Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
1335
0

Україна — значить, світ

На Кубку України в Запоріжжі легкоатлети показали кілька найкращих результатів сезону у світі

Україна — значить, світ

Примхи погоди — не завада для легкоатлетів. У січні стартував черговий зимовий сезон у приміщеннях. Більшість наших представників «королеви спорту» почали змагатися в Запоріжжі, де відбувся традиційний Кубок України.

Попри ранню пору, провідні українські атлети продемонстрували доволі високі результати. Срібний призер чемпіонату Європи–2009 у приміщеннях Олексій Касьянов (на фото) переміг у семиборстві з новим національним рекордом: 6254 очки — це на 49 балів більше минулорічного туринського показника. Ця сума є найкращим результатом зимового сезону в Європі. При цьому 23–річний запоріжанин встановив особисті рекорди для приміщень у стрибках у довжину, штовханні ядра та стрибках із жердиною. А стрибок у довжину на 8,04 м кілька годин був найкращим у світі в 2010 році. Що цікаво, це досягнення побив тут же, в Запоріжжі, броварчанин Віктор Кузнєцов, котрий виграв Кубок у своїй дисципліні — 8,05 м.

Порадувала високим результатом і наша провідна стрибунка в довжину Вікторія Рибалко. У другій спробі запоріжанка пролетіла 6,69 м, перевершивши на 1 см попередній найкращий зимовий показник Хейліс Фонтейн, встановлений у Нью–Йорку. Також перемогами відзначилися ще кілька наших відомих атлеток — Ганна Мельниченко з Кременчука (багатоборство), донеччанки Юлія Кревсун (1500 м) і Антоніна Єфремова (400 м).

У стрибках у висоту несподівано тріумфував 22–річний Антон Саєвич із Житомирщини (2,28 м), котрий обскакав більш досвідченого львів’янина Віктора Шаповала.

А ТИМ ЧАСОМ...
Чемпіонка Європи з кросу 2006 року Тетяна Головченко посіла друге місце на змаганнях в іспанському Сан–Себастьяні. Дистанцію 5,3 км сумчанка подолала за 19 хв. 51 сек.

Андрій ФОМЕНКО, Україна Молода

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.