Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
2608
1

РОМАНОВ: «Такого шансу може в найближчі 50 років не бути»

Збірна України з футзалу мала чудові шанси на медалі чемпіонату Європи – але поїхала додому...

РОМАНОВ: «Такого шансу може в найближчі 50 років не бути»

На чемпіонаті Європи з футзалу національна збірна України завершила свої виступи у чвертьфіналі. «Синьо-жовті» у серії післяматчевих пенальті поступилися збірній Азербайджану (основний час завершився внічию - 3:3). Якби був додатковий час, Україна дотиснула б суперника і пробилася б до півфіналу, вважає гравець збірної та львівської «Енергії» Михайло Романов.

– По грі ми не заслуговували на поразку, - згадує гру з Азербайджаном Михайло Романов. – У другому таймі ми були на голову сильнішими. Могли усе завершити в основний час. Мали чимало гольових моментів, які не реалізували... А серія післяматчевих пенальті – лотерея, у якій кращим виявився суперник.

– Ви забили гол уже на восьмій секунді матчу. Чому після цього наша команда притиснулася до власних воріт?
– Не маю відповіді на це запитання. У першій половині тайму ми мали пресингувати суперника, змусити його помилитися. Треба було залишити їхніх бразильців без м’яча, фізично вимотати...

– У другому таймі ви могли «поховати» збірну Азербайджану, коли вирвалися сам на сам з голкіпером суперника...
– Коли вискочив віч-на-віч, збирався підсікати м’яч, витримав паузу, однак не вийшло... На чемпіонаті Європи паркет був для нас трішки незвичним. М’ячі також не такі, як у нас, - літають швидше. Мені забракло кількох сантиметрів, аби дотягнутися до м’яча... Коли дивився відеоповтор того моменту, побачив, що біля мене біг партнер Валерій Замятін, якому можна було віддати передачу. Він мені підказував, аби я віддав пас, однак при такій атмосфері в залі я його не почув... Якби на цьому чемпіонаті Європи був додатковий час, ми б обов’язково їх дотиснули. Не знаю, чому змінили регламент.

– Гра збірної Азербайджану на турнірі здивувала?
– У їхній групі не було сильних суперників. Але в цілому вони показали себе непогано. У них 90% команди - бразильці та росіяни... Вони не люблять грати без м’яча, не люблять бігати та відбирати м’яч. Та й немає в них двох повноцінних четвірок. Гра з ними складалася, однак підвела реалізація власних моментів... Перед грою з Азербайджаном розумів: Бог нам дає такий шанс, якого не буде в найближчі п’ятдесят років! У півфіналі ми не потрапляли на збірну Росії, а з португальцями нам було б грати легше. Усе складалося так, аби ми повернулися додому з медалями... Загалом, чемпіонат в Угорщині багатий на сенсації. Ніхто не думав, що в півфіналах будуть Чехія та Азербайджан, Португалія та Іспанія... На мою думку, на нашу гру вплинув рівень українського чемпіонату. Важко було звикнути до м’ячів, які летять по-іншому. Якби у нас були такі м’ячі й таке покриття у залах, ми б забивали більше, адже більше били би по воротах.

– Не тільки збірна Азербайджану запрошує легіонерів, здебільшого бразильців...
– Це неправильно. УЄФА буде з цим боротися. З наступного чемпіонату Європи хочуть дозволити грати в збірній лише двом легіонерам, які грають у чемпіонаті цієї країни не менше п’яти років.

Високий Замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
saniych
На чемпіонаті Європи паркет був для нас трішки незвичним. М’ячі також не такі, як у нас, - літають швидше
----------------------------------------------
Порадовал, молодец плохому танцору, как говорится, что-то там мешает