Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
13557
35

Звернення до керівництва ФК Динамо від ультрас

Або «Чому на поле летять фаєри?»

Звернення до керівництва ФК Динамо від ультрас

Історія наших стосунків з адміністрацією футбольного клубу, за який ми вболіваємо, непроста. Постійні пошуки компромісу - і одні непорозуміння у результаті. Нам хотілось би вірити, що ці непорозуміння – не наслідок свідомої політики ФК, що відбувається це лише через «зіпсований телефон», брак прямого спілкування. Тому ми вирішили звернутись до керівництва клубу з цією заявою – так, щоб ніхто не міг перекрутити наші слова, не зміг видавати бажане за дійсне, нашу роботу – за свою, щоб почули саме те, що ми хочемо сказати, а не те, що функціонери вважатимуть за потрібне передати.

Отже, для початку – ми не фан-клуб, і ніколи не були його частиною. Ми не писали заяв на вступ до фан-клубу, ми не були його учасниками ні формально, ні за своєю суттю. Офіційний фан-клуб «Динамо» (Київ), нажаль, сумне до сліз видовище: найголовніше, що об`єднує цих людей, не зважаючи на соціальний статус, вік та рід занять – це пошук «халяви» та повне нерозуміння того, навіщо вони знаходяться на цих секторах. На щастя, ми – не вони. Ми - ті люди, які витрачають свої сили, час, нерви та гроші на те, щоб завжди, в усіх матчах, не зважаючи на престижність суперника і територіальне розташування, бути поруч з командою і підтримувати її. Ми малюємо банери, їздимо в інші міста та країни на ігри своєї команди, ми деремо горло 90 хвилин за гру, підтримуємо клуб незалежно від сходинки в турнірній таблиці, а гравці можуть розраховувати на нашу підтримку за будь-яких обставин. Зрештою, ми ті, хто отримує по ребрах міліцейськими кийками за присутність на секторі нашої команди. Ми – ультрас «Динамо».

Декілька років назад ми прийняли, як тоді нам здавалося, серйозне рішення. Ми зрозуміли, що для досягнення вищого рівня, ніж був на той час, нам потрібно піти на поступки. Фан-клуб зробив нам пропозицію перестати кожної гри озадачуватися сектором дислокації і отримати у своє розпорядження 2, а згодом і 4 сектори. До всього ми отримували пільги на придбання квитків, а потім і абонементів. Тоді це подавалося керівництвом офіційного фан-клубу, як дружня послуга, мовляв, давайте об`єднувати зусилля, ми вам сектори, а ви беріть під крило наших нерадивих членів офіційного фан-клубу і творіть нову історію фанатського руху. І хоч нам вже тоді не хотілося, щоб нас асоціювали з офіційним фан-клубом, бажання дорослішати і брати на себе відповідальність за формування тієї культури вболівання і поглядів на підтримку своєї команди, які ми вважали правильними, взяло гору.

…І ми жорстоко помилилися. Можливо, це ціна нашого дорослішання. Ми продовжували вболівати, їздити, малювати, створювати, репетирувати модульні шоу - ми робили це за свої гроші, своїми силами, у свій вільний час. Дирекція фан-клубу висвітлювала цю роботу як свою. Тільки тому, що результати цієї роботи можна було бачити на секторах, які формально належали фан-клубу. Ми збирали гроші «на перфоманс», ми відмовилися їздити на «фан-клубівських» автобусах, тому що на нашу думку, це розхолоджувало людей, привчало їх брати у команди, завжди очікувати халяву, натомість щирий вболівальник за нашими уявленнями – лише той, хто звик заради команди вкладати щось своє. Так, що тут приховувати, були і акції проплачені фан-клубом, була і «халявна» фарба і тканина, але не так багато, як вам здається. Натомість увесь цей час дирекція фан-клубу була джерелом постійних конфліктів. Тріщати по швах все почало, коли від нас спробували відхреститися після побоїща на «Олімпійському» 27 травня 2007 року. Нас поспішно оголосили хуліганами і дебоширами, за яких клуб не збирається вступатися (хоча, якщо треба було діяльність цих же «дебоширів», наприклад масовий виїзд на гостьову гру, записати в свої плюси, дирекція фан-клубу, не моргнувши оком, представляла нас саме як частину офіційного фан-клубу). Завдяки тій частині журналістів, яка є об'єктивною, хвиля, що ширилася в медіа стосовно події, перестала однозначно виставляти нас винними в інциденті, і піддала сумніву законність і адекватність дій правоохоронних органів. Клуб поспішно «прийшов на допомогу». Призначив відповідальних юристів (які нічого не робили), збирав у себе заяви потерпілих від побоїв - нібито для передачі в прокуратуру (вони в прокуратуру так і не були передані – ми перевіряли). Потім, передача наших особистих даних в міліцію. Той, хто думає, що законослухняному громадянину нема чого боятися міліції, той просто не знає реалій нашої правоохоронної структури, коли є інцидент чи подія, винуватця немає і береться перша-ліпша особа, яку можна зобразити як «екстреміста» на підставі участі в русі ультрас, і посадити, аби не втрачати відсоток розкриваємості.

Потім була Охтирка, знову відхрещування від нас, наш клуб знову нам не вірив, не дивлячись на те, що в тій бійці постраждали навіть представники офіційної клубної охоронної структури. Ситуація трохи змінилася лише після того, як ми своїми силами, без участі фан-клубу, організували прес-конференцію і продемонстрували на ній численне фото та відео свідків інциденту, яке свідчило явно не на користь міліції. Фан-клуб не зробив нічого, щоб нам допомогти.

Півроку тому замість показово прибраної міліції на секторах знов почали з`являтися бійці спецпідрозділу міліції «Беркут», тільки вже у цивільній формі.

Не зважаючи на наші прохання, фан-клуб продовжував продавати квитки і абонементи абсолютно неадекватним елементам, підліткам тощо. На матчі Ліги Чемпіонів ми часто-густо не могли придбати квитки на власні абонементи, а на секторі опинялася неймовірна кількість «цивільних» людей. Мало того, що це порушення наших прав, як тримачів абонементів, це ще й знущання над логікою, адже ці сектори були створені для людей, які хочуть вболівати активно, натомість їх набивали контингентом, який мовчки жував насіння весь матч, а частина ультрас були вимушені ходити на центральні сектори, або й узагалі не потрапляли на стадіон.

Як квитки на сектори 7-10, які не продають у касах, а тільки у фан-клубі, пачками потрапляли до перекупників? Теж питання до функціонерів фан-клубу.

Остаточною крапкою у цих стосунках стали фінансові махінації. Кожної єврокубкової гри, при купівлі квитків, а також кожного сезону, купуючи абонемент, ми домовлялися здавати за них більшу суму, ніж вони коштували, з метою залишити ці гроші на перфоманс. Іноді ці суми досягали 15 тисяч гривень за один матч. Нам вдалося дістати журнал, в якому записано, куди дівалися ці гроші: на канцтовари і каву для офісів, зарплату працівників фан-клубу, охорону секторів, оплату безлімітного телефону, прибирання в фан-клубі і подібні видатки.

Ми вирішили піти. Ми і так витрачали достатньо грошей на підтримку власного клубу, тому питання про втрату пільгових квитків і абонементів не стояло. Ми звикли вкладатися у підтримку нашої команди. Тому ми обрали собі нові сектори, придбали на них повновартісні абонементи і вирішили ходити на ці сектори. Навіщо знаходитися на секторах структури, яка не тільки не підтримує нас, але і шкодить, яка використовує нас для того, щоб зобразити наші зусилля своєю заслугою і отримати собі бонуси для зарплати? Так ми опинилися під табло. А Вадим Костюченко (віце-президент “Динамо” по роботі з громадськістю, який, по суті, був і є керівником фан-клубу) лишився з горсткою неадекватів і школярів на секторі, і мабуть убогу картинку треба було або якось пояснити керівництву, або терміново щось зробити з цим. І Костюченко зробив. Замість того, щоб підіймати рівень своєї структури, він намагався (і намагається) приглушити і зробити якомога непомітнішими нас.

Занести на наші нові сектори банери, прапори і розтяжки, барабан та мегафон дуже і дуже складно, правила проходу на сектор змінюються кожного матчу і часто вивішування і пронос банальних банерів забороняється без будь-яких аргументів, нам відмовилися продавати квитки на Лігу за нашими ж абонементами у наші нові сектори, тобто незважаючи на пред`явлення абонементу на 20 сектор, нам пропонували купити квитки на 5, поближче до фан-клубу (щоб нас знов можна було зобразити результатом роботи фан-клубу?), квитки на наш новий сектор дивним чином виявилися викупленими фан-клубом. На сектор 20 поставили так званих «стюардів», які починаючи з першого матчу після нашого переходу на новий сектор провокують бійки та конфлікти. До нас застосували фізичну силу у Борисполі, куди ми приїхали на гру з «Арсеналом», коли міліціонери спочатку завели нас через центральний вхід, і закривши за нами ворота почали раптом кийками і сльозогінним газом виганяти назад, на вихід (так, ми вважаємо, що це не випадкова подія). На останньому матчі з Оболонню «стюардами» і міліціонерами в цивільному була спровокована бійка спочатку на секторі, а після гри, і на виході з нього, з подальшим затриманням тих, на кого і напали міліціонери в цивільному.

Терпець вперше урвався на матчі з «Рубіном». У нас не було банерів та розтягів, щоб підтримати команду візуально, нам заборонили їх проносити. У нас не було барабану, щоб задавати ритм «зарядів», у нас не було мегафону, щоб організовувати голосову підтримку, у нас не було навіть квитків на сектор, на який ми чесно придбали сезонні абонементи, ми пробиралися на нього правдами і неправдами. Ми більше не могли не привертати увагу клубу до цих проблем. Саме тому на поле полетіли фаєри. Ми були позбавлені будь-якої можливості розказати про те, що відбувається, в інший спосіб.

Ми вивчили свої уроки за ці роки під «крилом» фан-клубу. Ми можемо брати на себе тепер відповідальність, але не потребуємо для цього вставати та займати сектори псевдовболівальницької структури. Ми шукаємо відтепер порозуміння з клубом без посередників, які не мають у нас жодної довіри через свої фінансові (і не тільки) махінації, саме тому ми хочемо озвучити у цьому зверненні наші позиції.

1. Заборона проносити банери, розтяги, барабани, мегафони та інші елементи візуальної підтримки та організації голосового сапорту має бути скасована беззастережно. Ми готові проходити огляд при вході на сектор, але все має бути в розумних межах.

2. Ми хочемо мати доступ до сектору, який ми обрали. Ми просимо припинити усілякі інтриги з викупанням квитків нашого сектору, які здійснюються для того, щоб ми не могли на ньому зібратись для підтримки нашого клубу у надважливих міжнародних іграх. Ми маємо право, придбавши абонемент, мати зарезервований квиток на міжнародні ігри на своє місце. Це право гарантовано нам умовами використання абонементу і воно має бути дотримане.

3. Ми вимагаємо прибрати з нашого сектору стюардів та фан-клубівське сек`юріті, яке підкорюється Вадиму Костюченко, і є його інструментом інтриг і провокацій. Це - єдиний спосіб уникнути інцидентів і бійок на секторі (ми переконані, що керівництво клубу тільки «за», щоб вони припинились). Ми також наполегливо просимо прибрати перевдягнуту міліцію з сектору.

4. Просимо розглянути можливість продажу абонементів не тільки на окремі ряди, але на увесь сектор 20, а по можливості – і один з сусідніх секторів. Сусідство на одному секторі звичайних та активних вбоівальників приносить лише непорозуміння, ми заважаємо одне одному і не приймаємо стиль вболівання одне одного, чи не краще зняти проблему, розмістивши нас окремо? В перспективі хотілось би також мати можливість обговорити питання щодо того, щоб квитки на ці сектори не продавались в касах стадіону – щоб не виникало ситуацій, коли нічого не підозрюючий звичайний вболівальник потрапляє в бурхливий сектор, незвичний для нього.

5. Просимо переглянути механізм потрапляння на сектор на гостьових іграх, щоб не повторювалось ситуацій, коли пускають лише представників фан-клубу, або коли фан-клуб не їде на виїздну гру і через це гостьовий сектор не виділяється. Зі свого боку можемо повідомляти приблизну кількість людей, які збираються відвідати цю гру.

6. При дотриманні цих умов ми зі свого боку докладемо усіх зусиль, щоб використання піротехніки носило суто естетичний характер, при цьому будуть дотримуватись всі правила техніки безпеки (ми готові обговорити це зі службою безпеки клубу та МНС), і фаєри ніколи не викидатимуться за межі сектору.

7. Звісно, крім цього, як і раніше, ми гарантуємо безумовну підтримку нашій команді вдома та на виїзді за будь-якої погоди і результату гри.

З повагою і надією на порозуміння,
Ультрас «Динамо» (Київ)

www.white-blue.kiev.ua

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 35
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
stopfire
До речі - вся "дирекція фанклубу" Денисов-Климчик-Ткаченко вже давно звільнена і тепер заправляє на 20 секторі
stopfire
Так звана "дирекція фанклуба" це все мутила ще в травні 2009, а тепер мутить із-за помсти на 20 секторі... от такі справи...
hybrid
щодо суті листа: дуже навіть вірю, бо сам стикався з такими "організаторами" в дещо іншій сфері. один в один просто.
2Гость — 27.10.2009 09:52
"Ребята не хотят быть в рядах официального Фан-клуба, но при этом выставляют какие-то условия."
----------------------------------
спеціально ще раз перечитав "условія". прохання(!) є лише у п.4 і п.5, саме прохання, а не вимоги, не ультиматуми і не "условія". все інше, там де стоїть "вимагаємо", насправді має виконуватись автоматично. як може таке бути, що людина з КУПЛЕНИМ абонементом не може отримати квиток на своє місце? про провокаторів в штатському взагалі мовчу. власне тут не те що ультиматуми ставити потрібно, а в суд подавати. але ж не в тій країні живемо нажаль...
я розумію, що не можуть всі бути білими і пухнастими, особливо, коли їх регулярно провокують, стовідсотково є неадеквати серед ультрас і, мабуть, якісь внутрішні тертя. але я помітив цікавий момент в цьому треді: як саме звернення, так і коментарі ультрас (принаймні тих, кого я ідентифікував) написані грамотно, без грубих граматичних помилок і логічно. особисто для мене це є признаком інтелекту, особливо на загальному фоні коментів цього сайту.
на противагу ось цитатка опонента:
"и это говорят твари называющиеся "болельщиками" которые устроили побоище в Ахтырке? да пошли вы на куй куевы ультрасы и без вас за ДК нормально болели и болеть будут"
Lua-Lua
дибилоиды малолетние, идите на улице погуляйте, а не сидите здесь только тупой пиздешь подымаете!
и запомните без Ультрас у ДК вообще нет поддержки!
skolot76
реально банда тупых подростков-отморозков))))
dadaali
Был я на Оболони в 1-м секторе.
Что могу сказать?
Такое впечатление как буд-то попал на сходку кАмментатарах футбол.юа.
Тупорылая публика, считающая себя ассами футбола и мегапрофи/куонсультантами/экспертами... которая во время просмотра матча .. жует/пьет/лузгает/харкает/материццо... продолжать можно долго...
ЗАМЕТЬ МЕГАУЛЬТРАФАН - ты побывал на матче динамо КИЕВ-оболонь КИЕВ , на КИЕВСКОМ стадионе , при КИЕВСКОЙ публике, это ваши реалии, это КИЕВЛЯНЕ находились на стадио, и судя с твоей реплики колхоз и говноград больше Киев ,а не Харьков
... то почему ваши доблестные хулы ниразу так и не вышли на Киев..
ты у рядового болелы спрашиваешь дела хулз??? на спорт юа???
не на том сайте шаришся, не на том форуме..........ТЫ ДАЛЁКИЙ...........продолжай в том же духе............следующий сектор который ты посетишь будет сектор 2 ???
Modern_1
Я тоже, как и господин lutsk01 начинаю догонять разницу между Ультрас и Фанами. Признаю, что часто сам, по своей инициативе, был в Фан-секторе Динамо и постоянно вижу пьяных малолеток, которые и турника в жизни не видели, а уже матерно позволяют себе выражаться. Я часто у друзей спрашивал, а не поздно нам сюда приходить? Одни малолетки...
А что самое интересное и смешное, что песен не знают, а если и знают, то поют шепотом.
Ультрас...
Я раньше думал, что это Хулиганы, которым лишь бы подраться и побухать. Извините, ошибался, признаю свою неправоту.
По поводу письма - полностью согласен, нужен здравый диалог и компромисс.
Ультрас - я с тобой!!! По возможности, готов быть активным на ваших секторах!!!
ARISTOK
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
karvaleri
ПАЦАНЫ ! Да вы трахнутые на все свои мозги до конца своей жизни . Ну какое "грамотное" и умное "боление" за свой клуб вы можете организовать ? Одновременное выкрикивание каких-то стишков "складушек-нескладушек" и одновременное размахивание руками ? Ах , да , совсем забыл - обливание словесной грязью всех тех , кто по вшему мнению неправильно , "не так как нужно" повел себя в отношении ваших кумиров .
Не нужно никому рассказывать , какие вы хорошие и замечательные "болелы" клуба и как здорово вы помогаете этому самому клубу . Я - болельщик киевского Динамо с 40-летним стажем и знаю , что такое истинное боление . И про какое чисто эстетическое исполбзование пиротехники вы говорите ? Ну будьте честными до конца - вам же хочется кого-нибудь "грохнуть" , когда у ДК что-то не выходит ? Или нам это только кажется ? Как по мне - так вы всеми своими действиями и поступками смахиваете на боевиков наци времен 33 -35 годов В Германии . И пусть я не совсем прав в своих суждениях , но отношение к вам еще достаточно долго будет примерно таким , как у меня .
Yurok1980
Мдя...
1. Конфликты на стадионах (и не только)следствие низкой культуры и аморальности общества. И от этого в ближайшее время никуда не деться. Толь из-за того что футбол очень популярен, проблемы, подобные данной обсуждаются. А то что ежеминутно в нашей стране люди страдают от беззакония отходит даже не на второй план.
2. Обыватель, почитавший это письмо, задумается, возможно даже пожалеет или просто попытается понять ультрас. Но это только одна сторона медали. Уважаемые представители ультрас, а приведите мне хоть один пример того, как Вы выявили и передали (или просто сообщили) правоохранительным органам (или тем кому вы доверяете) хоть одного "злобно элемента"?
3. Отдельные для ультас сектора не просто нужны, они жизненно необходимы. Среднестатистический любитель футбола не очень то уважает то что делают ультрас. Так зачем же накалять страсти посадив одних рядом с другими?
Короче. Много дельного написано в этом письме. Но еще больше не написано. Будем надеяться что хоть что-то полезное из этого получится.
z100
Так что не стоит тут сопли распускать и взваливать все на ультрас. Быдло и кузьма - вот враг номер 1. От них проблемы. То что позволяют себе они - ни один вменяемый ультрас не позволит.
Ультрас :
не ходят на стадион пьяные...
не дудят в дудки...
не кидают бутылки в оппонентов...
не оставляют после себя срач на стадионе...
Делайте выводы, господа ... и ищите корень зла там где он есь, а не там куда вас ткнули носом....
____________________________________________________________
До нас застосували фізичну силу у Борисполі, куди ми приїхали на гру з «Арсеналом», коли міліціонери спочатку завели нас через центральний вхід, і закривши за нами ворота почали раптом кийками і сльозогінним газом виганяти назад, на вихід (так, ми вважаємо, що це не випадкова подія).
___________________________________________________________
И сразу на трибуны полетели бутылки из парка и лишь по счастливой случайности никто не пострадал. Я видел как люди, которые пришли на стадион с детьми, закрывали их собой. Приведут ли они в следующий раз детей на стадион? Может стадион это лишь место для разборок прячущей свои лица мрази? Что бы вы написали, если бы кто-то пострадал? Что это милиция кидала, ведь ультрас, судя по всему написанному, глубоко порядочные личности, а не прячущие свои лица отбросы... Ваши выходки, ультрас, не имеют ничего общего с футболом, посмотрите на себя со стороны и поищите врага в себе, а не вокруг себя, сделайте выводы и тогда вам найдется место на стадионе.
kylt_lichnosti
Даже читать не стал - быдлофанва все это. Единственное что у них настоящего - это поражение головного мозга.
lutsk01
по этой статье я немного начинаю догонять что такое ультрас, особенно там они где то сказали что мы создаем немного дискомфорт и они нам так же, то я понял что должно быть совмесное уваженте, как с одной стороны так и с другой, просто раньше немного думал, как можно смотреть футбол и его не видеть, а сорвать глотку и часто пропускать самые важные моменты для того чтоб просто вывесить баннер на весь сектор и закрыть этим видимость, то теперь я понял что ультрас это сила и работает как на команду так и на зрителя
А кидать файера на поле то много ума не нада шоб понять что это уже движ
Vsegda_Za_Metall (Finland)
Гость — 26.10.2009 20:24
Так что не стоит тут сопли распускать и взваливать все на ультрас. Быдло и кузьма - вот враг номер 1. От них проблемы. То что позволяют себе они - ни один вменяемый ультрас не позволит.
____________________________________________________________
Что-то мнение "рядовых" ультрас расходятся с официальным взглядом ультрас. Вот и делайте выводы......
Идеи хорошие, а воплотить их сложно, человеческий фактор мешает, т.к. быдло и среди ультрас есть
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Ando (Kiev)
Гость — 26.10.2009 20:49
=====================================================
Опять же таки. А я видал абсолютно трезвых ультрас, кторые после матча свернули свои баннеры. Самостоятельно! ножками вышли со стадиона, по машинам сели и разъехались.
И никто их не вел. И никто не кидался бутылками.
Как же вы не поймете, что уродов хватает везде!
"Столичные мажоры..." Чего вы всех в одну шеренгу строите?
Можно подумать Харьков это город - белый пушистик, без гопников и прочей мерзоты на матчах... Да в каждом городе, каждом районе, квартале такие встречаются
DkBeav1s
Хорошо и правильно все написали. Только дайте ответ на один вопрос: В качестве какого протеста на Металлисте в прошлом году выламывались, поджигались и были брошены сиденья в живых людей? Или это провокации официального фан-клуба? А может это переодетые менты были?
==============================================================
Бросали в ответ, лично я видел своими глазами, сколько в нас летело бутылок с под воды и соков + зажигалки, даже видел связку ключей. Видать после проигрыша своей команды домой он не собирался.
cItY_oF_aNgElS...pdlc
Браво ребята...Браво.Вы молодцы)Главное что бы Вас услишали-те кто сверху)И очень буду ждать их ответа на Ваше письмо)Правильно,грамотно и открыто написано)Молодцы
Vsegda_Za_Metall (Finland)
Хорошо и правильно все написали. Только дайте ответ на один вопрос: В качестве какого протеста на Металлисте в прошлом году выламывались, поджигались и были брошены сиденья в живых людей? Или это провокации официального фан-клуба? А может это переодетые менты были?
M_Toha
Streng — 26.10.2009 18:33
а ты бы все-таки сначала прочитал. я тоже являюсь противником использования пиротехники и прочих запрещенных средств боления, но тут ультрас дело говорят. нисколько не сомневаюсь, что пишут абсолютную правду и очень надеюсь что письмо дойдет до адресата и будут сделаны соответствующие выводы.