Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
25832
59

Украина бьет Бельгию!

Команда Павла Яковенко добывает важнейшую победу в отборе на Евро + ВИДЕО

Украина бьет Бельгию!
У п’ятницю, 13 листопада, молодіжна збірна України впевнено переграла на виїзді команду Бельгії завдяки двом голам Олега Голодюка, внаслідок чого одноосібно очолила восьму відбірну групу Євро-2011.
 
Численні втрати
 
Уже звично звіт про матч нашої збірної 21-річних розпочинається із зауваження, що Павло Яковенко не міг розраховувати на оптимальний склад. Нагадаємо, що поїздку до Бельгії через перебір жовтих карток пропускали київські динамівці Роман Зозуля і Кирило Петров, а також гравець столичної «Оболоні» Андрій Фартушняк. Окрім того, через травми залишилсь вдома півзахисники запорізького «Металурга» та московського «Спартака» − Тарас Степаненко та Єгор Лугачов, а також дует із харківського «Металіста» − Євген Селін і Володимир Лисенко.
 
Прозірливість тренера
 
Тому керманич «синьо-жовтих» традиційно вдався до експериментів, які вилилися у вихід з перших хвилин динамівців Артема Кравця (центральний нападник) та Андрія Сахневича (лівий захисник), а також запорізького металурга Максима Білого (правий півзахисник). Досить несподівано в стартову обойму потрапив Олег Голодюк, котрий в цьому циклі ще жодного разу не виходив в основі. І варто одразу відзначити прозірливість Павла Яковенка, адже саме півзахиснику львівських «Карпат» судилося відіграти ключову роль у поєдинку. Крім цього привертає увагу дебют у «молодіжці» універсала із донецького «Шахтаря» Віталія Віценця.
 
Гарна традиція
 
Із самого початку українці взялися до улюбленої справи: віддали ініціативу суперникам, а самі намагалися гостро контратакувати. Не можна сказати, що в обороні наші хлопці діяли безпомилково, адже на старті зустрічі біля воріт Антона Каніболоцького все ж таки бувало гаряче. На 13-й хвилині українську команду взагалі врятувала лише перекладина. Втім, загалом «синьо-жовті» контролювали хід гри. Це підтвердив і перший гол матчу, забитий у традиційному для команди Яковенка стилі − тобто, внаслідок «стандарту». Микола Морозюк навісив з кутового, Артем Кравець поборовся на другому поверсі, але м’яч дістався Олегу Голодюку, який з близької відстані «розстріляв» голкіпера.
 
Дніпропетровський асистент
 
Бельгійці, звісно, спробували додати в активності, проте ніяк не могли підібрати ключі до щільної оборони гостей. Чітка підстраховка, активний прессинг, постійна силова боротьба, що українці нав’язували опонентам, не дозволили останнім розраховувати бодай на нічию. Натомість Голодюк і по перерві продемонстрував свій бомбардирський хист. Цього разу він скористався вивіреним навісом Павла Пашаєва, у ефектному стрибку головою відправивши м’яча до сітки воріт. Прикметно, що Пашаєв був автором результативної передачі і в домашньому матчі проти бельгійців (1:1), коли не менш красиво відзначився Роман Зозуля.
 
Далі − Мальта
 
Таким чином, у активі підопічних Павла Яковенка наразі 11 залікових балів після п’яти турів. Щоправда, інші фаворити нашого квінтету французи, що відстають на три очки, мають гру в запасі. Наздогнати «синьо-жовтих» вони спробують уже за чотири дні, коли вдома зустрінуться зі словенцями. Українці ж наступний матч проведуть 29 травня проти Мальти. Нагадаємо, що до наступного раунду кваліфікації вийдуть переможці десяти відбірних груп та чотири найкращі команди, що посядуть другі місця. Далі вони у плей-офф розіграють сім путівок до фіналу, що пройде в Данії.

Sport.ua


Бельгия - Украина - 0:2
Голы: Голодюк, 36, 73.
 
Бельгия: Миньоле, Аараб (Бентеке, 81), ван Гейсегем, Хейгебарт, Муянги (Кумс, 46), Мунунга, Витсель (Капон, 67), Лукаку, Бюйен, Карсела-Гонсалес, Альдервейрельд.
 
Украина: Каниболоцкий, Пашаев, Матвеев, Кривцов, Сахневич, Голодюк, Белый (Виценец, 74), Коноплянка, Морозюк (Гармаш, 90), Кравец (Федорчук, 67), Чеснаков.
 
Предупреждения: Аараб, Карсела-Гонсалес - Морозюк, Белый, Коноплянка.
 
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 59
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
bax333
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Seruy2909
я всегда знал Яковенки это сила!!!!молоток мой однофамилец творит историю))
давай молодежь сыграет с греками,тогда 100% победа
selin09
tatоpizdec-14.11.2009 15:40
1 место и 4 из 8 ,занявшие 2 места по лучшим показателям.А Паша молодец,видно навел порядок и дисциплину в команде.Старая школа...
tatopizdec
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Сода-Солнце
Согласен, Яковенко молодца!!! стабильно выдает результат-)))
еще с Португалии за молодежкой смотрю... с такими темпами, Яковенко, как стахановец, будет поставлять в СбУ кадры еще долго-)))
Dashka2008
У Павла Яковенко тоже есть "джокер"?Такой голодненький на голы? Молодчинка! Как и вся наша команда.Закончили сезон на мажорной нотке,которую допоют и весной?Бум ждать..
Dashka2008
Вот,нашла смешинку..
http://www.youtube.com/watch?v=t687knn03fY
Надеюсь,сегодня мы не убьём время,а получим удовольствие от игры и результата.)
babulia75
Гость — 14.11.2009 10:41Почему то очень хочеться, чтобы сегодня сб. Украины проиграла.
Хочу чтоб ты сегодня здох!!!!!!!
Dashka2008
Господа-братцы-хохлятушки! Есть предложение: провести этот день большого футбола в Европе и не только под скромным девизом Всеукраинского примирения..)
Сегодня на поле не будет киевлян или "горняков",а простые НАШИ хлопцы.) Сегодня в бой их поведёт не плохой\хороший тренер,а НАШ тренер (ну,какой есть. ).Ну давайте не ссориться заранее.Потом..отольём,надеюсь только хорошее.
А может наш совместный позитив до игры передастся и нашим игрокам? А вдруг они за ноутами сёдня часик захотят посидеть,втихаря от тренера?)И что они увидят?Отож..;-Ь
Dashka2008
patrick_ua — 14.11.2009 10:57 *Це сайт з таблицею!
- - -
Ну вот и спасибка тебе!Интересно было посмотреть узким;) взглядом на широкую картину.
Очень важная победа наших ребят,судя по ситуёвине в нашей группе.А разброс сыгранных матчей в группах настолько "шкалит",что позишн лидеров на данный момент весьма относительная.
Metallist88
Гость — 14.11.2009 10:41
Слава Чуркам! Ты просто тормоз или прикидываешся? Или по -твоему Греция играет как Андорра??Что мы можем себе позволить проиграть на выезде и дома выиграть 6-0??Про календарь Михайличенко только попросил, выплнил всё Суркис да и в грубой форме! Можно было просто сборников отпустить пораньше да и всё!
Drynja
Вот это Голодюк жжет))))
patrick_ua
*Це сайт з таблицею!
patrick_ua
http://www.soccerway.com/international/europe/uefa-under-21-championship/20
11-denmark/qualifying-round/
don-ki-HOT
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
JohnyTempus
Таблицу бы еще увидеть )
nick147
Молодцы!!!!!!! Сборная, берите пример. Ждем сегодня победы!!!
Basurman
А почему только у Франции 4 игры?
Megasuperfan
красавцы
Dron.gin
Прикольно то что все с разных команд! Они сейчас лучше сыграются и потом легче будет!!!