Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
|
1741
7

ДАНИЛОВ:«ПЛ – Инородное тело в четко сформированной системе»

Президент Премьер-лиги комментирует последние решения ФФУ

ДАНИЛОВ:«ПЛ – Инородное тело в четко сформированной системе»

Прес-служба ПРЕМ’ЄР-ЛІГИ поцікавилася у президента Об’єднання враженнями від засідання Виконкому ФФУ та попросила оцінити останні рішення керівного органу українського футболу.

- Віталію Богдановичу, як Ви розцінюєте останнє засідання Виконкому? Чи почали Ви готуватися до засідання Контрольно-Дисциплінарного комітету ФФУ, куди Ігор Кочетов направив матеріали з приводу Ваших висловлювань?
- Мені взагалі не зрозуміло, які саме документи були направлені до КДК ФФУ і що цей орган правосуддя має вирішити. Я спеціально взяв до рук Положення про Комітет з етики та чесної гри ФФУ і там сказано, що до повноважень цього органу належить складання експертної оцінки з подальшою передачею матеріалів до органів футбольного правосуддя. А Кочетов перевищив свої повноваження, встигнувши проголосувати всередині свого Комітету за моє усунення і оприлюднивши ці нічого не варті відомості на Виконкомі. Маючи такий стан речей, Прем’єр-ліга сама може подати скаргу до КДК ФФУ на пана Кочетова. Але ми цього не зробимо, оскільки не бачимо сенсу витрачати свій дорогоцінний час на його безглузді витівки.

- У своїй передвиборчій програмі Ви обіцяли створити Колегію арбітрів, але Виконком ФФУ, посилаючись на роз’яснення ФІФА, Вам відмовив. Виходить, один раз Ви вже схибили?
- Я не був би настільки категоричним. Чесно кажучи, вважав, що ФФУ буде також зацікавлене у наших ініціативах. Але, схоже, що федерації приносить задоволення перебувати в епіцентрі суддівських скандалів, тому вона і створює нам штучні перешкоди. Просто через рішення Виконкому старт проекту доведеться трохи відкласти, але ми не складаємо рук і працюємо над вказаними нам недоліками. Повірте, ще до продовження весняної частини Чемпіонату України ми направимо доопрацьовані документи ФФУ, ЄПФЛ та УЄФА.

Водночас застерігаю опонентів від розхитування громадської думки − Прем’єр-ліга нічого не вчинятиме всупереч вимогам ФІФА, тому це справжній наклеп, коли кажуть, що ми своєю ідеєю ганьбимо Україну в очах світової спільноти. З нас роблять ворогів, але клуби навіть більше за ФФУ зацікавлені у верховенстві футбольних законів, адже кожен з наших учасників дорожить можливістю зіграти у єврокубках та бути частиною світового футбольного руху.

- До актуальних належить і питання по колективному членству клубів ПЛ. Члени Виконкому встигли його торкнутися, але Ви не взяли участь у дискусії з цього приводу. Чому?
- На відміну від своїх опонентів, я не прихильник балаганів. Коли керівництво ФФУ розпочало «вчити життю» в.о. президента ПФЛ Миколу Лавренка я зрозумів, що господарі Виконкому не налаштовані на пошук компромісів, тому свідомо вирішив не вступати із ними у безглузду полеміку.
Але вкотре наголошую, Прем’єр-ліга продовжує міцно стояти на своєму − професіональні клуби мають бути колективними членами ФФУ! Однак федерація взагалі робить вигляд, що нас не існує. Нас, Прем’єр-ліги, навіть немає у списку колективних членів, опублікованому на офіційному сайті ФФУ. Хоча наше Об’єднання має відповідний статус з 20 червня 2008 року!

Можливо на такі дрібниці федерації ніколи звертати увагу, але такий факт свідчить про реальне ставлення ФФУ до Прем’єр-ліги. Ми − скалка, чужорідне тіло у чітко сформованій системі «цінностей»!

- І останнє запитання. Присутній на Виконкомі Сергій Харченко знову заявив, що Прем’єр-ліга винна компанії МСП гроші за «вихід з бізнесу». Скільки становить борг ПЛ?
- Про який «вихід з бізнесу» йдеться мова? Прем’єр-ліга не винна МСП ані копійки! Нехай вони спочатку розберуться всередині своєї структури: самоліквідуються вони чи реорганізуються… У нас із МСП чинний договір про маркетингове партнерство, але з моменту його підписання восени 2008 року і до сьогодні ця компанія не знайшла для чемпіонату жодного нового спонсора. Що може краще сказати про її діяльність? Натомість ми постійно чуємо звинувачення у непорядності. Я розцінюю це лише як черговий прояв кампанії зі створення навколо Прем’єр-ліги негативного інформаційного поля. Ми всі свої зобов’язання по чинним угодам із МСП виконали і готові відстоювати свою репутацію на будь-яких рівнях. Якщо у подальшому з боку МСП лунатимуть безпідставні та нічим не обґрунтовані звинувачення на нашу адресу, напевно, ми будемо вимушені звертатися до суду за захистом своїх прав.

fpl.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Тренер Эвертона рассказал о характере травмы Миколенко
Футбол | 25 апреля 2024, 15:57 0
Тренер Эвертона рассказал о характере травмы Миколенко

Пока подробностей не так уж и много

Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе
Футбол | 24 апреля 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе

Для кого-то из них предстоящее лето, вероятно, принесет момент, когда придется попрощаться

Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Lua-Lua
да п и д а р ы они все
petr22222
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Жоня(Севаст-Днепр)
Гость — 03.02.2010 16:30
====Давай Данила! Развороши это осиное гнездо под названием ФФУ. Трутни эти приватизировали весь футбол, Сурок назначил себя вечным князем, Динамо - вечным чемпионом...
Ты хоть сам понял что сказал?
cthu3858
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
cthu3858
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
cthu3858
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
cthu3858
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил