Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1416
0

ХОДОВА: «Ми готові боротися за медалі»

Розмова з головним тренером БК «Донбас» Інесою Ходовою

ХОДОВА: «Ми готові боротися за медалі»

Центральною подією минулого тижня у чемпіонаті жіночої УПБЛ стала зустріч у Донецьку, де місцевий «Донбас» приймав «Дніпро». Команда з Дніпропетровська після придбання Олександри Горбунової вважається чи не головним претендентом на золоті нагороди, однак було зрозуміло, що у Донецьку легкої прогулянки у гостей не буде. Був у цієї зустрічі і ще один цікавий підтекст. Напередодні одна з найкращих баскетболісток чемпіонату Ольга Ляшкова на правах оренди перейшла з «Дніпра» саме до «Донбасу». Саме появу Ляшкової головний тренер донеччанок Інеса Ходова вважає однією з головних складових сенсаційної перемоги своїх підопічних (96:83). Наступного дня «Донбас» приймав «Южну Пальміру» і знову виграв (74:65), хоча легким цей успіх також назвати не можна. Після надзвичайно вдалого ігрового уік-енду Інеса Ходова відповіла на питання офіційного сайту ліги.

– За рахунок чого вдалося перемогти «Дніпро»?
– По-перше, до нас прийшла Ольга Ляшкова. Без сумніву, вона підсилила нашу команду, а от «Дніпро» втратив класного гравця. По-друге, всі дівчата дуже хотіли виграти. Всі були заряжені лише на перемогу. Саме таке завдання стояло перед командою. Потрібно сказати, що всю гру витягла стартова п’ятірка, яка грала фактично без замін. Ніхто навіть не хотів сідати відпочивати. Дівчата зубами вигризали перемогу. До того ж відсоток влучань у нас вийшов непоганий.

– Вам не здалося, що остання поразка від «Луганських ластівок» по-спортивному розізлила ваших підопічних?
– Можливо. Але то був особливий матч. Ви ж бачили, який відсоток влучань був і у нас, і у суперника. Склалося враження, що тоді дитячий садок грав з дитячим садком. То був явно не наш день. Навіть табло у нашому залі вийшло з ладу.

– У грі з «Дніпром» ваша команда зіграла у свою силу чи стрибнула вище голови?
– Я побачила на майданчику справжню команду. Ми були єдиним цілим. Ніхто не тягнув ковдру на себе, ніхто не гнався за статистикою. У всіх була одна мета. Коли до нас приєдналася Ольга Ляшкова, я зрозуміла, що нам стане значно легше. Вона гравець високого рівня, як і вся наша стартова п’ятірка. Всі дівчата пройшли дуже непростий ігровий шлях, мають серйозний досвід і багато грали разом. Вони чудово відчувають одна одну і допомагають одна одній. Вважаю, ми заслужили перемогу.

– Коли стало зрозуміло, що перемога буде за «Донбасом»?
– Після третьої чверті я зрозуміла, що ми можемо перемогти. А остаточна впевненість з’явилася за дві хвилини до завершення основного часу. Ми вигравали більше десяти очок і не давали «Дніпру» жодного шансу.

– З боку «Дніпра» не було недооцінки суперника?
– Без коментарів.

– Чи важко було стримувати Горбунову?
– Зі сторони здається, що у неї зайва вага, але це їй не заважає, швидше – допомагає. У третій чверті стався прикрий епізод, коли Олександра сильно зіштовхнулася з Аліною Ягуповою. Можливо, це Горбунову дещо підкосило. Але зіграла вона сильно. Можливо, ще відчувається незіграність з командою, але це справа часу. До речі, не легше зупинити Юлію Кашляк. На перший погляд, і у неї є зайві кілограми. Але зупинити її у трисекундній зоні майже неможливо.

– Після останніх змін «Дніпро» став сильнішим чи слабшим?
– Важко сказати. Мені здалося, що дніпропетровки були втомленими. Чомусь команда грала без настрою. Але мені хотілося б говорити про свою команду.

– Після перемоги над «Дніпром» важко було налаштуватися на «Южну Пальміру»?
– Важко було, коли баскетболісток стартової п’ятірки заміняли гравці з лави запасних і робили багато помилок. Це мене засмутило. Наша основа віддала всі сили у поєдинку з «Дніпром». Я хотіла дещо розгрузити лідерів у грі з одеситками, але повною мірою це не вдалося. Як тільки хтось сідав відпочивати, у нас починалися помилки.

– До зустрічі з «Дніпром» у «Донбаса» була двотижнева пауза в календарі. Чи впливають такі перерви на дії команди?
– У даному випадку пауза пішла нам на користь. Ми встигли відпрацювати на тренуваннях потрібні нам моменти. Перед поєдинком з «ластівками» у нас був невеликий збір. Можливо, саме тому гра з Луганськом не вийшла. Але після жахливої поразки завжди буває чудова перемога. Так вийшло і у нас.

– Чому ви не брали участі в останніх матчах?
– А навіщо? Я хотіла, щоб пограли дівчата і поспостерігати, хто на що здатний. На тренуваннях я виконую повний обсяг навантажень. Але подивитися на команду з боку не можу навіть на тренуваннях. Наприклад, я грала проти «Луганських ластівок» і половину наших помилок побачила лише під час відеоперегляду. Для мене як тренера було важливо зрозуміти, які у нас слабкі місця і що робити далі.

– Коли вирішиться доля Катерини Кондратенко, яка перебуває у «Донбасі» на перегляді?
– Визначальними стануть наступні матчі проти «Франківська» і «Політех-Баскета». Ми домовилися, що перегляд триватиме місяць. На жаль, гру з «Южною Пальмірою» Кондратенко провалила. На тренуваннях вона виглядає значно краще, ніж в іграх. Мені ж потрібно, щоб вона демонструвала свій клас під час офіційних матчів. Так, бажання у неї б’є через край, вона хоче грати і рветься в бій. Можливо, велике бажання їй дещо заважає.

– На вашу думку, «Донбас» готовий боротися за нагороди?
– Однозначно. У минулому чемпіонаті ми здобули бронзу і хочемо залишитися на своїх позиціях. Це не лише моє бажання. Це бажання всієї команди і керівництва клубу. Ми максималісти і не будемо виходити на майданчик, аби просто грати у баскетбол.

Жіноча Українська Баскетбольна Ліга

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Майами шокировал Бостон в матче плей-офф НБА, победа Оклахомы
Баскетбол | 25 апреля 2024, 08:47 0
Майами шокировал Бостон в матче плей-офф НБА, победа Оклахомы

Бостон без Михайлюка проиграл на своем паркете

Напряженный финал. Билодид выиграла чемпионат Европы 2024 по дзюдо
Другие виды | 25 апреля 2024, 20:47 3
Напряженный финал. Билодид выиграла чемпионат Европы 2024 по дзюдо

23-летняя украинка в Загребе последовательно одолела 5 соперниц

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.