Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1132
0

БУБКА: «Україна набагато сильніша в літніх видах спорту»

Сергій Бубка - про очікування від зимової Олімпіади

БУБКА: «Україна набагато сильніша в літніх видах спорту»

Президент Національного олімпійського комітету України, уславлений спортсмен Сергій Бубка поділився своїми очікуваннями від зимових Олімпійських ігор, що незабаром розпочнуться у Ванкувері:
«Безперечно ми сподіваємось на те, що наші спортсмени покажуть свої максимальні результати. Звичайно, кожен атлет прагне виступити якнайкраще. Але давайте не будемо забувати, що Олімпійські ігри – це змагання найвищого рівня, де за місце на п’єдесталі борються найкращі спортсмени Планети».

«Треба реально дивитися на речі. Традиції України в літніх видах спорту значно міцніші. Для того, щоб зимовий спорт розвивався, необхідно передусім розвивати матеріально-технічну базу, яка наразі дуже слабка і залишилася нам у спадок від радянських часів. Зараз наші спортсмени в основному тренуються за кордоном, але ж також необхідно розвивати резерв, виховувати юних спортсменів».

На переконання Сергія Бубки, кожен зі спортсменів, який виборов ліцензію на «білу» Олімпіаду в Ванкувері, вже герой: «Ми повинні пишатися нашими олімпійцями і на їх прикладі виховувати молоду здорову націю». 

«Більшість прихильників спорту рахує лише медалі, але ж і 4-10 місця – теж гарний результат. Наші здобутки на зимових іграх набагато скромніші, ніж на літніх – у Ліллехаммері-94 – 2 медалі, у Нагано-98 – 1, у Солт-Лейк-Сіті ми залишились без нагород, а з Туріну повернулися з 2 «бронзами». Тому здобуття нагороди вже можна вважати гарним виступом», – зазначив президент НОК.

«Ми маємо дивитися вперед, у майбутнє і готувати майбутніх олімпійців вже зараз. Повинна бути державна стратегічна програма розвитку зимових видів спорту, необхідно будувати бази», – додав головний олімпієць країни Сергій Бубка.

НОК України

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 19:37 1
ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити

Украинский вратарь выиграл серию пенальти в матче с «Манчестер Сити»

Никакой Баварии. Нагельсманн продлит контракт со сборной Германии
Футбол | 19 апреля 2024, 12:07 4
Никакой Баварии. Нагельсманн продлит контракт со сборной Германии

Тренер определился со своим будущим

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.