Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2581
13

ФФУ: Арсенал фальсифицировал документы

Киевский «Арсенал» штрафуют за фальсифицированный трансфер Валерия Федорчука

ФФУ: Арсенал фальсифицировал документы
У четвер, 22 жовтня, на офіційному сайті «ФК Арсенал» Київ його президент дозволив собі некоректні висловлювання на адресу ФФУ. Зокрема, коментуючи рішення КДК ФФУ стосовно сплати клубом обов’язкового грошового внеску у зв’язку з умисним наданням інформації, що не відповідає дійсності під час заявки гравця Валерія Федорчука, Вадим Рабинович вдався до огульних обвинувачень національної асоціації.
 
Своїми безвідповідальними заявами, які кидають тінь на репутацію ФФУ, президент «ФК Арсенал» Київ намагається ввести в оману футбольну громадськість і приховати за демагогією реальні протиправні вчинки, які йдуть урозріз із Дисциплінарними правилами Федерації футболу України. Його цинічне прагнення − за будь-яких обставин перекласти свою персональну провину як власника клубу на плечі вищої керівної інстанції зайвий раз свідчить про схильність цієї людини до авантюризму та правового нігілізму.
 
Аби запобігти ажіотажу у середовищі уболівальників з приводу гучних претензій Вадима Рабиновича до ФФУ, пропонуємо ознайомитися з рішенням органу футбольного правосуддя, яке розставляє всі крапки над «і» у цій історії.
 
ВИТЯГ
 
з протоколу засідання Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ
 
м. Київ 22 жовтня 2009 року
 
Присутні:
 
Голова КДК: Решко С. М.
Члени КДК: Зюнькін А. Г.
Крижанівський В. В.
Лутюк Д. М.
Покрещук О. О.
 
Запрошені: Попов В. Д., Бецько М. А. −Спортивно-медичний комітет ФФУ, Башкін І. М. − Національний антидопінговий центр України, Алімов О. Н., Войнов Ю. Ф., Кедин В. В., Лозинський Є., Лень І., Іваненка О. і Куценка В. − ФК «Оболонь» Київ, Морозов Р. С. − ОПФКУ «Прем’єр-ліга», Беньковський А. Г., Мохнік С. А. − ФК «Динамо» Київ, Ніколайчук В. І., Черненко Є. В. «ФК «Арсенал.» Київ, Малина М. − ФК «Металіст» Харків.
 
Про перегляд рішення Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ від 17 вересня 2009 року з питання «Про скаргу ТОВ «ФК «Арсенал» Київ на бездіяльність ОПФКУ «Прем’єр-ліга» та її посадової особи» за нововиявленими обставинами».
 
Доповідач: Лутюк Д. М.
 
ІІ. Слухали:
 
Інформацію відповідального секретаря Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ Лутюка Д. М. «Про перегляд рішення Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ від 17 вересня 2009 року з питання «Про скаргу ТОВ «ФК «Арсенал.» Київ на бездіяльність ОПФКУ «Прем’єр-ліга» та її посадової особи» за нововиявленими обставинами».
 
У процесі підготовки та розгляду питання встановлено:
 
10 вересня 2009 року до Комітету з питань статусу і трансферів футболістів ФФУ (далі − Комітет зі статусу) звернувся «ФК «Арсенал» Київ щодо заявки футболіста Федорчука В. У своєму зверненні клуб поінформував, що клубом було надано до ОПФКУ «Прем’єр-ліга» усі необхідні документи для заявки футболіста Федорчука В. за їх команду (лист «ФК «Арсенал.» Київ №815 від 10 вересня 2009 року, де зазначено, що клубом було надано заявковий лист, особистий контракт футболіста з клубом, лист-підтвердження про проведення компенсаційних розрахунків з попереднім клубом та копія додаткової угоди від 31 серпня 2009 року про дострокове розірвання контракту між футболістом Федорчуком В. і «ФК «Львів» Львів).
 
Комітетом зі статусу досліджено документи надані клубом, а саме:
 
- заявковий лист;
- особистий контракт футболіста Федорчука В. з клубом терміном дії з 01 вересня 2009 року по 30 червня 2014 року;
- лист підтвердження про проведення компенсаційних розрахунків з попереднім клубом;
- копія додаткової угоди від 31 серпня 2009 року про дострокове розірвання контракту між футболістом Федорчуком В. і «ФК «Львів» Львів;
- копія листа Прем’єр-ліги № 1187 від 9 вересня 2009 року.
 
На підставі наданих «ФК «Арсенал.» Київ документів Комітет зі статусу зробив висновок, що усі необхідні передумови для заявки футболіста у відповідності до підпункту а) пункту 2 статті 19 Регламенту ФФУ зі статусу і трансферу футболістів виконані.
 
Комітет зі статусу, керуючись одним з основоположних та загальноприйнятих принципів ФІФА і УЄФА, що при виникненні будь-яких суперечливих питань футболіст не повинен страждати від цього і мусить грати, та на підставі вищезазначених документів прийняв наступне рішення:
 
«У зв’язку з виконанням усіх необхідних передумов для заявки футболіста Федорчука В. за «Арсенал» Київ, ОПФКУ «Прем’єр-ліги», у порядку підпункту а) пункту 2 статті 19 Регламенту ФФУ зі статусу і трансферу футболістів, провести заявку футболіста Федорчука В. згідно наданих документів «ФК «Арсенал.» Київ».
 
Дане рішення Комітету зі статусу належним чином було направлено ФК «Арсенал» Київ і ОПФКУ «Прем’єр-ліги». Дане рішення не було оскаржено ні ФК «Арсенал» Київ, ні ОПФКУ «Прем’єр-лігою».
 
ФК «Арсенал» Київ з необхідним пакетом документів звернувся до ОПФКУ «Прем’єр-ліга» з проханням заявити футболіста Федорчука В. ОПФКУ «Прем’єр-ліга», мотивуючи перевищенням повноважень з боку Комітету зі статусу та у відповідності до пункту 15 статті 7 Регламенту Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів ОПФКУ «Прем’єр-ліга» сезону 2009/2010 років, відмовила «ФК «Арсенал.» Київ» у заявці футболіста Федорчука В. за їхню команду.
 
ФК «Арсенал.» Київ звернувся до КДК ФФУ зі скаргою на бездіяльність ОПФКУ «Прем’єр-ліга» та її посадової особи щодо відмови заявки футболіста Федорчука В. за їхню команду.
 
Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ 17 вересня 2009 року знову ж таки на підставі наданих «ФК «Арсенал.» Київ документів прийняв наступне рішення:
 
«1. Зобов’язати ОПФКУ «Прем’єр-ліга» виконати рішення Комітету з питань статусу і трансферів футболістів ФФУ від 11 вересня 2009 року і заявити футболіста Федорчука В. Ю. за команду «Арсенал» Київ відповідно до підпункту а) пункту 2 статті 19 Регламенту ФФУ зі статусу і трансферу футболістів у термін до 18 вересня 2009 року.
 
2. Попередити ОПФКУ «Прем’єр-ліга» про необхідність дотримання рішень уповноважених комітетів ФФУ та недопущення фактів непослідовності у діях при допуску клубів до заявки команд.».
 
28 вересня 2009 року до КДК ФФУ звернулося ОПФКУ «Прем’єр-ліга» з інформацією про те, що 27 вересня 2009 року футболіст Федорчук В. Ю. у складі команди ФК «Львів» брав участь у матчі 12-го туру першості України серед команд першої ліги ПФЛ ФК «Львів» - ФК «Харків». У цьому зв’язку ОПФКУ «Прем’єр-ліга» просить КДК ФФУ переглянути своє рішення від 17 вересня 2009 року.
 
На підставі нововиявлених обставин КДК ФФУ ініціював перегляд рішення Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ та знову розглянув зазначене питання 1 жовтня 2009 року. Під час з’ясування усіх деталей справи від представників ПЛ, ФК «Арсенал» Київ і ФК «Львів» Львів, Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ дійшов висновку, що для повного та всебічного розгляду справи у зв’язку з нововиявленими обставинами необхідно звернутися до Прем’єр-ліги, Професіональної футбольної ліги, ФК «Арсенал» Київ, ФК «Львів» Львів, футболіста Федорчука В. та агента футболістів Шандора Варги, який брав участь у підписанні контракту між футболістом Федорчуком В. і ФК «Арсенал» Київ для надання ними більш детальних пояснень і додаткових документів.
 
Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ додатково отримав письмові пояснення від ПФЛ, «ФК «Арсенал.» Київ, ФК «Львів» Львів і футболіста Федорчука В., а також усні пояснення від Прем’єр-ліги. Згідно цих пояснень Контрольно-дисциплінарним комітетом було встановлено, що всупереч попередньо наданій клубом «ФК «Арсенал.» Київ інформації ОПФКУ «Прем’єр-лізі», Комітету з питань статусу і трансферів футболістів ФФУ і Контрольно-дисциплінарному комітету ФФУ, насправді клуб надав лише проект трудового контракту (договору), хоча в усіх своїх листах і заявах «ФК «Арсенал.» Київ попередньо декларував про надання оригіналу офіційного контракту, а не його проекту. «ФК «Арсенал.» Київ не заперечує цієї колізії, мотивуючи її очікуванням можливої відмови Прем’єр-ліги у заявці футболіста. Таким чином «ФК «Арсенал.» Київ фактично надав документи з інформацією, яка не відповідає дійсності, що згідно Дисциплінарних правил ФФУ кваліфікується Контрольно-дисциплінарним комітетом ФФУ як фальсифікація. Такі дії тягнуть за собою застосування до клубу дисциплінарні санкції.
 
З урахуванням нововиявлених обставин Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ змушений скасувати рішення Комітету з питань статусу і трансферів футболістів ФФУ, а також своє попереднє, адже фактично футболіст Федорчук В. протягом цього часу залишався футболістом ФК «Львів» Львів.
 
За результатами розгляду справи, враховуючи вищевикладені факти, у відповідності до статті 7, пунктів 1, 2.6, 2.14 статті 8, пунктів 2, 4, 5 статті 11, пунктів 1.3 статті 13, статті 83 Дисциплінарних правил ФФУ, Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ −
 
Вирішив:
 
1. Рішення Комітету з питань статусу і трансферів футболістів ФФУ від 11 вересня 2009 року − скасувати.
 
2. Рішення Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ від 17 вересня 2009 року − скасувати.
 
3. За умисне надання «ФК «Арсенал.» Київ інформації, що не відповідає дійсності, зобов’язати «ФК «Арсенал.» Київ сплатити обов’язковий грошовий внесок на р/р ФФУ у розмірі 100 000 гривень протягом 10 днів з моменту отримання цього рішення.
 
У відповідності до пункту 4 статті 81 Дисциплінарних правил ФФУ рішення КДК ФФУ може бути оскаржене до Апеляційного комітету ФФУ не пізніше 10 днів з моменту його отримання.
 
«З оригіналом згідно»
Відповідальний секретар Д. М. Лутюк

Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Металлист 1925 – Ворскла. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины
Футбол | 04 мая 2024, 07:00 0
Металлист 1925 – Ворскла. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины

Нынешняя команда Виктора Скрипника сыграет с предыдущей, которой он руководил в первом круге

ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины
Хоккей | 03 мая 2024, 23:10 7
ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины

Очередная попытка сборной Украины вернуться во второй дивизион

Комментарии 13
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
nikolay0209
Жалко парня! Да как мне кажется и Арсенал здесь не причем. Эти чиновники из Лиги и Федерации своими интригами наносят непоправимый урон не только Федорчуку, но и всему отечественному футболу. Думаю, пора наказывать всех тех, кто тормозит развитие нашего футбола, наших игроков…
LeonidZhitomir
Не понимаю упреков,что якобы маринуют Федорчука и не отдают в Арсенал из ФК Львов.
Поймите:У ФЕДОЧУКА ДЕЙСТВУЮЩИЙ КОНТРАКТ С КЛУБОМ.ЕСЛИ ФЕДОРЧУК ТАК НУЖЕН АРСЕНАЛУ-ПУСТЬ РАБИНОВИЧ ВЫКУПАЕТ КОНТРАКТ (или в крайнем случае просит игрока в аренду,если денюжек на покупку жалко).А ДАВАТЬ В Премьерлигу документы желаемые,а не действительные (проект вместо действительного)-ЭТО ДОЛЖНО БЫТЬ НАКАЗУЕМО.
И ИМЕННО ТАКОЙ СУММОЙ,ЧТОБ ДРУГИМ "ХИТРОСДЕЛАННЫМ" НЕПОВАДНО БЫЛО.
Ато этот Рабинович очень рьяно гнал на Премьерлигу,что там не все лигитимно при регистрации,а сам в это же время занимался "ЛИПОЙ".
"... Його (Рабиновича) цинічне прагнення − за будь-яких обставин перекласти свою персональну провину як власника клубу на плечі вищої керівної інстанції зайвий раз свідчить про схильність цієї людини до авантюризму та правового нігілізму...".
100%.МЕТЧЕ И НЕ СКАЗАТЬ.
fanfan1984
ПОЗОР АРСЕНАЛУ
KillaVasia
Жаль, что такой талантливый игрок не играет в Арсенале... ему самому нужен опыт в Премьер-Лиге...а Пл не дают играть, обидно...
Did-Jyxum
парень то молодой, перспективный, ему нужно давать играть!!!! Пора бы забыть ПЛ про личностный конфликт с Арсеналом и давать развиваться украинскому футболу!!!!
Boris-Byrda
да сколько можно входить в конфронтацию с Арсеналом, тем более когда идет речь о судьбе игрока??? от этих закулисных игр ПЛ страдает и футбол Украины в целом, в частности Арсенал и Федорчук...
DIAVA
Я особисто вважаю, що це абсолютно неправильне рішення! Брєд! Федорчук - молодий, талановитий хлопець, збірник молодіжний, йому треба рости у вишці, а його не дали зареєструвати в Арсеналі. Рабінович правильно хотів його дати Заварову - щоб той зростав, набирався досвіду. Замість цього - ігри чиновників! Чиновники погубили Україну - вони гублять і футбол український!
dimistery
Хороший игрок -Федорчук!и это всего лишь дешевая предпосылка к тому чтобы дискредитировать имя футболиста и Арсенала.
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
just_lamer
а федорчук так и останется в "арсенале"??
dirang
Столько букв на нашей мове не осилю..
Svitlana5.59
100т. гривень це нормальні гроші, за інформацію,яка не відповідає дійсності!
LeonidZhitomir
Рабинович в очередной раз подтвердил свой имидж "БАЛАБОЛ".