Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1176
0

МАЛЕЦЬКИЙ: «Не маємо наміру поступатися чемпіонством нікому»

Віце-президент БК «Азовмаш» Борис Малецький розповів про ситуацію у стані діючого чемпіона України

МАЛЕЦЬКИЙ: «Не маємо наміру поступатися чемпіонством нікому»

- Борисе Григоровичу, «Азовмаш» – діючий чемпіон України, й напевно, ви не сподівалися після першого кола чемпіонату опинитися на восьмому місці в турнірній таблиці. Чи було проведено аналіз ситуації та знайдено шляхи виходу з кризи?
- Так, безперечно, аналіз було проведено й висновки зроблено. Можу сказати одне – своїм чемпіонством ми не маємо наміру поступатися нікому. Кажуть, що курчат по осені рахують, а ми будемо підбивати підсумки навесні. Своєчасно було проведено кадрові зміни, виправлено помилки, допущені в роботі з тренером, які разом з іншими факторами й принесли такий негативний результат. Зараз ми знаходимося на шляху стабілізації, і я гадаю, команда ще себе покаже як у чемпіонаті, так і в Кубку Суперліги. Повторюся, так просто чемпіонством ми не поступимося!
 
- Наскільки на клімат всередині команди впливають судові позови та заборона трансферної діяльності з боку ФІБА?
- Абсолютно не впливають. Цим займається керівництво клубу, гравці ж виконують свої контрактні зобов’язання. Щодо судових позовів, зокрема – позову Рамона ван дер Харе, то в цій справі ми теж остаточно не поставили крапку. Ми надіслали панові Патріку Бауманну, генеральному секретарю ФІБА, листа, в якому повідомили, що не проти виконати рішення суду, хоча ми з ним і не згодні, однак спершу маємо привести його у відповідність до діючого українського законодавства. Без цього ми не можемо перерахувати валютні кошти. Нам нічого не відповіли, ніби цього листа й не було, і ввели проти нас санкції. Ми повторно надіслали листа… Тепер готуємо матеріали та будемо подавати до вищого арбітражного суду в Лозанні, щоб виправити цю несправедливість.
 
- Вам вдалося підписати Максима Івшина. Наскільки він може підсилити команду?
- Ми його виховали та повернули в команду. Максима ми постійно віддавали в оренду лише для того, щоб він мав ігрову практику, оскільки позиція четвертого номера в «Азовмаші» завжди була дуже сильною. Достатньо згадати Сергія Ліщука, Кенана Байрамовіча, Річарда Гуіна. Звісно, Максиму було важко подолати таку серйозну конкуренцію. Зараз він дозрів, і сподіваємося, зуміє допомогти команді у зв’язку з обов’язковою присутністю одного українця на майданчику. Я особисто з ним про це бесідував. На жаль, зараз він хворіє вітрянкою. Однак з 1 лютого поступово буде входити в форму.
 
- Зараз у чемпіонаті Суперліги склалася дуже рівна турнірна ситуація. Наскільки зі спортивної точки зору непередбачувана боротьба, зокрема, в середині турнірної таблиці, цікава керівникам клубів і самим гравцям?

- Тут з якого боку подивитися, наскільки вона непередбачувана. Приміром, наші програші «Миколаєву», «Дніпру», «Ферро» були необов’язковими. Та у зв’язку з чехардою, викликаною, в першу чергу, хворобою головного тренера, колектив було розбалансовано. Але ж у ЄвроКубку ми демонстрували цілком непогану гру! А от для внутрішньої першості не вистачило ані готовності, ані концентрації, ані мотивації. А це, в першу чергу, – робота тренерського складу. Тому й було прийнято рішення змінити тренера…
 
- Якщо спробувати спрогнозувати, то з якого місця «Азовмаш» вийде до плей-офф?
- Чим вище, тим краще (сміється). Зрозуміло, що в другому колі вище третього-четвертого місця ми не піднімемося. Але вже у плей-офф поборемося за «золото». Кубок Суперліги також буде в Маріуполі. Нехай ніхто і не мріє про нього! Наш президент поставив перед нами конкретні завдання на сезон, і всі ми налаштовані їх виконати.
 
Олексій НАУМОВ, Асоціація баскетбольних клубів України Суперліга

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Даниэле ДЕ РОССИ: «Было нелегко. Милан – сильная команда»
Футбол | 19 апреля 2024, 05:25 2
Даниэле ДЕ РОССИ: «Было нелегко. Милан – сильная команда»

Наставник «волков» рад триумфу своих подопечных

Лучший игрок поединка с Ман Сити расхвалил Лунина после суперматча
Футбол | 18 апреля 2024, 09:40 7
Лучший игрок поединка с Ман Сити расхвалил Лунина после суперматча

Федерико Вальверде высказался об украинском голкипере

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.