Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1296
1

«Финал четырех» пройдет в Луцке

В будущий уик-энд определится обладатель Кубка Украины среди женских команд

«Финал четырех» пройдет в Луцке

На проведение «Финала четырех» Кубка Украины среди женских команд претендовали два дворца спорта - Ледовый в Северодонецке и ОДЮСШ в Луцке. ФВУ приняла решение в пользу волынян, которые предоставили лучшие условия для проживания и питания участников за счет местного клуба, вручение ценных подарков особенно отличившимся игрокам, пообещали транслировать все матчи турнира по областному телевидению. Итак, на луцкой арене 23 января состоятся полуфиналы, в которых встретятся одесская «Джинестра» - местная «Волынь-Университет-ОДЮСШ» и «Галычанка-Динамо-ТНЭУ» (Тернополь) - «Северодончанка». На следующий день, 24 января, будут сыграны матч за третье место и финальный поединок.


Владимир КАЗИМИРОВ, газета «СЭ в Украине»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Сыграны все матчи чемпионата Украины в мужской Суперлиге
Волейбол | 22 апреля 2024, 20:57 0
Сыграны все матчи чемпионата Украины в мужской Суперлиге

Золотые медали выиграл «Прометей», а «МХП Ладыжин-ШВСМ-Колос» ждет понижение в классе

ВИДЕО. Обнародован момент, после которого Миколенко получил травму в АПЛ
Футбол | 24 апреля 2024, 23:29 4
ВИДЕО. Обнародован момент, после которого Миколенко получил травму в АПЛ

Виталий не сумел продолжить поединок «Эвертон» – «Ливерпуль»

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Sever-volley
Заяв на проведення було усього дві – від Луцька та Сєвєродонецька. Головним фактором щодо вибору Луцька стало безкоштовне розміщення гравців та тренерів інших команд у готелях міста, та транслювання матчів кубку по ОБЛАСНИХ каналах. А на той факт, що команді з Сєвєродонецька за січень місяць автобусом та літаком потрібно подолати тисячі кілометрів і зіграти за 30 діб аж 15 матчів, наша федерація напевно уваги не звернула. І те, що календарна гра з Тернополем стоятиме у середу, 20 січня, було відомо ще в грудні. Так який сенс обом командам їхати до Луцька, щоб через два дні зіграти між собою в півфіналі? Але після фіналу кубка тернопільська команда відпочиватиме від ігор два тижні, а «Сєвєродончанці» вже через дві доби грати у Греціі з «Іраклісом».
Сєвєродонецьк висунув пропозицію розміщення команд по 100 грн. за людину (з харчуванням). Припустимо, що від однієї команди приїде 15 осіб – це півтори тисячі гривень. Помножуємо на дев’ять (три команди по три дні) – 13500 грн. Ось такою є ціна престижу українських клубів на євро арені!!! А транслювання ігор по місцевих каналах – кому воно потрібне? Хто їх бачитиме? Жителі Луцька, які так само зможуть прийти до зали і все побачити на власні очі? Уся країна цих матчів все одно не побачить!!!
Виникає ще одне питання – а звідки у Луцька гроші на проведення фіналу кубка? Ще на початку сезону їх тренер Богуслав Галицький в одному з інтерв’ю казав, що «Волинь» вперше за декілька десятиріч здобула право заявитися до євро кубка, але у області на це грошей нема. У той же час його команда приймає перший етап кубка України з ПЛАТНИМ (тобто грошей як не було, так і нема) розселенням команд-учасниць. Ще через кілька тижнів в черговому інтерв’ю (здається після гри у Южному) Галицький каже, що грошей його команді ледве вистачає на зарплатню. Команда навіть не подає заяву на приймання другого етапу кубку. А ось на фінал гроші раптом знайшлися!!! Участь у цьому питанні третьої сили можна побачити крізь пальці…
Можливо призначення Луцька сприяє розвитку волейболу в регіонах? Так чому тоді проведення першого етапу у вересні місяці не віддали тієї ж Вінниці, наприклад, якій цей етап був більш потрібен у плані розвитку?
Тому до Луцька сєвєродонецький клуб все ж вирушає, щоб потім не було додаткових проблем. Але вирушає дублюючим складом, яким керуватиме Надія Салахутдінова. З одинадцяти гравців, яки учора виїхали до Луцька, тільки троє мали постійну практику у «Сєвєродончанці-2», так що фактично гратиме запас другої команди.
Очікувати від цієї команди якогось результату? Звісно ні. Вже точно у фіналі зіграє тернопільська «Галичанка», і, напевно, господарі турніру. Чи по силах «Волині» обіграти «Джинестру»? Спірне питання. А ось чи по силах господарю турніру обіграти одеситок? Так, звісно по силах.
Але що дасть однієї з цих двох команд завоювання кубка? Практично нічого. Не думаю, що луцька команда знайшла постійного спонсора і виступатиме в євро кубках. Чому вже три роки не грає у Європі не бідна «Галичанка» - це питання риторичне.
А ось те, що Сєвєродонецьк змушений не поїхати на кубок заради міжнародного престижу країни – це справжня трагедія. Якщо федерації ці 13,5 тич. гривень для розвитку волейболу у країні мають більш вагоме значення, ніж міжнародний престиж наших команд – це ганьба! Таким ось своїм кроком ви не тільки показали своє ставлення до участі наших команд у євро кубках, але й значно знизили важливість виграшу національного кубка.
Ось так команда-володар національного кубка-2009, команда, яка не програла у цьому розіграші ще жодної партії (по 3:0 у п’яти поєдинках) фактично припиняє боротьбу у турнірі. Її змусили припинити цю боротьбу.
Олександр Руденко. Сайт sever-volley