Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
2206
2

U-17: официальный дебют Лысенко

Сборная Украины сыграет в квалификации Евро-2010

U-17: официальный дебют Лысенко
У п’ятницю, 16 жовтня, юнацька збірна України (футболісти 1993 року народження) вирушить до Таллінна, де візьме участь у першому кваліфікаційному раунді Євро-2010 (U-17). Суперниками підопічних Олександра Лисенка стануть команди Франції, Словенії та Естонії.
 
Кадрові втрати
 
У таборі «синьо-жовтих», які зараз проводять останній тренувальний збір у Києві, перебуває 21 футболіст. До четверга тренерський штаб має визначити 18 виконавців, які потраплять до заявкового списку на відбірні змагання. Вже відомо, що не зможе допомогти партнерам опорний півзахисник дніпропетровського «Дніпра» Микита Полюлях, який не встиг відновитися після травми коліна. Крім того, не візьмуть участі у турнірі динамівський оборонець Рудольф Сухомлинов та хавбек запорізького «Металурга» Денис Данюк, котрі прибули на збір із пошкодженнями м'язів.
 
Цілеспрямована підготовка
 
«Ми цілеспрямовано готуємося до кваліфікації, − зазначає Олександр Лисенко. − Налагоджуємо ігрові зв’язки, проводимо тактичні зайняття. На середу запланований спаринг із командою ДЮСШ-15. Тестування, які проводилися напередодні, свідчать, що футболісти перебувають у непоганому фізичному та психологічному стані».
 
Концентрація та віддача
 
Керманич нашої збірної зауважує, що у 7-й відбірній групі його підопічні не матимуть прохідних матчів. «Зустрічі з французами, словенцями та естонцями потребують від нас максимальної концентрації і віддачі, − підкреслює 58-річний фахівець. − Додаткові труднощі, не виключено, створить нам погода. Згідно з прогнозом синоптиків, цього тижня в Таллінні очікується сніг…»
 
Переможні пенальті
 
Відбір Євро-2010 (U-17) стане для наших юнаків першою офіційною пробою сил. За 14 місяців свого існування команда 17-річних провела 21 поєдинок (+7, =7, −7). І хоча основний час останніх шести з них завершувався унічию, у чотирьох випадках українці все-таки брали гору в серії післяматчевих пенальті. Серед досягнень підопічних Лисенка − третє місце на Меморіалі Віктора Баннікова, що проходив у Києві в травні, а також тріумф на міжнародному турнірі Syrenka Cup, який місяць тому фінішував у Польщі.
 
28 вакансій
 
На першому кваліфікаційному етапі Євро-2010 (U-17) 52 команди-учасниці розділені на 13 квартетів. До елітного раунду потрапляють по два найсильніші представники від кожної групи, а також двоє володарів третіх місць із найкращими показниками у поєдинках проти лідерів. Жеребкування наступного кола змагань заплановане на 9 грудня, а матчі пройдуть у березні. Сім вакантних путівок до фіналу розіграють 28 щасливчиків. Вирішальні баталії турніру з 18 по 30 травня прийматиме Ліхтенштейн.
 
Євро-2010 (U-17). Група 7 (Естонія).
 
17 жовтня. Україна − Естонія (Таллінн, 16.00), Франція - Словенія.
 
19 жовтня. Україна − Словенія (Раквере, 16.00), Франція − Естонія.
 
22 жовтня. Україна − Франція (Раквере, 16.00), Естонія − Словенія.
 
Склад збірної України
 
Воротарі: Владислав Леванідов («Динамо» Київ), Заурі Махарадзе («Олімпік» Донецьк);
 
Захисники: Денис Балан, Антон Братков (обидва − «Динамо»), Ілля Глушицький («Шахтар» Донецьк), Сергій Губанов («Дніпро» Дніпропетровськ), Ян Ковалевський («Металург» Запоріжжя), Віталій Приндета («Волинь» Луцк), Сергій Шевцов («Буковина» Чернівці);
 
Півзахисники: Сергій Вакуленко, В’ячеслав Чурко (обидва − «Шахтар»), Олександр Ігнатенко (ІСТА Дніпропетровськ), Владислав Калитвинцев, В’ячеслав Панфілов (обидва − «Динамо»), Артем Філімонов («Дніпро»), Олександр Цибульник («Металіст» Харків);
 
Форварди: Ростислав Багдасаров, Іван Луканюк (обидва − «Шахтар»), Сергій Мельник («Таврія» Сімферополь), Ясин Хамід («Металург» Донецьк), Юрій Яковенко («Арсенал» Київ).

Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Почеттино оценил матч Челси в АПЛ, в котором Мудрик получил сотрясение
Футбол | 16 мая 2024, 05:24 0
Почеттино оценил матч Челси в АПЛ, в котором Мудрик получил сотрясение

Маурисио прокомментировал победу над «Брайтоном» (2:1) в 34-м туре чемпионата Англии

Промоутер Усика объяснил резкое снижение веса Фьюри перед боем
Бокс | 15 мая 2024, 09:10 3
Промоутер Усика объяснил резкое снижение веса Фьюри перед боем

Александр Красюк уверен, что британец нервничает

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
qaz2008r
+ повна купа з перебитими свідоцтвами про народження????????
poter-2
Порвите их пацаны!