Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1366
0

ВАСИЛЬЄВ: «Ми створюємо нову команду навколо Горбунової»

Останні події у «Дніпрі» прокоментував генеральний менеджер клубу Олексій Васильєв

ВАСИЛЬЄВ: «Ми створюємо нову команду навколо Горбунової»

Друге коло чемпіонату жіночої УПБЛ було дуже неоднозначним і вкрай складним для дніпропетровського «Дніпра». З одного боку, команда впевнено переграла своїх основних конкурентів у боротьбі за золото «Динамо» і «Козачку». З іншого, дніпропетровки несподівано поступилися «Донбасу» і припинили боротьбу за Єврокубок. Була ще незрозуміла ситуація з головним тренером і кардинальні, можна навіть сказати, революційні зміни у складі команди. Чого тільки вартий прихід найкращої баскетболістки України Олександри Горбунової…

– Склад «Дніпра» у ході сезону суттєво оновився. Як ці зміни вплинули на гру команди?
– На мою думку, гра змінилася у кращу сторону. Олександра Горбунова – дуже сильний гравець. Вона принесла нам багато нового. Насамперед це стосується професіонального ставлення до ігор та тренувального процесу. Ешлі Періс також підсилила команду. Вона дуже нам допомагає у боротьбі під щитами і демонструє високу результативність.

– Мінус п’ять гравців (Флюкер, Кузьміченко, Ляшкова, Дубровіна, Кісільова) за короткий відрізок часу – це не забагато?
– Так склалися обставини. Якби команда виконала поставлені задачі, усі гравці залишилися б до завершення сезону. Однак команда виступала нижче своїх можливостей. Деякі гравці не виконували вимог тренера, тому з ними довелося попрощатися.

– Фактично всі баскетболістки, які залишили «Дніпро», зміцнили ваших безпосередніх переслідувачів. Навіщо підсилювати конкурентів?
– Конкуренція зробить нас тільки сильнішими. Якщо одна команда весь сезон іде без поразок, у цьому немає нічого доброго. Ми будемо тільки раді, якщо суперники чинитимуть нам гідний опір. Якщо у нас буде 3-4 сильних клуба, які на рівних боротимуться між собою, чемпіонат стане цікавішим і для вболівальників, і для самих команд. Майстерність гравців у такому разі лише зростатиме. Вигравати по 40-50 очок не цікаво нікому.

– Чи достатньо у Горбунової мотивації для виступів у чемпіонаті України?
– Коли Олександра погодилася на нашу пропозицію, вона чудово розуміла, що чемпіонат у нас не найвищого рівня. Вона повернулася до рідної країни і знову опинилася в оточенні друзів і знайомих. Це її вибір і, мені здається, їй тут добре.

– Чи можна зробити висновок, що зараз у «Дніпрі» будується нова команда навколо Горбунової?
– Думаю, що так. Олександра – провідний гравець у команді. Сподіваюся, навколо неї ми створимо колектив, який гідно виступатиме у внутрішніх змаганнях і єврокубках.

– Проясніть ситуацію з головним тренером «Дніпра». Була інформація, що до завершення сезону команду очолюватиме Кирило Большаков…
– Ми попросили його підготувати команду до єврокубкових матчів з іспанками. Саме він керував діями дівчат у цих поєдинках. Надалі обов’язки головного тренера виконує Вікторія Большакова.

– Що скажете про роботу Кирила Большакова?
– У цьому випадку не варто оцінювати роботу тренера лише по результату. Кирило Большаков зробив усе від нього залежне. Певною мірою він став заручником обставин. Тоді форма команди залишала бажати кращого. З’явилися нові гравці, а часу, аби зігратися, зовсім не було. Якби Горбунова приєдналася до нас принаймні на тиждень раніше, результат протистояння з «Ібіцею» був би зовсім інший. На жаль, Олександра знайомилася з командою вже в Іспанії безпосередньо перед повторною грою.

– За словами Ешлі Періс, до переходу у «Дніпро» вона ніколи не грала на позиції центрової. Нове амплуа не заважає їй демонструвати найкращі якості?
– Мені здається, у тому інтерв’ю Періс і журналіст дещо не порозумілися. Наскільки мені відомо, раніше вона грала і четвертим, і п’ятим номерами. Якщо потрібно, Ешлі здатна закрити будь-яку з цих позицій.

– Як оцінюєте гру молодих баскетболісток «Дніпра», які в останніх матчах стали отримувати значно більше ігрового часу?
– Ці дівчата – вихованки п’ятої спортивної школи Дніпропетровська. Це наш завтрашній день. Саме тому вони отримують ігровий час. Ми дуже розраховуємо на них у майбутньому.

– Чи не здається вам, що зараз у «Дніпра» досить коротка лава запасних?
– Можливо й так. Але ми даємо шанс молодим баскетболісткам, які і надалі гратимуть у чемпіонаті. Зрозуміло, що проти «Динамо» ми не можемо випускати дуже юних дівчат. Але в інших матчах вони отримуватимуть можливість проявити себе.

– Як на психологічний стан команди вплинула поразка від «Ібіци» у Єврокубку?
– Усі були дуже засмучені. Ситуація була у наших руках, але ми самі програли гру в Іспанії. Тоді у нас був невеликий спад. Вважаю, поразка у Донецьку теж була його наслідком. До зустрічі з «Донбасом» ми підійшли у не найкращій фізичній та психологічній формі.

– Але за словами Інеси Ходової, «Донбас» виграв завдяки переходу Ольги Ляшкової…
– Переконаний, що у Донецьку ми програли випадково. Гадаю, 21-го лютого, коли ми знову зустрінемося у Дніпропетровську, всі у цьому переконаються. До того ж один гравець, навіть такий досвідчений, як Ольга Ляшкова, не може вирішити долю зустрічі. Тоді був не наш день, внаслідок чого у суперника з’явився шанс. Більше такого шансу вони від нас не отримають.

– У матчі з «Динамо» рахунок по грі?
– Я не бачив цієї гри особисто, але уважно спостерігав за он-лайном. Судячи з нього, «Дніпро» від самого початку прибрав ініціативу до своїх рук і до завершення поєдинку її не відпускав. Тому все справедливо.

– «Динамо» грало після важкого матчу у Греції. Це зіграло на користь «Дніпра»?
– Мабуть, що так. Такі ігри віднімають чимало фізичних і моральних сил, тому «Динамо» підійшло до зустрічі з нами у не найліпшому стані. Але у нас ще буде дві гри у регулярному чемпіонаті. Тому команди матимуть змогу, аби остаточно з’ясувати, хто сильніший. Вчора сильнішими були ми.

– Для «Дніпра» принципово посісти перше місце у регулярному чемпіонаті чи головна боротьба буде у плей-офф?
– Ми маємо бути першими і в чемпіонаті, і в плей-офф. Інших цілей у нас немає.

Жіноча Українська Баскетбольна Ліга

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.