Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1232
0

МИКУЛА: «Спробуємо набрати побільше очок»

Інтерв'ю з керманичем команди другої ліги ФК «Гірник» з Кривого Рога

МИКУЛА: «Спробуємо набрати побільше очок»

Під час зимового антракту чимало говорилося про те, що навесні деякі клуби не витримають фінансової кризи і не вийдуть на старт другої частини першості. Головний тренер ФК «Гірник» (Кривий Ріг) Сергій МИКУЛА поспішив нас запевнити, що криворізька команда другу половину сезону буде грати.

-Сергію Миколайовичу, як триває підготовка вашої команди до весняних турів?

-Спочатку команда працювала в Кривому Розі, нині перебуваємо на навчально-тренувальному зборі в Нікополі, в рамках якого беремо участь у турнірі пам'яті Миколи Кудрицького. Паралельно проводимо контрольні матчі. Уже зіграли спаринг із «Гірником-Спортом» (Комсомольськ) — 1:1, у планах ще контрольні зустрічі із «Зіркою» (Кіровоград) та «Титаном» (Армянськ). У Кубку Миколи Кудрицького здобуваємо перемоги і йдемо на першому місці.

-Команда виступатиме у весняній частині змагань?
-Звичайно! У нашій команді зараз 25 гравців, не знаємо навіть, кого залишати. Людей вистачає. На весняну частину гратимемо в основному з місцевими вихованцями, з інших міст у нас футболістів практично немає.
Виступати в другій лізі, безперечно, будемо. Днями приїдемо до Києва в ПФЛ, заявляти команду. Тож нехай наші вболівальники не хвилюються — грати будемо.

-Чи вдалося команду підсилити настільки, наскільки б вам хотілося?
-Дещо підсилилися. Але деякі позиції ще треба зміцнити. Потрібно буквально пару гравців.

-Якісь певні завдання керівництво клубу окреслило на другу частину сезону?
-Я вважаю, що перше коло ми дещо провалили, і одинадцяте місце в турнірній таблиці не те, на яке команда заслуговує. Навесні маємо взяти значно більше очок. Зараз спробуємо закріпитися в сімці найкращих команд таблиці, а з наступного сезону планується, що клуб ставитиме завдання набагато вищі.

-За два тижні почнуться змагання. Клубу вдасться підготувати належним чином домашню арену «гірників»?

-Роботи з цього приводу ведуться, поле чистять. Та ось біда — в нас же немає підігріву. Важкувато буде. Тішить лише те, що в місті є такий серйозний клуб, як «Кривбас». Керівництво клубу провело переговори з клубом прем'єр-ліги і найімовірніше, що перші тури змагань проведемо на стадіоні молодіжної команди ФК «Кривбас». А далі вже гратимемо на своїй арені. Зараз грати на нашому стадіоні аж ніяк не можна, оскільки міситиметься багнюка, а пізніше, коли поле підсохне, будемо на ньому тільки мучитися. Найкращий варіант, звичайно, якби відновили першість хоча б на два тижні пізніше.

-Команду вдалося вже функціонально підготувати до матчів?
-Ще є над чим працювати, адже в нас зараз грає переважно молодь, а вона ще не «обстріляна». Ми взяли юнаків з групи підготовки, з кадетів, з першості області. Досвіду їм ще не вистачає. Ось, наприклад, грали спаринг проти «комсомольців» — ще бракує команді швидкості. Коли періодами додають у русі, зовсім по-іншому діє й колектив. Є над чим працювати.


Олексій КОМАРОВСЬКИЙ, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.