Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
1699
0

ДОБРИНСЬКА: «У нас краса важливіша за спорт»

Наталія Добринська про чемпіонат світу в Катарі, свій телевізійний досвід та заняття йогою

ДОБРИНСЬКА: «У нас краса важливіша за спорт»

Олімпійська чемпіонка Пекіну з багатоборства Наталія Добринська після зимової перерви знову повернулася до тренувань. Цими днями легкоатлетка перебуває в Сумах, де бере участь в чемпіонаті України. Зайнятість на змаганнях не завадила Наталії розповісти про своє життя.

- Які цілі перед собою ставите на чемпіонаті України?
- Цьогоріч це мій перший старт. Чемпіонат України в цей час для мене є  дуже доречним. Хочу відчути мандраж. Путівку на чемпіонат світу, який відбудеться на початку березня, я вже здобула, тому для мене не важливий результат виступу. Основне, перевірити готовність, визначити свої помилки.

- В олімпійської чемпіонки в Україні є конкурентки, які б змушували мобілізовуватися перед внутрішнім стартом?
- Так, є конкуренція. Ганна Мельниченко, моя сестра, приїхали дівчата з Білорусії, можливо, завітають росіянки. Конкуренція цього разу хороша.

- Від спорту вдалося за зиму відпочити?
- Намагалася відпочити, але дуже часто виникали думки про те, що часу залишилося не багато, скоро знову треба буде готуватися. Абстрагуватися від спорту так і не вдалося. Відволіктися допоміг хіба телевізійний проект «Танцюю для тебе». Відпочивати нікуди не їздила. Побувала в Португалії, де в нас тривав тренувальний збір. Особливо себе на ньому ми не обтяжували, трохи відпочивали.  

- Після чемпіонату світу в Берліні керівництво Федерації обіцяло запровадити централізовану систему підготовку. Відчули на собі якісь зміни?
- Ні не відчула, на мене ці зміни не вплинули. Маю індивідуальну підготовку, проходжу, як і раніше, тренувальні збори. Після Олімпіади в Пекіні мене стосовно цього не займають. 

- В Катарі, де відбудеться чемпіонат світу, доводилося бувати?
- Ні, ніколи там не була. Це будуть перші відвідини цієї країни. Цікаво, яка в них інфраструктура. Думаю, на дуже хорошому рівні. Арабські країни останнім часом більше люблять спорт, аніж європейські. Тому в ці країни і перенесено багато змагань.   

- На карті світу багато місць, де ви ще не побували?
- Ще чимало таких країн. У Європі мені вже не цікаво, хочу більше відвідати екзотичних країн. Наприклад, Таїланд, Індію. В Катарі теж хочу побувати.

- Якось ви сказали, що дуже подобається у Франції. А де вам найменше сподобалося?
- Таких місць немає. Всюди, навіть де є яскравий негатив, є і свої плюси. Якщо не подобається країна, то виручити може кухня, люди, гарне спілкування чи самі змагання. Взагалі, люблю подорожі, нові міста. Побачивши щось нове, мені відразу стає добре на душі і ніщо не здатне зіпсувати мої враження.

- Це правда, що ви вегетаріанка?
- Не те, щоби я вегетаріанка, просто не їм м’яса. Споживаю рибу, морепродукти. А страви з птиці та тварин, мені не подобаються.

- Не подобаються чи ви обрали те, що вам найкраще допоможе підготуватися до змагань?
- Не подобаються. Як почала займатися йогою, апетит до м'ясо зник.

- А йогою ви давно займаєтесь?
- Кілька років. До йоги мене привчив тоді ще майбутній мій чоловік Дмитро. Він якось запропонував, я погодилася, мені сподобалося і я продовжила заняття. Подобається дивитися на себе збоку, тренувати тіло, робити його гнучкішим, від чого я тепер менше травмуюся на тренуваннях. Мені психологічно легше пристосуватися до життя. В йозі багато хороших моментів. Розвивається як тіло, внутрішні органи, так і духовний світ. Повний комплекс.

- Як вважаєте, що принесло вам більше популярності – Ігри в Пекіні чи проект «Танцюю для тебе»?
- Чесно кажучи, Олімпіада мені не дала такої популярності, як «Танцюю для тебе». Після танців мене значно частіше почали впізнавати. В’ячеслав Узєлков не кривив душею, коли говорив, що як боксера його в країні ніхто не знає, а знають його як танцюриста. А потім мене ще визнали «Міс спорту України». Багато тренерів, вітаючи мене, кажуть, що перемога на Олімпіаді ніщо в порівняні з таким визнанням.

- Вам не прикро, що ви відзначилися на грандіозних спортивних змаганнях, але для українців важливіша ваша участь в різних конкурсах?
- Кожна людина має право на власну думку. Спокійно до цього ставлюсь. В нас краса важливіша за спорт. Переконана, що Україна невдовзі зміниться. Люди більше розумітимуться на спорті, більше уваги приділятимуть не просто красі, а красі тіла. Без спорту життя неможливе. За кордоном це зрозуміли, там уже давно багато уваги приділяють спорту. Вірю, що й ми до цього прийдемо.

- У Сумах на чемпіонаті України популярність не заважає зосередитися на змаганнях?
- Ні, я не настільки популярна, щоби мені не давали проходу. Вільно почуваюся, вільно пересуваюся і не маю проблем із зосередженням на змаганнях.  

Олег НАЛИВАЙКО, Новий Погляд

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина
Футбол | 24 апреля 2024, 21:29 1
Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина

«Металлург» Запорожье не приедет на поединок против «Хуста»

Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете
Теннис | 25 апреля 2024, 16:22 20
Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете

Даяна чудесным образом сумела переиграть Эмилиану Аранго в Мадриде

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.