Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1220
1

КОНОНОВ: «Завдання – потрапити до Ліги Європи»

Наставник «Карпат» грою команди задоволений. Але не результатом...

КОНОНОВ: «Завдання – потрапити до Ліги Європи»

Із головним тренером львівських «Карпат» Олегом Кононовим ми говорили телефоном - наставник «зелено-білих» футболістів вирушив до німецького Дортмунда, де знайомиться з інфраструктурою і організацією тренувального процесу тамтешньої «Борусії». Один із наймолодших головних тренерів Прем’єр-ліги (білоруському наставнику «Карпат» лише 43 роки) поділився враженнями від першої частини 19-го чемпіонату України, яку «леви» завершили сьомими.

- Початок чемпіонату був для «Карпат» трохи нервовим, - розпочав розмову Олег Георгійович. - Під час передсезонної підготовки через травми «випало» багато гравців основного складу. На щастя, гравці, які на той момент не грали, замінили їх, і навіть дуже успішно. Це Євген Тарасенко, Тарас Петрівський, Самсон Годвін.

- Якби «Карпати» не втратили домашніх очок із запорізьким «Металургом», «Іллічівцем», то завершили би першу частину чемпіонату в першій п’ятірці... Ви задоволені виступами підопічних?
- У принципі, задоволення присутнє – насамперед від гри команди. Найголовніше, що хлопці вірять у себе і в кожній грі намагаються грати краще, показувати результат. А він вже буває як очікуваним, так і неочікуваним - це футбол. У деяких матчах ми втрачали домашні очки, компенсувати їх намагалися на виїзді... Чемпіонат України достатньо рівний. Кожна команда й на виїзді, і вдома викладається повністю.

- Новачок Артем Федецький грає впевнено, як і Андрій Тлумак. Натомість у Роші Батисти, що в перших матчах після свого повернення забивав, приціл згодом збився...
- Універсальний гравець Федецький одразу влився в наш колектив, став одним із лідерів і найкращим бомбардиром «Карпат». До капітана команди Тлумака, який перше коло відіграв без жодної заміни, претензій немає. Якби Батиста брав участь у передсезонних зборах, він показав би кращу гру. Водночас не можу сказати, що Роша погано відіграв у цьому сезоні. Сподіваюсь, наступного року Батиста додасть.

- Сьоме місце «Карпат» на проміжному фініші відповідає нинішньому рівню команди?
- Команди, які посіли з четвертого по сьоме місця, розділяє невелика кількість очок. «Карпати» могли показати ще кращий результат. Якби у деяких домашніх матчах ми взяли три очки, можна було б розраховувати й на четверте місце... На весняну частину чемпіонату завдання «Карпат» залишається незмінним - потрапити до Ліги Європи.

- Уболівальники сподіваються побачити навесні в «основі» «Карпат» гравців найближчого резерву «зелено-білих», який лідирує в першості молодіжних команд. Наприклад, Юрія Фурту, Ярослава Мартинюка, Андрія Гурського, Юрія Габовду...
- Розраховую, що наші молоді футболісти не зупиняться. Велику групу молоді ми плануємо взяти на тренувальні збори, після чого будемо вирішувати, кого переводити до основного складу «Карпат».

- Чи плануєте під час зимового міжсезоння підсилити певні позиції команди?
- Наразі жодних варіантів не розглядаємо. Якщо будуть серйозні кандидатури гравців, сильніших від тих, які грають зараз, то будемо розглядати. Вважаю, що в «Карпатах» нині конкуренція за місце в основному складі є.

- Арбітри найчастіше у сезоні - чотири рази - показували червоні картки тільки гравцям «Карпат» і запорізького «Металурга»...
- Вилучення були різні, але всі після ігрової боротьби, за винятком одного з двох вилучень Годвіна. Червоні картки свідчать і про те, що ми боремося з першої до останньої хвилини матчів.

- Де пройдуть етапи підготовки «Карпат» до другої частини сезону 2009/2010 років?
- Відпустка у чемпіонаті для футболістів «Карпат» триватиме до 9 січня. Після проходження медогляду й тестувань гравці «Карпат» займатимуться у Львові. Заплановані два закордонні тренувальні збори, місця проведення яких будуть затверджені найближчим часом. А от терміни тренувальних зборів уже відомі: перший збір пройде в період з 16 по 30 січня, а другий - з 6 по 20 лютого. Після повернення до Львова «Карпати» у рідному місті будуть готуватися до першого офіційного матчу нового року, який орієнтовно 27 лютого відбудеться на стадіоні «Україна» проти «Металіста».

- Олегу Георгійовичу, що побажаєте вболівальникам «Карпат»?
- Хочу подякувати їм за підтримку у цьому році і за критику. Гравці «Карпат» постійно відчували велику підтримку. Бажаю, щоб новий рік у кожного з вболівальників «Карпат» був кращим, ніж минулий. Щастя, достатку, здоров’я, радості всім нам у новому році!

Юрій НАЗАРКЕВИЧ, Високий Замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил