Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
|
1567
1

Феєрія «Тайму». І його фанатів

Свідками вдалого виступу чемпіона України в Кубку УЄФА в Угорщині була численна группа підтримки

Феєрія «Тайму». І його фанатів

Зі щитом повернулися футзалісти львівського «Тайму» з угорського міста Дебрецена, де відбувся дебют львів’ян в Кубку УЕФА.

Суперниками нашого чемпіона були угорський клуб «Береттьоуйфалу», італійське «Лупаренсе» та молдовський «Торнадо». У першому поєдинку підопічні Станіслава Гончаренка забили шість сухих голів у ворота угорців. Ці голи просто шокували угорську публіку, яка ще й досі приголомшена поразкою місцевого однойменного футбольного клубу у Лізі чемпіонів від французького «Ліона» -- 0:4.

Зате фанати «Тайму» шаленіли від радості. Близько 60 прихильників львівського клубу спеціально навідалися до Дебрецена, щоб стати свідками дебюту команди на євроарені. Всі вони не шкодували горлянок, закликали «Тайм» йти вперед, співали повстанські пісні і навіть танцювали. Глядачі 5-тисячного залу з величезним подивом дивилися, як українці вболівають. Особливо відзначилися фани під час гри з італійським «Лупаренсе». Всі добре розуміли, що це битва двох фаворитів. Після того як «таймівці» двічі поспіль вразили ворота італійців, гості з Аппенін не знітилися. Вони не лише зрівняли рахунок, але й вийшли вперед – 3:2. За чотири хвилини до кінця матчу наставник «Тайму» Станіслав Гончаренко пішов ва-банк, випустивши на майданчик п’ятого гравця. Тренер ризикнув, і не прогадав. За менш ніж 30 секунд капітан «Тайму» Максим Павленко зрівняв рахунок.

І тоді ж на українській трибуні почалося щось неймовірне! Спів «Ще не вмерла», «Лєнта за лєнтою набої подавай», «Ой, піду я на гору крутую» - це ще не повний перелік пісень, які лунали з трибуни. Українці буквально зірвали голоси.

У футболці із написом «Тайм – чемпіон 2009» вболівав також фанат … мюнхенської «Баварії». Уродженець Мюнхена Йозеф Карл поправляв своє здоров’я у термальнях Дебрецена і сам попросився записатися у фанати.
- Я готовий проміняти «Баварію» та Франца Беккенбауера на «Тайм», - пожартував німецький пенсіонер. Із футболкою та шаликом «Тайму», а також із музичним інструментом корнетом новоспечений фанат «Тайму» вболівав щиро, гаряче та самовіддано.

Найбільше, проте, гість з Німеччини був здивований тим, як українці вміють святкувати звитяги. Містечко Хайдусобосло, де оселилися «таймівці», такого гаміру, вочевидь, ще не чуло. Упродовж усієї ночі львів’яни сколихнули місто. Свідком цих миттєвостей була Людмила Павленко, дружина капітана «Тайма» Максима Павленка. Вона призналася, що ще ніколи в житті не чула стільки співу, жартів та веселощів.

Щодо Максима Павленка, то він став одним із героїв усього групового турніру. У трьох поєдинках він забив сім голів. Саме Павленко став головним кривдником молдавського «Торнадо», яке програло «Тайму» з рахунком 1:11, змусивши воротаря молдаванів п’ять разів виймати м’яча із сітки воріт. Щоправда, італійці ще більше знущалися над слабшими за класом командами. Вони забили по десять сухих голів у ворота «Береттьоуйфалу» та «Торнадо» і таки посіли перше місце в групі. Утім, лідерство не дає їм жодних переваг, адже у наступний раунд потрапили дві команди.

Тепер прихильники футзалу в очікуванні жеребкування, яке 13 жовтня має визначити наших наступних трьох суперників. Поєдинки другого етапу пройдуть з 14 по 22 листопада. Не здивуємося, якщо на ці матчі спеціально приїде 66-річний фанат із Мюнхена Йозеф Карл. Що й казати, коли українці переманили на свій бік угорських вболівальників. Група фанів з барабанами завітала до сектора «Тайму» і спільно вболівала за українців під час завершального матчу з «Торнадо». Ну а гравці «Тайму» просто в захваті від публіки. Всі вони одностайні: якби не вболівальники, вони б не почувалися, немов у рідних стінах і, можливо, не досягнули би такого результату на угорській землі.

Газета «Спортивка»

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Ман Сити – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунин выиграл серию пенальти. Видеообзор
Футбол | 18 апреля 2024, 01:40 8
Ман Сити – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунин выиграл серию пенальти. Видеообзор

Смотрите самые интересные моменты ответного матча главного еврокубка

Сборная Украины растеряла перевес в 3 мяча и сыграла вничью с Францией
Футзал | 16 апреля 2024, 18:46 3
Сборная Украины растеряла перевес в 3 мяча и сыграла вничью с Францией

Сине-желтая футзальная команда вела в счете 4:1, но затем пропустила трижды

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
stezimzenyk
Хоча б хтось нас радує в футболі, вперед Тайм. )))