Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1436
0

ПЛАТИНИ: «Мы поможем клубам»

УЕФА возьмется за финансы

ПЛАТИНИ: «Мы поможем клубам»
Виконавчий комітет УЄФА затвердив реалізацію концепції фінансового «фейр-плей», яку раніше підтримали Стратегічна рада з професійного футболу, Асоціація європейських клубів і Комітет УЄФА з клубних змагань.
 
Головна мета концепції − підвищити фінансову справедливість і зробити європейські клуби стабільнішими в довгостроковій перспективі. Для вирішення цього завдання, повідомляє офіційний сайт УЄФА, буде прийнято низку заходів. Так, клуби, чий обіг за конкретний період перевищуватиме певний ліміт, повинні будуть зрівняти доходи з витратами, тобто клуби не зможуть на постійній основі витрачати більше, ніж заробляють. Крім того, клуби будуть регламентовані щодо рівня зарплат і витрат на трансфери, та муситимуть виконувати всі взяті на себе фінансові зобов'язання.
 
Ці заходи, що їх планується запровадити в життя протягом найближчих трьох років, будуть більш масштабними, ніж ефект чинної системи ліцензування УЄФА. Вони спонукатимуть клуби працювати на перспективу (розвиток дитячо-юнацького футболу і спортивної інфраструктури), замість того, щоб робити невиправдано дорогі придбання. За дотриманням правил стежитиме нещодавно створена незалежна Робоча група з фінансового контролю клубів, головою якої призначений колишній прем'єр-міністр Бельгії Жан-Люк Дехане. Фінансові експерти та юристи, що складуть групу, проводитимуть аудиторські перевірки, щоб переконатися в тому, що система клубного ліцензування УЄФА застосовується належним чином.
 
Президент УЄФА Мішель Платіні сказав: «Ідея полягає не в тому, щоб обмежити клуби, а в тому, щоб допомогти їм. Клуби не повинні витрачати більше, ніж заробляють. Власники клубів просили мене встановити правила. Європейському футболу і УЄФА треба буде пройти через це». Платіні заявив, що введення цих заходів необхідне для благополуччя європейського футболу в майбутньому.
 
Про своє призначення Дехане сказав: «Метою фінансового «фейр-плей» є досягнення впевненості, що з фінансової точки зору клуби почуваються впевнено і міцно стоять на ногах. З появою нового правила, яке розповсюджується на всі клуби, що беруть участь в єврокубках, УЄФА обрав той шлях, на який сподівалися Європейська комісія і Європарламент».
 
Серед іншого Виконком УЄФА розглянув структуру маркетингових і комерційних операцій а також схвалив створення нової компанії, яка належатиме керівному органу УЄФА. Вона відповідатиме за бізнес-процеси і комерційні операції УЄФА. Керівником нової компанії призначений Девід Тейлор, який вступить на нову посаду з 1 жовтня 2009 року. Замість нього посаду генерального секретаря займе нинішній заступник Тейлора − Джанні Інфантіно.

Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин отреагировал на предложение от топ-клуба. Он принял важное решение
Футбол | 16 апреля 2024, 00:02 1
Лунин отреагировал на предложение от топ-клуба. Он принял важное решение

Украинский вратарь не хочет переходить в «Баварию»

Талант без мозгов не нужен никому. Как Жерсон Родригеш убивает карьеру
Футбол | 16 апреля 2024, 11:50 9
Талант без мозгов не нужен никому. Как Жерсон Родригеш убивает карьеру

Алексей Сливченко предлагает вспомнить наиболее резонансные истории чудачеств люксембуржца

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.