Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1475
0

БРИНЗАК: «Все йде за планом, підготовку не форсуємо»

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак - про підготовку спортсменів до Ванкуверу

БРИНЗАК: «Все йде за планом, підготовку не форсуємо»

Останній цього року етап Кубка світу з біатлону, який позавчора закінчився у словенській Поклюці, не приніс українській збірній медалей. Сергій Седнєв та Валентина Семеренко фінішували в числі десяти найкращих спортсменів в індивідуальних гонках на 20 км та 15 км відповідно, результати ж інших членів синьо-жовтої команди до топ-десяток не потрапили.

За словами президента Федерації біатлону України Володимира Бринзака, виступ українців у Словенії є цілком задовільним. «Все йде за планом, підготовку до Ванкувера не форсуємо, – прокоментував він. – Усі в хорошій формі, хіба що трохи прихворіла Віта Семеренко. Ну а результат, у відповідності до поставлених цілей, я б назвав цілком очікуваним». 

Наразі всередині збірної триває боротьба за дві вакантні «путівки» на Олімпійські ігри, що 12 лютого стартують в Ванкувері. Українці на цих престижних стартах будуть представлені 11 спортсменами: 6 жінками та 5 чоловіками. У складі жіночої збірної до Канади гарантовано поїдуть сестри Віта та Валя Семеренки, Оксана Хвостенко, Олена Підгрушна та володарка бронзової медалі минулих зимових олімпійських стартів – Лілія Вайгіна-Єфремова. У чоловіків місця у складі збірної вже забронювали Сергій Сєднев, Андрій Дериземля, В’ячеслав Деркач та Олександр Біланенко. По два кандидати на кожне з «вільних» місць будуть визначені найближчим часом на змаганнях Кубка України на спортивній базі «Тисовець». Зважаючи на виступи цих «двійок» під час подальших етапів Кубка світу, з кожної з них буде обрано одного спортсмена, який увійде до складу національної команди.

Першим стартом наступного року стане етап світової кубкової першості в Оберхофі (Німеччина), який триватиме з 4 по 10 січня. Наступний етап, який прийматиме німецький Руполдінг, синьо-жовта збірна пропустить. А вже 29 січня українські біатлоністи приїдуть у Канаду, де перебуватимуть до початку ХХІ зимових Олімпійських ігор.

НОК України

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

7 украинцев – лучших бомбардиров зарубежных чемпионатов
Футбол | 16 мая 2024, 13:28 12
7 украинцев – лучших бомбардиров зарубежных чемпионатов

Блогер Sport.ua Алексей Рыжков – о голевых достижениях наших соотечественников за пределами родины

Фьюри признался, почему отказался проводить дуэль взглядов с Усиком
Бокс | 17 мая 2024, 06:31 7
Фьюри признался, почему отказался проводить дуэль взглядов с Усиком

Бой за титул абсолютного чемпиона мира состоится в Эр-Рияде (Саудовская Аравия)

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.