Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
3366
18

ДАНИЛОВ: «Взяточничество начинается с детского футбола»

Президент Премьер-лиги Виталий Данилов ответил ФФУ

ДАНИЛОВ: «Взяточничество начинается с детского футбола»
Комісія з етики і чесної гри Федерації футболу України надіслала президенту ПРЕМ’ЄР-ЛІГИ Віталію Данілову листа, в якому просить його оперативно надати вичерпну інформацію щодо піднятого на останній зустрічі із журналістами питання хабарництва в українському арбітражі. Ця тема була розвинута на сторінках видання «Футбол» і зацікавила голову комісії Ігоря Кочетова. Прес-служба Прем’єр-ліги звернулася до Віталія Данілова за відповідним коментарем:
 
- Віталію Богдановичу, наприкінці минулого року Ви перед представниками ЗМІ заявили, що обізнані в проявах корупції в українському арбітражі. Це викликало чималий резонанс і призвело до швидкої реакції комісії…
- Це досить добре, що Комісія з етики і чесної гри ФФУ так оперативно відреагувала. Якби ж вони так швидко діяли по іншим приводам…
 
- І все ж, Комісія з етики і чесної гри ФФУ навіть надіслала до Прем’єр-ліги запит, у якому просить Вас надати свої пояснення. Ви це зробите?
- Хіба я розповів щось нове?! Якщо не помиляюся, ще років зо три тому на засіданні Центральної Ради ПФЛ президент ФФУ Григорій Суркіс привселюдно заявив, що до нього приходили арбітри, які каялися у тому, що беруть хабарі. Взагалі Григорій Михайлович і його права рука Олександр Бандурко неодноразово дозволяли собі подібні висловлювання. А що змінилося? Хіба з того часу когось з арбітрів схопили за руку чи, принаймні, лишили роботи? Але тоді на заяву Г. Суркіса Комісія з етики і чесної гри ФФУ чомусь уваги не звернула, а тепер хоче взяти у мене пояснення! Вас не дивує, чому комісія тоді не надіслала на адресу президента ФФУ запит? Мене − ні! Все як було, так і лишилося. Система подвійних стандартів працювала і працює…
 
- Але є і зворотній бік медалі! На Конгресі ФФУ Олександр Бандурко сказав, що президенти клубів самі зацікавлені у так званій «роботі» із суддями. Причому, перший віце-президент ФФУ як приклад навів Ваші та Нестора Шуфрича вислови щодо хабарництва в суддівстві.
- Я не очікував такого від Олександра Івановича. По-перше, це було некоректно по відношенню до Нестора Івановича, якого не було у залі. По-друге, я раніше говорив і говорю зараз − проблеми були і є! Я кажу відкрито і не потрібно мене ловити на слові. Навіщо сколихувати минуле і трясти повітря? Для нас важливо, не те, що було, а те, що буде, і у мене є реальний спосіб викорінення такої зарази як хабарництво в суддівстві. Я запропонував створити інститут незалежного суддівства, який зруйнує практику підкупу суддів. Ця нова організація, якщо буде воля ФФУ, зможе запрацювати вже навесні. Необхідні для цього документи були направлені до федерації наприкінці минулого року. Створювати щось нове обов’язково потрібно, адже наявна структура суддівського корпусу себе повністю скомпрометувала. Якщо все залишиться як і було, то висловлювання на тему суддівського хабарництва ніколи не припиняться. Але і на Конгресі у виступі першого віце-президента ФФУ Сергія Стороженка, і пізніше у підконтрольних федерації засобах масової інформації почали звучати «застереження» щодо сприйняття цього кроку ФІФА і УЄФА, необхідності проведення додаткових консультацій тощо. Тобто одним з очільників національної асоціації відкрито декларується бажання «спустити на гальмах» це надважливе питання.
 
ЗМІ, що знаходяться «під федерацією», неважко виявити. Потрібно просто придивитися до часу, коли на кишенькових сайтах з’явилася інформація про запит Кочетова. Вона на кілька годин випередила новину на офіційному сайті ФФУ! У грудні минулого року до нас приїжджав відповідальний за суддівство в англійській Прем’єр-лізі Кіт Хаккетт. У присутності Олександра Бандурка авторитетний гість підтвердив, що наша модель інституту незалежного суддівства повністю відповідає всім вимогам ФІФА/УЄФА, адже вона практично ідентична аналогу родоначальників футболу. Ми не вигадували нічого нового, а використали апробовану модель. Насправді заяви керівників ФФУ про невідповідність колегії арбітрів міжнародним нормам − це все обман, який свідчить про те, що федерація зацікавлена зберегти корумповану систему вітчизняного суддівства.
 
- Виходить, що Григорій Суркіс у 2006 році і Ви у 2009 говорили про одне й те саме?
- Але відмінність між нами у тому, що Григорій Михайлович нічого не зробив, аби система змінилася. А після грудневого Конгресу ФФУ можна навіть стверджувати, що президент федерації все робить, аби нова організація взагалі не була створена. У свою чергу, я хочу поховати всі негативні речі, пов’язані із суддівством. Я не ставлю собі за мету знайти крайніх, я прагну розпочати все з чистого аркуша. Створити такі умови, щоб необхідність у «роботі» з арбітрами відпала сама по собі.
 
- Якщо Комісія з етики і чесної гри вдасться таки до розслідування зробленої Вами заяви, Ви надаватимете сприяння можливому розгляду?
- Я не від кого не ховаюся і від своїх слів не відмовляюся! Якщо буде потрібно, я готовий дати свідчення комісії. Але разом із Григорієм Михайловичем. Він все ж має знати набагато більше, аніж я. Стільки років у професіональному футболі… Прем’єр-лізі постійно вказують, що ФФУ − це організація, яка володіє всім і всіма в українському футболі. Тому, на моє переконання, буде правильним, якщо першим висловиться Григорій Михайлович і відповість за слова, сказані тоді на Центральній Раді ПФЛ. Це ж була не приватна бесіда, а публічний виступ.
 
ФФУ належить вся вертикаль вітчизняного арбітражу, де професіональний футбол лише її вершина. Але ж арбітри вже приходять нагору хабарниками. Навіть не спеціалістам відомо, що у дитячому футболі батьки збирають гроші на арбітраж. Гадаю, ФФУ має розпочати відповідні розслідування, щоб на корінні зрубати корупцію у нашому суддівстві. І Ігор Кочетов, як голова комісії чесної гри і як голова київської федерації футболу, знає про такі ганебні речі, але мовчить. А якщо не знає, то нехай за подробицями звертається до дитячих тренерів. Хабарництво в суддівстві проростає з дитячого футболу!

Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 18
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Alex0874
Якщо точно сказати:"Я давав взятки тому і тому" то прийдеться сісти.Дача взятки, це такеж правопорушення, як і отримання.
Треба все почати з чистого листка. В арбітрів: кращі оцінки за матч - більше матчів на суддівство хай отримає. А власники: хай не дають взяток, або позатикають своїх шавок. A то однією рукою дають взятки, а другою підтримують борця з взятками.
А якщо вже всі так привикли до хабарів, то перед кожним матчем нехай передають арбітрам одинакові суми.
karvaleri
Мужики !
"Мафия - бессмертна " . Не я сказал . Жизнь .
И все разговоры про честночсть судей в футболе ( и не только в нем ) разговорами и останутся .
Не буду про банальные истины типа "кушать хочется всем" ,
просто скажу , что брали , берут и брать будут .
Такова , к сожалению , человеческая натура . И никто нас не переделает . А разоблачительных процессов не было , нет и
не будет . Подтверждение тому - дело Зварыча . Помните такого ?
Ну а Данилов , белый и пушистый , пусть не трындит о том , что он самый честный и правильный .
Dron.gin
У меня знакомый судит в основном матчи детей 92-95 г.р. Так говорит в каждом матче предлагают иногда и угрожают!!! Облостное первенство, так что говорит дают не много, за матч 100-200 грн. с учетом того, что ему 23 года и за то что он судит ему платят официально 50 грн. за матч, то ему нормально!!
ARISTOK
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
morrison2008
В рамках премьер-лиги решить вопрос намного легче, чем в масштабе всего украинского футбола. Президенты клубов(собственники,руководство)договаривается на "сходняке" не давайте судьям.И не дают.Правда что-то подобное уже по-моему было.А винить судей проще всего.
уух ( хмельницкий )
ДАНИЛОВ: «Взяточничество начинается с детского футбола»
============
во, прально! дети во всем виноваты ...
diogendog
Starshoi — 15.01.2010 00:51
думаю, каждый кто сталкивается со спортсменами игровых видов на Украине, знаком с подобными ситуациями. То есть, вообще во всех видах!
А насчёт жизни, вы погорячились. Пока живы - нет ничего лучше, чем она.
jkgirl
Ребята, я не пойму: человек хоть что то предложил, что бы изменить судейство. А какие изменения предложил суркис? Или всех устраивает нынешняя ситуация?
Какая разница, кто предложил, главное, что мера может быть эффективна.
И какое влияние имеет данилов на детский футбол? Это прерогатива ффу.
K1C1
ДАНИЛОВ: «Взяточничество начинается с детского футбола»
=================
Нет дорогой, рыба с головы гниет!
Starshoi
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Дмит ий Копий
"как же связаны независимость судей и их честность ? Их что, ФФУ заставляет брать взятки ?"
Нет, но есть другие инструменты. Например, отсудил не так как надо - ставить реже на игры, а это по карману бьет. Вот и судят как надо, чтобы потом чаще судить.
diogendog
Я не ставлю собі за мету знайти крайніх, я прагну розпочати все з чистого аркуша.
__________________________________________________
а це підтвердження попередньої думки.
diogendog
- Але є і зворотній бік медалі! На Конгресі ФФУ Олександр Бандурко сказав, що президенти клубів самі зацікавлені у так званій «роботі» із суддями. Причому, перший віце-президент ФФУ як приклад навів Ваші та Нестора Шуфрича вислови щодо хабарництва в суддівстві.
- Я не очікував такого від Олександра Івановича. По-перше, це було некоректно по відношенню до Нестора Івановича, якого не було у залі. По-друге, я раніше говорив і говорю зараз − проблеми були і є! Я кажу відкрито і не потрібно мене ловити на слові. Навіщо сколихувати минуле і трясти повітря?
__________________________________________________________
у мене виникло враження, що це вигляда як зізнання у причетності.
Vermillion
ой, ой, ой, кто бы про взяточничество и вообще нарушения закона говорил, так это Данилов.
cthu3858
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Djum1979
Почитал, ничего нового, Новогодние праздники отгуляли, теперь можно и снова за передел власти
Djum1979
ОО, вертикаль власти, почитаем)))