Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
3311
5

Анонс матча Карпаты – Закарпатье

У Львові – нове-старе західне «дербі»

Анонс матча Карпаты – Закарпатье

Львівські вболівальники вже скучили за футболом, адже понад місяця на стадіоні «Україна» «Карпати» волею кубкового жеребу та календаря не провели жодної офіційної гри. І ось великий футбол у неділю, 4 жовтня, повертається до Львова у вигляді карпатського дербі «Карпати» - «Закарпаття».

Перед цим поєдинком настрій у підопічних Олега Кононова лише переможний. Після поразки від донецького «Металурга», і як наслідок вильоту з кубкових баталій та лише одному набраному очку після матчів чемпіонату у Дніпропетровську та Одесі вболівальників «Карпат» влаштує лише максимальна кількість очок у грі із «Закарпаттям». У складі «зелено-білих» травмованих та дискваліфікованих гравців  немає і білоруському наставнику «Карпат» у черговий раз доведеться визначитись зі стартовим складом. Зрештою, як і його російському колезі Ігорю Гамулі, який у вересні суттєво перетасував ряди «Закарпаття», від когось відмовившись, запропонувавши натомість приміряти футболки «Закарпаття»  відомим в українському футболі гравцям, в тому числі і легіонерам. Як красномовно зазначив у передматчевому інтерв’ю капітан «зелено-білих» Андрій Тлумак:
- Якщо ми хочемо й надалі претендувати на місце в зоні УЄФА, то мусимо тільки перемагати. «Карпати» за класом, не можуть, а повинні обіграти «Закарпаття» і є фаворитами у цій грі.

Ігор Гамула також був відвертим, зазначивши, що на його підопічних у Львові чекає «м’ясорубка».

З особливим почуттям повернеться до Львова Олександр Чижевський, адже саме він є рекордсменом «Карпат» за кількістю зіграних матчів у чемпіонаті (225). Чимало років віддав львівському клубові й інший захисник «Закарпаття» Андрій Донець. В складі господарів у подібній ситуації Михайло Кополовець, який переїхав до Львова саме з Ужгорода і після травми з нетерпінням чекає свого дебюту у цьогорічному чемпіонаті. Цікаво, що у тренерському штабі «Закарпаття» з воротарями працює Володимир Марчук, який  у 1992 році захищав ворота «Карпат». У свою чергу, тренер воротарів «Карпат» Володимир Васютик у першій лізі в складі «Закарпаття» провів 192 (!) гри (1992-2000 рр.) і навіть провів гол у ворота «Карпат» у кубковому матчі у далекому вже 1994 році.

А статистика попередніх зустрічей суперників  в елітному дивізіоні свідчить про безкомпромісний футбол – жодної нічиї у 4 матчах. У вищій лізі баланс ігор «Карпати» - «Закарпаття» на користь львів’ян: +3=0-1, різниця м’ячів 7-2. У Львові двічі перемагали господарі – 3:0 та 2:0, а  останній матч серед еліти, який відбувся в Ужгороді 5 квітня 2008 року, також завершився тоді перемогою львів’ян -  2:1.

Зауважимо, що весною минулого року в Ужгороді «Карпати» підтримував чималий загін найактивніших фанатів. А цього року на адресу ФК «Карпати» надійшов факс, згідно якого ФК «Закарпаття» на підтримку своєї команди організовує два спецрейси (один автобус виділено суто для членів фан-угрупування) у місто Лева.

Арбітром матчу призначено 44-річного Євгена Венгера, який у чемпіонатах провів 43 гри, з них п’ять за участю «Карпат»: +2=0-3, м’ячі 5-6 та два матчі за участю «Закарпаття» : +0=0-2, м’ячі 1-4, в тому числі і у цьому сезоні в Ужгороді з «Ворсклою» (1:3).
 
Юрій НАЗАРКЕВИЧ, спеціально для www.sport.ua

4 октября, воскресенье
«Карпаты» «Закарпатье»
Львов. Стадион «Украина». 16.00
ТВ-трансляция на Первом Национальном
Арбитр: Евгений Венгер (Киев)
Прогноз www.sport.ua0 – 2:
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины (обновляется)
Хоккей | 02 мая 2024, 10:00 7
ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины (обновляется)

Очередная попытка сборной Украины вернуться во второй дивизион

Будет скандал? В сборную Украины не приедут лидеры
Волейбол | 02 мая 2024, 09:31 13
Будет скандал? В сборную Украины не приедут лидеры

Команду ждет выступление в Золотой Евролиге

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
myroslavmail
2 dudigo78
Не хвилюйся не буду я винити той ФК Львів і взагалі я його згадувати не люблю і не хочу просто тут так і кишить вболівальниками ФК Львів які смердять тут своїми повідомленнями я вже не кажу про те що я їх НЕ ПОВАЖАЮ ЯК ВБОЛІВАЛЬНИКІВ, а на рахунок ФК Харкова мене це справді зачіпило, адже люди вважають що Карпати здали цей матч - І ВОНИ ДУЖЕ ПОМИЛЯЮТЬСЯ! Я був на грі! Карпати повністю переграли ФК Харків, правда, у них є стара проблема реалізація. А ФК Харків 2 контратаки і два голи... таке буває... мені теж було сумно і хотілось матюкатись але я собі цього в будь якому випадку НЕ ПОЗВОЛЯЮ! ...що вже казати якщо Кузнєцов плакав в кінці матчу!
На рахунок твого сарказму... може я і справді маю паталогію на цей Львів але тим не менше... на цьому сайті я вболівальників КАРПАТ після матчу ФК Львів - Карпати НЕ БАЧИВ ...тому, мабуть, ця "паталогія є виправдана
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
myroslavmail
2 dudigo78
Ти помилився адресою. ФК Львів в першій лізі!
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил