Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
680
0

Руководство Волыни не против занять место в зоне УЕФА

Луцкий клуб быдет выставлять на трансфер серба Тришовича, которым интересуется Кривбасс

Руководство Волыни не против занять место в зоне УЕФА

Після недільної битви "Волині" у Алчевську, кореспонденти нашого сайту домовилися з президентом клубу про зустріч. Причин для цього бліц-інтерв'ю було більш ніж досить: сезон стартував - 4 тури пройдено, чимало нових гравців одягли форму "Волині", та й про недільний матч хотілося побільше дізнатися.

- Василь Андрійович, які задачі ставить керівництво перед футбольним клубом "Волинь" у цьому сезоні?
- Взагалі, конкретно якогось місця ми не будемо добиватися. Про задачі почнемо говорити тоді, коли будуть певні результати. Якщо зараз триматимемося у "зоні УЄФА", будемо боротися за путівку до Кубку УЄФА. Звичайно, розраховуємо зайняти місце не нижче десятого, але основна задача далеко інша: ми хочемо, аби нові гравці призвичаїлися, "притерлися" до команди, також треба награвати молодь.

- Згадуючи про молодих футболістів, на думку одразу спадає нововведення цього чемпіонату - обмеження на легіонерів, оскільки саме воно, за словами керівників ПФЛ, повинно стати поштовхом для клубів у розвитку власних футбольних шкіл, і, відповідно, у вихованні власних кадрів. Як Ви вважаєте, ліміт позитивно вплине на футбол України?
- Мені здається, що так. Ніхто ж і не очікує миттєвих результатів, а роки через 3 вони обов'язково будуть. У вищій лізі жоден з тренерів не довіряє молодим так, як Кварцяний. У всіх якісь дуже важливі цілі, для виконання яких молоді не готові. А щодо того, чи виграє чемпіонат від цього ліміту, то я думаю, що ріст буде очевидним. Вже зараз у кожного клубу в заявці повинно бути мінімум 6 українських гравців, а це і є пряма допомога молодим у завоюванні місця у стартовому складі. Єдиний недолік у нововведенні, як я вважаю, це система оплати за легіонерів. Коли іноземний футболіст приїздить до України, за нього потрібно сплатити певну суму, і це абсолютно правильно. Але коли легіонер переходить з одного українського клубу до іншого, за нього знову ж таки потрібно заплатити. Виходить, за одного іноземця будуть платити по кілька разів. Ось це неправильно, і тут потрібно щось міняти. Тим більше, кошти отримані від клубів повинні були б йти на розвиток дитячого та юнацького футболу, а Волинська область не отримала ні копійки. Ще два роки тому ФК "Волинь" заплатив близько 175 000 доларів за легіонерів, а область і досі не отримала ні цента.

- Але, незважаючи на неувагу вищих чинів, дитячий футбол на Волині розвивається.
- Звичайно! Ви подивіться тільки на цьогорічну заявку. Там чимало молоді з минулорічного випуску, та ще й Кварцяний запросив кілька зовсім молодих гравців 1988-1990 року народження. А згадати того самого Герасим'юка, Рибковського. Останній, до речі, був визнаний кращим гравцем турніру Банникова. Ні, ми не стоїмо на місці, хоч допомоги майже не отримуємо. Інфраструктуру дитячої бази ще треба розвивати і розвивати, але клуб сповнений оптимізму щодо цього. І знову ж таки, кошти повинні були б надходити від ПФЛ. А виходить зовсім інша картина. Ось візьмемо для прикладу сусідів: поляків, росіян. У їхніх чемпіонатів є головний спонсор, титульний спонсор, які і оплачують зарплатню суддів і т.д. У них за зайняті місця нараховуються призові кошти, які також надходять від спонсорів. У нас же все покладається на клуби вищої ліги. З тих, хто допомагає клубу у розвитку, хотілося б виділити Волинську облдержадміністрацію. Вони не байдужі до футболу, на відміну від попередників.

- Від подій наближчого майбутнього повернемось до подій сьогодення. Побачимо ми нові обличчя до кінця трансферного періоду?
- Напевно, що ні. Команда повністю укомплектована. Єдине недавнє придбання - Лужанков, але це скоріше не придбання, а повернення. Алєксандр повернувся з оренди у мозирській "Славії". На жаль, одного гравця ми майже напевно втратимо. Мова йде про Трішовича. Він занадто рано вхопив "зіркову хворобу". У Алчевську Трішович зіграв нижче своїх можливостей, та й взагалі, у нього гарні ігри постійно змінюються провальними. Повірте, цей футболіст може набагато більше, ніж показує зараз. Тому і було прийняте рішення про виставлення Трішовича на трансфер. Зараз ним цікавиться "Кривбас", і, мабуть, угода буде підписана. Невідомо поки, чи Трішович підпише з ними довгостроковий контракт, чи буде взятий в оренду. Звичайно, втрачати такого гравця не хочеться, але наші дії - це всього лиш реакція на дії Трішовича. Хто буде грати на позиції серба? Напевне Максимюк, хоча такі питання краще задавати Кварцяному.

- І наостанок хотів би прочитати Вам одне запитання, яке залишили у нас на гостьовій: "Чому керівництво клубу так мало часу приділяє фанатам?"
- Це дивлячись з ким порівнювати. Якщо рівнятися на "Мілан" чи "Челсі", то ми дійсно не так активно спілкуємося з фанатами. Але у нас зовсім різні рівні. Як для рівня України, ми робимо чимало для заохочення фанатів. Білети на цілий сектор для фанів були продані зі знижкою. Ми випустили нову лінію атрибутики. Нещодавно були замовлені барабани для фанатів. Ми намагаємось тісніше співпрацювати з вболівальниками.
Користуючись нагодою, хочу подякувати вболівальникам за палку підтримку, яка справді просто необхідна нашій команді. Ми ж, зі свого боку, намагатимемося робити, аби фанам було якомога цікавіше і комфортніше спостерігати за виступами “Волині”.

Сергій Байда
Источник – официальный сайт ФК "Волынь" (Луцк)

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.