Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1556
1

Двухэтапный чемпионат Украины стартует 23 октября

Состоялось заседание исполкома ФХУ

Двухэтапный чемпионат Украины стартует 23 октября

Вчора на засіданні виконкому Федерації було розглянуто питання проведення чемпіонату України в сезоні 2009/2010 років. Президент «Білого Барсу» Віталій Федянін ознайомив членів виконкому з підсумки засідання робочої групи, яка займалась розглядом питань щодо проведення чемпіонату. «На засіданні робочої групи ми розглядали три формули проведення змагань. Перша – проведення регулярного чемпіонату у чотири кола без серії плей-офф – отримала підтримку більшості команд. Пропозиція «Сокола» щодо проведення регулярного чемпіонату в форматі спарених ігор з подальшим розіграшем медалей у плей-офф так як і пропозиція щодо розіграшу малих золотих медалей за підсумками регулярного чемпіонату і проведення розіграшу Кубку України з метою визначення команди-представника України у Єврокубках підтримки не знайшли. На сьогоднішній день боротися за перемогу у чемпіонаті готові шість команд. Це «Сокіл», «Білий Барс», «АТЕК», ХК «Харків», «Донбас» та ХК «Суми»».

З позицією членів робочої групи не погодився віце-президент Федерації В’ячеслав Завальнюк: «На мою думку, чемпіон має визначатися у іграх плей-офф, як це робиться майже у всіх країнах світу. Плей-офф завжди викликає додатковий інтерес з боку вболівальників. Якщо ми відступимось від цієї практики, то повернемось на 14 років назад у часи початку становлення українського хокею. Не слід також вигадувати «малі» золоті нагороди – призерів чемпіонату має бути лише троє».

Як зазначив президент Федерації Анатолій Брезвін, «команди з регіонів не відмовляються від участі у чемпіонаті. Через складну фінансову ситуацію вони можуть виступати лише у своїх регіонах. А ми не можемо заборонити командам брати участь у чемпіонаті України. Тож на мою думку, зональний принцип проведення чемпіонату має бути збережений». Позицію президента підтримав віце-президент Анатолій Найда: «Команди з Вінниці, Львова, Херсона, Миколаєва та інших міст мріють виступати у чемпіонаті України. Але у минулорічному форматі їм це не вдасться з фінансових причин. Слід провести зональні змагання, а їх переможці отримають змогу поборотися за медалі чемпіонату».

В результаті члени виконкому ухвалили рішення щодо проведення чемпіонату у два етапи. На першому етапі пройдуть змагання у дивізіонах, за підсумками яких і визначаться учасники другого етапу. За попередніми домовленостями чемпіонат розпочнеться 23 жовтня. До цього часу команди-учасниці мають підготувати всі необхідні документи та передати їх до виконавчої дирекції. Апарату виконавчої дирекції доручено підготувати Регламент та календар чемпіонату.

ФХУ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стала известна сумма премиальных для сборной Украины за выход на Евро-2024
Футбол | 03 мая 2024, 19:12 6
Стала известна сумма премиальных для сборной Украины за выход на Евро-2024

Национальная сборная Украины не будет обделена бонусами

Английский гранд вышел в Лигу чемпионов 2024/25 после победы Челси
Футбол | 03 мая 2024, 07:01 3
Английский гранд вышел в Лигу чемпионов 2024/25 после победы Челси

«Ливерпуль», несмотря на потерю шансов на титул АПЛ, сумел выполнить задачу минимум

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Filidor
Как убого это всё выглядит.... очень-очень жаль.