Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2431
0

Кардинал - Энергия - 2:6

Перше у сезоні львівське дербі закінчилось на користь більш досвідчених

Кардинал - Энергия - 2:6

У міжсезоння ці команди зустрічались аж три рази. Усі рази перемогли «енергетики», але кожна наступна перемога їм давалась все важче і важче. Спочатку у товариському матчі, у Львові, у спорткомплексі ЛНУ, «Енергія» перемогла «Кардинал» 3:0. Згодом у півфіналі турніру пам'яті Віктора Янушевського у Мінську підопічним Миколи Сича перемога далась важче, і вони перемогли 4:3. А на «Кубку Галичини», що відбувався у Івано-Франківську, «енергетикам» вдався неймовірний камбек. Після першого тайму, у якому «Енергія» «горіла» 0:3, їм вдалось на останніх секундах поєдинку вирівняти становище і у серії пенальті вирвати перемогу.

Звітна гра розпочалась із атак «Енергії», але «Кардинал» досить вміло захищався, і Жезло майже не вступав у гру. Воротарю «Кардиналу» прийшлось продемонструвати майстерність тільки після ударів Петрушина і Задорожного. Перший по-справжньому небезпечний епізод «Кардинал» мав на 12-й хвилині. Волянюк пробив по воротах, Кардаш відбив і лише самовіддана гра Рогачова відвела загрозу добивання по воротах когось із гравців «Кардиналу».

«Енергія» свій шанс двома хвилинами потому не втратила. Струк віддав на Задорожного на правий фланг, той прострілив вздовж воріт, де вже чекав на сферу Федюк – 0:1. З 14-ї хвилини підопічні Романа Кореня ще й «сиділи» на п'яти фолах. На 18-й хвилині «енергетики» забили вдруге. Ільницький і Шевченко двічі повторили одну і ту ж комбінацію. Ільницький віддає з кутового, а Шевченко завдає удару. Якщо першого разу Танський заблокував удар і виніс круглого на кутовий, то друга спроба «енергетиків» була вдалою. Наприкінці тайму «Енергія» могла забити втретє, але Петрушин не реалізував десятиметровий штрафний удар за шостий фол номінальних господарів.

Друга половина гри розпочалась для «Кардиналу» гірше не придумаєш. Федюк прийняв м'яч спиною до воріт, розвернув Когута і тому нічого не залишалось, як фолити. Фол останньої надії і червона карточка гравцю «Кардиналу». Захищатись дві хвилини у меншості у «Кардинала» вийшли найдосвідченіші гравці: Кольцун, Кудінов і Данилюк. Їм вдавалось досить успішно обороняти ворота, але все ж таки, коли залишались якісь секунди до виходу четвертого польового гравця, «Кардинал» пропустив. Це Ільницький скористався прострілом Романова.

Відновив хоч якусь інтригу у матчі Басіч. Волянюк, якого без сумніву можна назвати відкриттям початку сезону, поборовся із двома захисниками і видряпав м'яч, а Басіч пробив по воротах. Кардаш дьорнувся вже у другий бік і йому важко було перегрупуватись, він як не намагався зупинити круглого, але той таки закотився у сітку.

Згодом удар Сондака парирував Кардаш. Якби «Кардинал» забив другий гол, тоді вже можна було поборотись за очки. Але «Енергія» вирішила не випробовувати долю і знову відновила перевагу у три голи. Басіч грубо помилився, віддавши м'яч Федюку. Андрій цим скористався сповна, класно з 10-ти метрів пробивши у праву дев'ятку. Згодом схожу грубу помилку зробив Танський. Романов перехопив поперечну передачу, вийшов сам на сам і легко розібрався із Жезлом.

Після того, як у «Кардинала» вийшов п’ятий польовий, Романов ще й оформив дубль ударом по порожніх воротах. Все ж таки, як і у попередніх двох матчах, остання крапка була за підопічними Романа Кореня. Волянюк зі штрафного класно вразив дев'ятку воріт Кардаша. Таким чином гравець «Кардиналу» продовжує поділяти першу сходинку у боротьбі бомбардирів.

Володимир КРУПЧУК

«Кардинал» (Львів) – «Енергія» (Львів) – 2:6

«Кардинал»: Жезло – Кольцун, Волянюк, Кудінов, Когут (Басіч) – Данилюк, Танський, Лаба, Багняк (Сондак)
«Енергія»: Кардаш – Струк, Федюк, Рогачов, Задорожний, Іванов, Ільницький, Романов, Петрушин, Луців, Шевченко
Судді: Коваленко (Донецьк), Бєльков (Макіївка)
Голи: Басіч (29), Волянюк (39) – Федюк (14,33), Шевченко(18), Ільницький (23), Романов (35,38)
Попередження: Лаба (13) – Рогачов (36)
Вилучення: Когут (21).

Удари (в ствір): 11 (8) – 18 (10).

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ЧМ-2024 по футзалу. Все потенциальные соперники Украины. Когда жеребьевка?
Футзал | 20 апреля 2024, 02:41 0
ЧМ-2024 по футзалу. Все потенциальные соперники Украины. Когда жеребьевка?

Жеребьевка финального раунда ЧМ пройдет 26 мая в Самарканде

Стало известно, когда начнется следующий сезон УПЛ
Футбол | 25 апреля 2024, 11:55 9
Стало известно, когда начнется следующий сезон УПЛ

Игорь Бурбас утверждает, что базовой датой старта УПЛ 2024/25 является 3 августа 2024 года

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.