучення в товариській грі

ПФК Олександрія: з новачками — визначилися

Підопічні Володимира Шарана нині перебувають на останньому зборі в Криму, який є фактично поступовим переходом до змагальної частини. Але, звісно, основну поживу для роздумів дав турецький збір. За його результатами контракти з командою підписали такі гравці: Кирило Сидоренко («Тирасполь», Молдова), Валерій Іващенко («Нафтовик»), Ігор Мельник («Кримтеплиця»), Андрій Гаврюшов («Зоря»), Ярослав Сухоцький (вихованець футбольної школи львівських «Карпат»), Василь Грицук (колишній гравець «Нафтовика» та «Кривбасу»), Олександр Кочура («Зірка» Кіровоград) та голкіпер Роман Чумак («Кремінь» Кременчук). А от стосовно Олександра Морозова («Зірка» Кіровоград, її колишній капітан), та з ним контракту не підписано.

Втрат у команді небагато. Буквально напередодні закриття трансферного вікна, за ініціативи В'ячеслава Грозного, повернувся до «Арсеналу» опорний півзахисник Андрій Богданов. З приводу можливого поповнення головний тренер олександрійців Володимир Шаран сказав таке: «Плануємо переглянути ще кількох нападників. Адже лінія нападу турбує найбільше. До нас повинен долучитися Олег Мозговий (свого часу захищав кольори ізраїльського «Хапоеля»). З молодих залучимо місцевого гравця з «Аметиста» Б. Боровського, 1992р.н».

10-го березня команда повертається додому.

Нафтовик-Укрнафта: воля до перемоги


Під час підготовки в Криму футболісти «Нафтовика-Укрнафти» провели ще два спаринги. 24 лютого на центральному стадіоні Алушти «Спартак» вони помірялися силами з лідером групи «А» другої ліги іллічівським «Бастіоном».

З перших хвилин ініціативою заволоділи досвідченіші охтирські футболісти. Однак саме вони першими й пропустили. Після помилки воротаря нафтовиків Дейнека іллічівці повели в рахунку. Не забарилися гравці «Бастіону» й з другим м'ячем. Контратака закінчилась порушенням правил у карному майданчику й підопічні Краснянського реалізували пенальті. А на 18-й хвилині після дальнього навісного удару іллічівці вже вигравали з рахунком 3:0.

Охтирці після цього мали не одну можливість скоротити відставання (Єсип, Вітер, Саванчук), але скористалися тільки однією. Проти Вітера порушили правила в карному майданчику, й сам потерпілий реалізував пенальті.

У другому таймі, з виходом на поле Каракевича, гра нафтовиків у нападі ще більше активізувалася. І невдовзі вони скоротили перевагу суперника до мінімуму. Нафтовики вміло розіграли штрафний й Погорєлов із-за меж карного майданчика переправив м'яч у ворота. Хвилин за 10 до закінчення поєдинку Єсип вивів віч-на-віч з голкіпером Каракевича, і Роман у боротьбі з оборонцем і воротарем іллічівців перекинув м'яч через воротаря.

Загалом гра вийшла бойовою, й охтирські футболісти проявили характер. Програючи по ходу поєдинку 0:3, вони зрівняли рахунок і мали не один шанс схилити шальки терезів на свою користь.

27 лютого суперником охтирців був мелітопольський «Олком». Поле для гри було не в найкращому стані, й тому досвідченіші охтирські футболісти змогли втілити свою перевагу лише в один забитий м'яч. На 18-й хвилині після флангового прострілу Ніконова новачок команди Євген Євсеєв, зігравши на випередження, «щічкою» переправив-м'яч у ворота.

Слід відзначити, що тренери нафтовиків у першому таймі випустили на поле молодих футболістів та новачків команди. У другому таймі грала вже «основа» команди Сергія Шевченка, та до забитих м'ячів справа так і не дійшла — поєдинок закінчився з рахунком 1:0.

На цьому останньому передсезонному навчально-тренувальному зборі охтирська команда планує провести ще два спаринги: вчора мали зіграти з овідіопольським «Дністром», а 5 березня з білоруською командою.

Геліос: нічия з кримським аматором

Минулого тижня «Геліос» розпочав у Криму завершальний підготовчий збір. За інформацією прес-служби клубу, місцем дислокації «сонячних» є спортивна база «Скіф», яка розташована в лічених кілометрах від Симферополя.

У зборах участь беруть 16 гравців. Воротарі: Олександр Качоренко, Андрій Скрипник; польові гравці: Микола Волошин, Олег Шатило, Дмитро Євстафієв, Артем Радіонов, Сергій Борзенко, В'ячеслав Гаді, Сергій Колесник, Денис Соломаха, Марат Даудов, Віталій Сумцов, Олександр Тарасенко, Юрій Фоменко, Іван Романчук і В'ячеслав Воронін. Перед від'їздом у Симферополь клуб відпустив на вільні хліби Олександра Забару, Олександра Чередниченка й Олександра Афанасьєва.

Збір у «червоно-чорних» триватиме до 9 березня (це залежить від рішення ПФЛ щодо майбутнього тернопільської «Ниви», з якою «Геліосу» 14 березня проводити стартовий матч весняної частини сезону).
Підопічні Кандаурова беруть участь у традиційному зимовому кримському турнірі пам'яті Юрковського. Унічию (1:1) завершився прем'єрний поєдинок, у якому «сонячним» протистояв один з лідерів аматорського футболу Криму — ФК «Форос».

Геліос: Качоренко, Борзенко, Шатило, Євстафієв, Радіонов, Гаді, Даудов, Соломаха, Сумцов, Тарасенко, Романчук. На заміну виходили: Яровенко, Костюк, Колесник, Бочкур, Воронін, Фоменко, Суспіцин, Лобойко.

Волинь: повернення старих знайомих

У черговому контрольному матчі луцька «Волинь» зустрілася ще з одним представником першого польського дивізіону — клубом «Погонь» (Щецін), інформує прес-служба клубу. Загалом, Віталій Кварцяний, може бути задоволений результатом зустрічі з поляками. Хоча вона складалася зовсім непросто, футболісти «Волині», як-то кажуть, дограли до кінця й дотисли суперника наприкінці матчу. За десять останніх хвилин лучани зуміли двічі розписатися у воротах поляків. Один з м'ячів було забито з 11-метрової позначки. Загалом товариська зустріч відзначалася неджентельменською поведінкою футболістів і, на диво, була непростою для суддівства. У підсумку; арбітр змушений був вилучити по двоє гравців з обох команд.

У суботу ввечері лучани провели у Туреччині черговий спаринг з срібним призером чемпіонату Латвії ФК «Вентспілс». Спочатку зустріч з досить непогано організованим суперником носила не надто приємний характер. Латвійці вели після першого тайму з рахунком 2:0. Після перерви Віталій Кварцяний кинув у бій основні сили. Територіальна та ігрова перевага, яка була на боці «Волині» й у першому таймі, лише збільшилася. Після реалізованого В'ячеславом Шарпаром 11-метрового розрив у рахунку вдалося скоротити до мінімуму, а вирівнялася ситуація після влучного пострілу одного з новачків команди Андрія Сірого. У підсумку — 2:2.

До речі, «Волинь» нарешті зареєструвала трансфери кількох своїх новачків. Головною новиною однозначно можна назвати повернення до Луцька вихованця волинського футболу Олега Герасим'юка. Також до «Волині» повернувся ще один старий знайомий — оборонець Віталій Розгон, котрий останнім часом виступав за ФК «Львів». Окрім цього, команда підсилилася ще двома оборонцями — Сергієм Литовченком та Олексієм Довгим й півзахисником Андрієм Сірим.

А ось перехід у «Волинь» на правах оренди двох гравців чеського клубу «Сігма» так і не відбувся. Марек Кащак і Міхал Губнік залишили тренувальний табір лучан після не надто вдалих дій у кількох контрольних матчах третього збору.


Олександр ОЗІРНИЙ, Валерій ЧЕРНЕЦЬ, Олександр ТРАВЯНКА, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.