Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1006
1

ЖАБЧЕНКО: «У нас усе стабільно»

Кіровоградська «Зірка» братиме участь у весняній частині чемпіонату у першій лізі

ЖАБЧЕНКО: «У нас усе стабільно»
Игорь Жабченко

Узимку футбольний Кіровоград переживав зі звичного для другої та першої ліг приводу: на порядку денному стояло питання існування в місті професійної команди. «Зірку» можна із впевненістю назвати гордістю міста та улюбленою командою тамтешніх вболівальників. Але, на жаль, команда тривалий час не готувалася до змагань, не знаючи про свою подальшу долю.

Саме із цієї причини Кіровоград почали залишати гравці, які складали кістяк колективу у першому колі. Здавалось, ситуація складається невиправна... Утім, на радість шанувальникам першої ліги, одна з найіменитіших команд турніру уже зараз продовжує готуватись до другого кола. А головний тренер «Зірки» Ігор Жабченко запевнив, що проблеми — в минулому й всі думки гравців, тренерського штабу та керівництва пов'язані саме з футболом, чому сприяє фінансова стабільність.

-Узимку вирішувалось, чи буде існувати «Зірка» надалі. Нині уже твердо можна сказати, що все-таки футболу в Кіровограді бути?
-Так, наразі все стабілізувалося й робота йде повним ходом. Нині проводимо другий підготовчий збір і не відчуваємо жодних проблем.

-Команда майже не готувалась до другого кола. Як вийти з цієї ситуації?

-Поки що час для підготовки ще є. Будемо інтенсивно працювати й надолужувати втрачене. Далі потрібно буде набирати потрібні кондиції за рахунок ігор, іншого шляху немає. Загалом, завжди можна знайти вихід зі складної ситуації, тому й ми не надто переймаємось із цього приводу. Все в нас добре, й сподіваюсь, що розпочнемо друге коло теж вдало.

-Багато гравців залишили «Зірку». Які справи із кадрами?
-До нас повертаються гравці, які грали в першому колі. Тому нічого негативного з цього приводу сказати теж не можу. До того ж, виникла можливість підібрати нових виконавців, які нині перебувають у таборі клубу на оглядинах. Селекція триватиме й надалі, як і весь тренувальний процес.

-За рахунок чого плануєте набирати очки, перш за все, в стартових іграх, виходячи із такої непростої ситуації?

-За рахунок тієї ж гри, яку команда демонструвала в першому колі. Ми й надалі сповідуватимемо комбінаційну та швидку гру. І в цьому плані, незважаючи на певні труднощі, жодних серйозних змін не відбудеться.

-Чотирнадцятого березня на вас чекає візит до Овідіополя. Ви маєте хоча б приблизне уявлення, хто вийде на поле і який малюнок гри матиме «Зірка»?

-Звісно, маю! Здається, ви дещо перебільшуєте проблеми, які спіткали нашу команду. Запевняю, все цілком стабільно й усі умови для підготовки команди наразі створено...

- Якісь турнірні завдання перед вами ставляться?
-Поки що розмови на цю тему не було.


Анатолій ВОЛКОВ, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
jack19892008
ВПЕРЕД,ЗВЕЗДА! ВПЕРЕД!