Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1181
0

У січневій п'ятірці - два гравці Будівельника

Топ-5 гравців Суперліги за підсумками матчів чемпіонату та Кубку, які були зіграні протягом січня

У січневій п'ятірці - два гравці Будівельника

Денис Лукашов («Київ») 

Чемпіонат Суперліги – 17 очок + 5.7 передачі + 5 підбирань + 2 перехоплення = 21.3 РЕ.
 
БК «Київ» здобув у січні три важливі перемоги над «Кривбасбаскетом», «Дніпром» і «ДніпроАзотом», завдяки яким підопічні Віталія Чернія досить упевнено почуваються на четвертій сходинці турнірної таблиці. Високі результати були б неможливими без стабільної гри першого номера киян, котрий за підсумками місяця став найрезультативнішим і найефективнішим гравцем «вовків». Особливо вдалася Денису зустріч із «Кривбасбаскетом», у якій він побив власний рекорд результативності, набравши 29 очок (8/9 двоочкових, 2/4 триочкових, 7/7 штрафних), водночас не забуваючи відпрацьовувати в захисті й організовувати гру команди. Невипадково, під час післяматчевої прес-конференції наставник гостей Звєздан Мітровіч наголосив, що Денис Лукашов на сьогодні залишається кращим українським плеймейкером. Не менш вдало захисник киян провів і матчі проти «Дніпра» та «ДніпроАзота», в останньому з яких його цілком ймовірний тріпл-дабл зупинило рішення Віталія Чернія дати можливість пограти молодим.
 
Халід Ель-Амін («Будівельник»)
 
Чемпіонат Суперліги – 21 очко + 6.3 передачі + 3.7 підбирання = 21.3 РЕ.
Кубок Суперліги – 17 очок + 4.7 передачі + 3 підбирання + 1 перехоплення = 17.3 РЕ.
 
Попри те, що в січневих матчах чемпіонату й Кубку Халід Ель-Амін діяв не так яскраво, як до цього звикли вболівальники київської команди, він залишається не лише беззаперечним лідером «Будівельника», а й номером один у списку найкращих бомбардирів ліги. В матчі з «ОДЕСОЮ» американський захисник зайвий раз підтвердив свою роль у клубі, ставши автором 28 очок, 8 передач і 4 підбирань, що в сумі принесли йому 31 бал рейтингу ефективності. Дві наступні гри з непоступливими маріупольцями та львів’янами склалися для Ель-Аміна не так результативно, але завершилися переконливими перемогами, в яких він відіграв важливу роль.
 
Джеррод Хендерсон («Будівельник»)
 
Чемпіонат Суперліги – 19 очок + 2.7 підбирання + 2.7 передачі + 1 перехоплення = 18.3 РЕ.
Кубок Суперліги – 8.3 очка + 2.7 підбирання + 1.3 передачі + 1.7 перехоплення = 7 РЕ.
 
Для більшості гра «Будівельника» асоціюється, в першу чергу, з Халідом Ель-Аміном, однак київська команда складається з цілого ряду яскравих виконавців, одним із яких, поза сумнівом, є Джеррод Хендерсон. У трьох матчах чемпіонату, що відбулися в січні, форвард киян вкотре продемонстрував свій високий клас. В першу чергу, звісно ж, це стосується гри з «ОДЕСОЮ», в якій Хендерсон спільно з Ель-Аміном став творцем перемоги господарів, встигаючи набирати очки, роздавати передачі та відпрацьовували у захисті (загалом у тому матчі на його рахунку 26 очок, 5 підбирань і 4 передачі). Підтвердив американець, який перебуває на четвертому місці в списку найрезультативніших гравців «Будівельника» та на третьому – серед найкорисніших, свій універсалізм і вміння працювати на команду і в поєдинках із «Азовмашем» та «Політехнікою-Галичиною».
 
Чарльз Томас («Ферро-ЗНТУ»)
 
Чемпіонат Суперліги – 25 очок + 12.7 підбирання + 2.7 перехоплення + 1.7 передачі = 31 РЕ.
Кубок Суперліги – 16 очок + 7.7 підбирання + 1.3 передачі = 13.7 РЕ.
 
Чарльз Томас, який втретє поспіль потрапляє до команди місяця, залишається найстабільнішим гравцем ліги, більше того, додає з кожною грою, про що свідчить і ріст його статистичних показників у січні, порівняно з попередніми місяцями. Багато в чому саме феноменальна гра американського форварда, який у трьох матчах чемпіонату записав на свій рахунок три дабл-дабли, а ще один додав у другій кубковій грі з «Кривбасбаскетом», дозволяє «Ферро-ЗНТУ» перебувати серед лідерів і головних претендентів як на медалі чемпіонату, так і на перемогу в Кубку Суперліги.
 
Станіслав Балашов («ОДЕСА»)
 
Чемпіонат Суперліги – 13.5 очка + 7.8 підбирання + 2 блок-шоти + 0.5 передачі = 21 РЕ.
Кубок Суперліги – 12.3 очка + 4.7 підбирання + 1.3 блок-шоти + 0.7 передачі = 16 РЕ.
 
Станіслав Балашов потужно провів чотири матчі в чемпіонаті та три в Кубку Суперліги, які випало грати «ОДЕСІ» в січні. Справжнім бенефісом центрового була гра проти «Політехніки-Галичини», в якій він зібрав дабл-дабл (27 очок + 15 підбирань), а також став автором переможного кидка на останніх секундах та другого в чемпіонаті показника ефективності – 39 балів (згодом його вдалося повторити Рамелу Каррі). І в матчі проти «Говерли», в якому українець отримав значно потужнішого суперника в особі Майкла Фрейзера, і в поєдинку з «Ферро», де на його рахунку ще один дабл-дабл (14 очок + 11 підбирань), він виглядав справжнім лідером передньої лінії одеситів.

Асоціація баскетбольних клубів України Суперліга

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.