Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1375
0

ОВСЯННІКОВ: «Справжнім бомбардиром потрібно народитися»

Інтерв"ю з гравцем львівського «Тайму» Денисом ОВСЯННІКОВИМ

ОВСЯННІКОВ: «Справжнім бомбардиром потрібно народитися»

Гравець «Тайму» про важку перемогу над «Контингентом», генеральні репетиції перед початком елітного раунду Кубка УЄФА та якості справжнього бомбардира.

- Денис, найперше хотілося б поговорити про останню гру «Тайму». В Житомирі «червоно-чорні» лише за дві хвилини до завершення матчу із «Контингентом» забили переможний гол. У грі із аутсайдером така напруга була несподіваною…
- Справа в тому, що ми останнім часом дуже багато сил витратили на переїзди. Через тривалі подорожі ніколи було тренуватися. Окрім того, як і в будь-якому матчі лідера із аутсайдером, багато чого залежить від швидкого голу. Взяти хоча б гру із Севастополем. Перший гол «ПФС» ми забили на 8-й хвилині, після чого кримчани «посипалися». У протистоянні із «Контингентом», здається, і моменти були, але на завершальній стадії не таланило. Потім ми почали квапитися, робили багато зайвих рухів, порушували правила.  Шостий командний фол і нам забили гол… В другому таймі «Контингент» заграв впевненіше, якщо на гру вони виходили із передчуттям поразки, то після перерви житомиряни повірили, що можуть зіграти внічию, а то й виграти. Ще на перебігу гри позначилася якість майданчику в Житомирі. Я раніше думав, що на львівському СКА погане покриття, а там виявилося ще гірше. На такому майданчику значно легше руйнувати, аніж щось конструктивне створювати поблизу воріт суперника. Ось такі причини… Ми самі винні, потрібно було якомога швидше реалізувати свої моменти. Якби ми це зробили, гра б пройшла зовсім в іншому руслі.

- «Тайм» і «Контингент» знаходяться на різних полюсах турнірної таблиці – львів’яни  перші, житомиряни останні. Гра в Житомирі свідчить про те, що в чемпіонаті України прохідних матчів не має чи все-таки потрібно відштовхуватися від складних обставин «Тайму»?
- Прохідних матчів не має. Згадайте хоча б нашу гру із «ЛТК»… Ми зараз чинні чемпіони, усі команди налаштовуються на матчі із нами, як на останню гру. В інших протистояннях команди можуть зіграти не так самовіддано, як з нами. Хоча в Житомирі ми самі вині. Можливо, втомилися психологічно.  Зрозуміло, що на кожну команду потрібно належно налаштовуватися. В будь-якому чемпіонаті аутсайдер здатен відібрати очки в лідера. Ось і у великому футболі донецький «Шахтар» втратив очки у протистоянні із ужгородським «Закарпаттям». Всі ми люди, а гра починається із рахунку 0:0. Хоча в той же час, у нас команда сильна, ми повинні будь-кого перегравати, тим паче, коли йдеться про таку команду, як «Контингент».

- В позаминулому матчі ви оформили хет-рик. Взагалі, у своїй кар’єрі багато хет-риків у вас було?
- В «Таймі» це був мій перший хет-рик, здається в «Енергії» не забивав три голи в одній грі. Коли грав у Харкові, то десь 3 хет-рики оформив.  Дуже приємно, що в Севастополі забив три голи.  В себе запитував якось в чому різниця між справжнім бомбардиром і гравцем такого плану, як я? Мені ж не вдається реалізувати усі свої моменти. Справжній бомбардир  скільки має гольових моментів, стільки і забиває. Мабуть, потрібно народитися такою людиною, що якщо в тебе 10 моментів, стільки ж голів і забити. На жаль, я не такий.

- Наступна гра із «Енергією», потім виїзд в Івано-Франківськ на гру із «Ураганом». Обидві команди входять до числа претендентів на золото чемпіонату. Сил на елітний раунд Кубка УЄФА вистачить?
- Навпаки, я вважаю, що ці два матчі нам допоможуть краще підготуватися до євротурніру. «Моноліт», «ПФС», «Контингент» з нами грали від оборони. Інша справа буде із «Енергією» та «Ураганом». Вважаю, що ці два матчі стануть генеральною репетицією напередодні турніру в Чехії. Це просто ідеально з такими командами зіграти. А часу на відпочинок в нас буде вдосталь.

- Влітку «Енергія» дуже змінилася. Погоджуєтеся з думкою, що «Енергія» претендент на золотий комплект нагород?
- Перед початком сезону трохи скептично ставився до перспектив «Енергії». Не думав, що вони так впевнено будуть йти в чемпіонаті, набиратимуть свої очки. Вони втратили залікові пункти лише в матчах із лідерами: «Шахтарем» та «Ураганом».  Для мене було несподівано, що так швидко в них з’явиться така сильна команда. Подивимося, що буде далі. Хочу сказати, що в «Енергії» в першому колі був вдалий календар. Здається, в них тільки один виїзд в Луганськ був, а так усі матчі вони вдома грали. В другому колі їм буде важче. На жаль, не так багато ігор бачив «Енергії», максимум три матчі. Раніше ми часто товариські ігри проводили, а зараз, хоча і в одному місті, але спарингів не проводили. Цікаво буде з «зелено-білими» зіграти.

- Після перегляду трьох ігор можете сказати яка «Енергія» сильніша: взірця осені 2009 року чи взірця осені 2008-го?
- (Сміється) Важко відповісти на це питання. Йдеться про дві абсолютно різні команди, з різними гравцями, тренером. Найголовніше у спорті – очки, результат. Після 8-ми ігор «Енергія» йде на третьому місці, а ми минулої осені, якщо не помиляюся, були другими. Отож, якщо брати результат, то ми були трохи сильнішими.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка
Футбол | 18 апреля 2024, 22:54 6
Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка

Мартинес достал арбитра своими выходками, но выиграл серию пенальти

ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 19:37 0
ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити

Украинский вратарь выиграл серию пенальти в матче с «Манчестер Сити»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.