Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
15837
89

Игорь СУРКИС: «Покупать никого не будем»

Президент «Динамо» - о киевской молодежи, Артеме Милевском и легионерах

Игорь СУРКИС: «Покупать никого не будем»
Футболiсти київського «Динамо» поволi вiдновлюють втраченi пiд час вiдпустки фiзичнi кондицiї. Динамiвська братiя тренується на полях Iзраїлю. Нинi в таборi команди Валерiя Газзаєва 27 виконавцiв. Саме на них «Динамо» розраховує у матчах весняної частини чемпiонату України. Як заявив президент столичного клубу Iгор Суркiс, його команда у зимове мiжсезоння поповнень не потребує.
 
- Iгоре Михайловичу, чи правда, що на тренувальних зборах в Iзраїлi у «Динамо» почалася епiдемiя?
- Нi, це перебiльшення. Насправдi занедужав тiльки Валерiй Газзаєв, який пропустив кiлька тренувань i знову взявся до роботи. Щодо футболiстiв, то всi вони здоровi. Лише Андрiй Шевченко дiстав мiкротравму спини. Вiн поїхав на додатковi процедури до Мюнхена i вже повертається до табору.
 
- Яка ж причина травми Андрiя Шевченка?
- Вона не виникла внаслiдок необережного кроку чи зiткнення. Навiть метал старiє. Так само й органiзм Шевченка iнодi не витримує навантажень. Це нормальне явище. Головне, що нiчого страшного не сталося.
 
- Нинi на тренувальному зборi працюють хлопцi, якi давно пiдписали контракти з «Динамо». Чому взимку не було пiдсилень?
- Головний тренер команди Валерiй Газзаєв повiдомив, що хоче працювати саме з цими виконавцями. Новобранцiв тренер наразi не
потребує. Ну i я цiлком згоден з Валерiєм Газзаєвим. Навiщо нам по свiтах шукати чужоземцiв, якщо маємо чимало своїх молодих талантiв? Ось, наприклад, воротар Денис Бойко показав чудову гру в «Оболонi». Ми маємо дати йому шанс, тому Бойко поїхав з командою в Iзраїль. Так само добре виступали Гармаш, Петров та Парцванiя.
 
- То в «Динамо» починається процес українiзацiї складу?
- Так, це правда. Iсторiя «Динамо» демонструє, що найбiльших успiхiв досягали саме мiсцевi вихованцi. Ми ж створили казковi умови для дiтей, i тепер настав час повiрити у вихованцiв нашої школи.
 
- Чи визнаєте, що дотеперiшнє засилля легiонерiв шкодило українському футболу?
- Так, визнаю. Але ж ми не могли обiйтися без легiонерiв, адже свої хлопцi не стукали у динамiвськi дверi. Тепер маємо десять чемпiонiв Європи серед юнiорiв. I вони повиннi дiстати шанс, щоб довести, що не гiршi за тих, яких запрошують з-за кордону. Недавно Ярмоленко та Кравець потрапили в основу, ранiше - Мiлевський i Алiєв. А перед тим таких талантiв не було. Тому-то ми і вдавалися до послуг iноземцiв. Утiм, легiонери все одно гратимуть в «Динамо», але їх буде небагато. Ми шукатимемо таланти як за кордоном, так i в Українi. Повiрте, їх у нас багатенько. Ось Євген Хачерiдi зараз грає в «основi» збiрної України. Думаєте, вiн нам дiстався за безцiнь? Неправда. «Динамо» заплатило за нього пiвтора мiльйона доларiв.
 
- Скiльки всього нинi футболiстiв мають контракти з київським «Динамо»?
- Нинi в рiзних ешелонах за «Динамо» виступає близько 75 футболiстiв. Iще 15 наших гравцiв на правах оренди виступають в iнших клубах. Це число збiльшуватиметься, але хлопцi мають прийти з динамiвської школи.
 
- Виходить, що сьогоднi у таборi «Динамо» близько 90 професiйних виконавцiв. Чи правда, що найдорожче коштує Артем Мiлевський? Одне iз нiмецьких трансферних видань оцiнює його у двадцять мiльйонiв доларiв...
- Нi, я не можу ствердно вiдповiсти на це питання. Якби я знав, що за Мiлевського пропонують конкретну суму, то мiг би назвати його найдорожчим. Та Мiлевський зараз не продається. Тому не варто стрiляти пальцем у небо i вигадувати суми.

www.expres.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?
Футбол | 24 апреля 2024, 12:20 19
Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?

Колумнисту Sport.ua Алексею Сливченко не понравилось одно из последних высказываний легенды «Реала»

Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?
Футбол | 24 апреля 2024, 06:25 15
Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?

В топ-3 также входят Серу Гирасси из «Штутгарта» и лидер «ПСЖ» Килиан Мбаппе

Комментарии 89
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
montag09
Мне тоже хочется верить,что все будет ОК и ДК и Шахта и Днепр с Металлом и Заря с Карпатами будут радовать своих болел. И в Европе будут показывать игру. А нам надо прекращать спорить у кого х.й толще.
ARISTOK
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
montag09
Согласен с тобой ARISTOK, денег вбухали немеряно,но и Сурки далеко не бедные пацаны. По моему они просто бездарные хозяева, отсюда и проблемы.
ARISTOK
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
montag09
ARISTOK вспонни "Шахту" 2000-пацаны для битья. Зато какой был рейтинг у ДК. Сейчас у "Кротов" 16 место евроклубов, а у ДК-41. ДК не прогресирует-факт на лицо. А заиграют клубы сначала, чисто, на волевых, а опыта боднаберутся и на уровне середняков европы будут-уверен.ДК сильно звездной болячкой заразились.
denreina
Нужно подождать 2-года(срок ГАЗЗАЕВА).Хорошее проходит быстро(это про ДК 1998-2000гг.),а вот плохое тянется долго(это про 2000-201...?)
ivs18
Та не, пацаны. В последней ЛЧ ДК достойно играло (за нек-рым исключением). Курс Газзы - правильный. Человек знает, что делает. Что кто-то может похвалиться тем, что его команда будет рвать Барсу? А клубы уровня Интера, как оказалось, вполне нам по-зубам, так что дайте человеку поработать, а потом п..дите. Уверен, после того, как украинские игроки (именно украинские) наделают шума в Европе, половина критиканов опять переметнется в ряды болел ДК, как в 90-х.
ARISTOK
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
denreina
И.Суркис-под шафэ.)
montag09
Конечно не удовлетворен, но шаг за шагом и заиграют. А заиграет-ли ДК вместе с Суркисом? Тренеров хоть через неделю меняй, что толку если игроки только для ЧУкра годятса. Я болею и за ДК тоже,но зло берет когда другие клубы вами поносятся!
ARISTOK
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
montag09
Я так понимаю, что для тебя ARISTOK все клубы х...я, только ДК супер клуб. Ну так пусть покажут результат. Ни фига не вижу. Последние места в отборе ЛЧ -вот это результат, базару нет, так и"Крымтеплица" может.
ARISTOK
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
montag09
Кому угодно.Хоть "Карпатам", "Металлу", "Днепру". Результат будет как у ДК-нулевой,но зато клубы будут набираться опыта игр такого уровня, а там глядишь и результат будет. Шо толку, что ДК в ЧУкре первое место берет?
TemkinDn
что вы хотели от бухого суркиса с непонятной подругой, под синькой он мог такого нагородить...
gri_ngo
А шо за дивчина с Суркисом? Хто зна?
ARISTOK
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
montag09
Зачем ДК чемпионство в ЧУкре все ровно на Европе играть не могут (который год подтверждают это). ДАЙТЕ дорогу другим клубам! Не позорьте страну.
ARISTOK
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Moto_SD
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил