Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
671
0

Сергей Федоров: "Судья не дал чистый пенальти"

Послематчевое интервью защитника киевского Динамо

Суботній матч між “Динамо” та “Шахтарем” за Суперкубок України був напруженим, як це трапляється завжди, коли зустрічаються ці дві команди. Тож зрозуміло, що шкодувати один одного суперники не мали наміру. Відтак глядачі побачили справжній чоловічий футбол. Та, на жаль, для декого жорстка гра завершилася травмами та певною невідомістю щодо свого найближчого майбутнього. Йдеться про “динамівців” Сергія Реброва та Сергія Федорова.

Першого замінили через пошкодження ноги ще до перерви, а захисник “Динамо”, який лише нещодавно одужав після неприємної травми, не зміг завершити поєдинок, покинувши поле за декілька хвилин до фінального свистка. Кореспондент “Газети” вчора зателефонував до захисника “Динамо” та збірної України, щоб довідатися, наскільки серйозною є травма і чи скоро ми зможемо побачити Сергія знову на футбольному полі. Песимізму в голосі захисника почути на щастя, не вдалося.

– Я пошкодив плече. Щойно приїхав на нашу базу, зараз лікарі оглядатимуть мене, тому невдовзі поставлять діагноз, скажуть, що мені можна робити, що ні, які навантаження є оптимальними, – розповів Сергій Федоров.

– Що стало причиною цієї травми?
– В одному з неприємних зіткнень я впав на плече і відчув сильний біль. Попередній висновок лікарів –травмовано ключицю. Але наскільки це серйозно, наразі точно не відомо. Те місце, на яке я впав, трохи поболює, проте стало трохи легше, ніж було відразу. Що буде далі – побачимо.

– В епізоді, коли зазнали травми, ви самі впали, чи проти вас сфолили?
– За свою кар’єру я неодноразово падав. Зрештою, під час тренувань ми займаємося гімнастикою, відпрацьовуємо навіть падіння, тож якби впав самостійно, то зібрався б, перекинувся, відтак не зазнав би серйозного ушкодження. В цьому ж епізоді був несподіваний поштовх у спину, тому не встиг зорієнтуватися.

– Зовсім недавно ви лише оговталися після травми – й тут знову така неприємність. Це вас морально не надто пригнічує?
– Не вважаю, що це якийсь фатум чи ще щось, і великої проблеми з цього не роблю, хоча, звісно, травма – це завжди неприємно, надто, коли ти щойно вийшов на поле та сповнений бажання грати, а не спостерігати за грою своїх колег, умовно кажучи, з лікарняного ліжка.

– Коли, на вашу думку, зможете вийти на поле?
– Намагатимуся якомога швидше. Можливо, вже й завтра буду тренуватися. Організм – це дуже складний механізм. Усе залежить від того, як почуватимуся. Але не маю наміру пропускати занадто багато, тому що хочу лише грати і грати. Думаю, все буде гаразд.

– Можливо, вам відомо, що сталося із Сергієм Ребровим. Наскільки в нього серйозна травма?
– По-моєму, він розтягнув м’яз задньої частини стегна. Не можу сказати, наскільки це серйозна травма і коли Сергій відновиться, це можуть знати лише лікарі.

– Які враження від суботнього поєдинку?
– Загалом гра нашої команди дуже сподобалася. Не хотілося б, але знову доводиться торкатися наболілої теми суддівства. Арбітраж цього матчу залишив неприємний осад. Адже суддя не дав чистого пенальті у ворота “Шахтаря”. Такі епізоди ламають гру. Не розумію, для чого це роблять, чому раптом таке ставлення до команди... Загалом ми дуже хотіли перемогти і продемонстрували добру гру. А серія післяматчевих пенальті – це вже жереб, тут шанси 50/50. Більше пощастило нашим суперникам.

– Наскільки я розумію, якогось занепадницького настрою в команді немає, тренери не висловлювали претензій до футболістів?
– Хотілося, звичайно, другий рік поспіль виграти Суперкубок. Але з цієї поразки ніхто не робить трагедії. Життя триває. Нам слід вирішувати інші завдання. Ось починається чемпіонат, в якому ми, як завжди, налаштовуємося на перемогу в кожному матчі. Невдовзі після цього відбудеться і старт Ліги чемпіонів, де нам потрібно буде потрапити у груповий етап. Тож усе йде як слід. Потрібно працювати. Думаю, в нас усе буде добре.

– На вашу думку, чи вписалися вже у гру колективу Сергій Ребров і Руслан Ротань?
– Цілком. Свідченням цього може бути і суботній поєдинок. Тож, думаю, зі мною погодяться і ті, хто спостерігав за нашим матчем проти “Шахтаря”. Думаю, ці гравці вже завоювали своє місце у складі, тому стабільно виходитимуть на поле.

– Чи змогло “Динамо” повноцінно підготуватися до нового сезону, навіть незважаючи на те, що міжсезоння було таким коротким?
– Певні корективи в підготовчий процес, звичайно, внесли, зважаючи на терміни. Але всі ж команди в однакових умовах: що “Динамо”, що “Шахтар”, що й решта клубів. На початку чемпіонату, можливо, буде трохи важко, оскільки ігор не було, але в процесі (думаю вже невдовзі) вдасться вийти на свій рівень.

– Сьогодні (розмова відбулася в неділю, – “Газета”) Леонід Буряк святкує свій день народження. Чи відсвяткують цю подію в команді?
– Ми ще вчора привітали Леоніда Йосифовича. Матч завершився пізно, й дорогою додому в літаку команда привітала тренера. Образливо звичайно, що не подарували йому на уродини Суперкубок, але нічого страшного, працюватимемо далі.

Розмовляв Захар Федорак
Источник – Львiвська газета

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.