Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Кубок Украины
|
3728
8

КВАРЦЯНЫЙ: «Мы работали днем и ночью»

Тренеры «Волыни» и «Кривбасса» дали послематчевые комментарии

КВАРЦЯНЫЙ: «Мы работали днем и ночью»
Віталій Кварцяний (головний тренер «Волині»):
 
- Дуже приємно, що наша команда постаралася сьогодні зіграти на максимумі можливостей, але якості, такої, як вона робила на тренувальних заняттях перед цією грою, не зробила. Розчарували деякі футболісти, але це нормально, залишилось трішки підправити. Якщо ми це зробимо, я думаю, буде краще.
 
По грі. Я можу сказати, що це все-таки «Кривбас». Я переживав і після матчу з «Кримтеплицею» сказав, що нас чекає або велике розчарування, або … Якщо ми виграємо скажуть: «Та, виграли в останньої команди Прем’єр-ліги – що тут такого?». А програємо скажуть: «Не можуть виграти навіть в «Кривбасу», який на останньому місці». Але, як ми бачили, «Кривбас» хороша команда, швидка, різка, вміє грати у футбол. Усі футболісти пройшли школу в різних командах. У нас Мостовий зламався і я переживав чи зіграє у нас надійно Шарпар. У відборі він сильно не грає, виконуючи функції півзахисника, а тут – чи зможе налаштуватися відбирати м’ячі у центрі поля? Бамба втомився. Це дуже хороший футболіст, але він тільки чотири дні у нас тренується і трохи «поплив». І пенальті зробив, і там помилився, але я думаю, коли він через місяць набере форму, то буде «директором центрального кола» і буде регулювати гру. Молодий Майкон Олівейра – відразу було видно, що він цікавий футболіст. Але зіграв набагато нижче своїх можливостей. Я цей тиждень їх дуже сильно навантажував. Коли вони приїхали, то мені казали що вони у формі. Але їх форма від нашої першої ліги дуже відрізняється. Бразильцям потрібно півроку, рік для адаптації. Зробити за три-чотири тренування футболіста для колективу, для команди, щоб усе розуміли і усе виходило – дуже складно.
 
Повірте, ми працювали день і ніч. Схеми малювали, просили, вказували, ніби найшли спільну мову. Але у грі все одно багато не спрацювало. Він дуже здорово б’є стандарти. Забив штрафний, а другий, третій в нього летіли вище, мимо і м’яко у воротаря. Але цей гравець дуже цікавий і ми думаємо, що з кожною грою він буде грати все краще. Розчарував тільки Густаво. У нього було достатньо цікавих позицій, але він не йшов у штрафний майданчик, як я йому казав. У першому таймі мав три моменти і в другому мав чотири, але не йде, пускає вперед захисника, не йде на шістнадцять, на загострення, щоб його збивали чи сам йшов далі. Потрібно його перебудовувати, є багато роботи, але є матеріал. Вони футбольні люди і це дуже важливо. Наші хлопці все таки більш закомплексовані і більш жорстко працюють з м’ячем, а бразильці є бразильці. Вони трішки збагатили нашу гру. Ви бачите, Пищур як не старається, але він не може бути бразильцем. І не потрібно. Будь собою. Так, він дуже старався сьогодні і я не маю претензій. Немає претензій ні до кого! Був брак, але я дуже радий що вдалося частково виконати три пункти, які ставив нам президент клубу і акціонери.
 
Нам до Нового року залишився один пункт. Будемо стежити яке буде жеребкування. Я попрошу Василя Андрійовича, який витягнув «Кривбас», прийняти участь у процедурі. Там залишилося сім команд Прем’єр-ліги і на сьогодні вже не такий поганий результат, що «Волинь» за Кубковим регламентом - восьма команда в Україні, як мінімум. Це вже крок уперед наших футболістів, тренерів і керівництва клубу. Хотілося б подякувати уболівальникам, які прийшли, і команда їх не розчарувала. Це дуже позитивний момент для наших волинських людей.
 
- Щодо новачків команди. Де і як Ви шукали таких футболістів?
- Про це дуже довго розповідати. Я, пам’ятаю, був колись на «Мегаспорті» у програмі «Відверто про футбол» і мені ведучий задав питання: «як ви Девіча знайшли, як Круніча, як Трішовича…». Усі напевно дивилися програму і спали, а я розповідав весь процес як ми їх шукали, кого я хотів, як дивився, коли прийняв рішення. Кого п’ять хвилин, кого три, а кого дві гри. Тому давайте так. Це наша робота. Я працюю з багатьма агентами і кожний рік передивляюся сотні футболістів. Просто в цьому році що могли підібрати те підібрали. Але це не те, що нам потрібно, повірте. Те що дороге, ми до нього недотягуємо. Повірте, що ми прикладаємо максимум зусиль, при тому, що президент клубу у нас золотий чоловік і йде назустріч. Йому теж не легко. Ми намагаємося зменшити суми і акціонери клубу це розуміють і теж прикладають зусилля. «Волинь» не пріоритетний клуб за кордоном. Нас ніхто не знає, як, наприклад, «Металіст», котрий виграв у багатьох команд Європи, чи, наприклад, «Андерлехт», який не входить в лідируючу групу клубів Європи. Тому забрати до нас воротаря Іссу Ндоє було не легко. Однак ми виграємо у багатьох футбольних спеціалістів і знаходимо певні кошти щоб посилювати і робити команду, так, як ми вам казали, без обману. Той рік ні, а цей ми намагаємося посилити гру. Я вважаю, що з Бамбою ми не прогадали, з Майконом Олівейрою теж, а Густаво треба «переробити», бо він грав рік у Японії, потім його вернули в Бразилію... Будемо працювати, у нього є швидкість і є клас, але немає багато агресивності, злості і він трохи лякливий. Повірте, на трьох тренуваннях він виглядав значно серйозніше, а коли вийшли грати за серйозні очки, за серйозний результат – щось не те. Людина має кваліфікацію, але немає гармонічності. Він повинен і на атаку грати, і у відборі працювати, не має бути напівфабрикату, повинно усе бути гармонічно. Бамба, Густаво і Олівейра – це нові гравці, усі інші у нас вже були. Але будемо працювати далі. Півтора футболіста ще знайдемо до Нового року, за зиму ще підсилимося. Є проблеми і команду зробити не так просто.
 
- Віталію Володимировичу, кого б ви хотіли у суперники в чвертьфіналі?
- Я ще не знаю повністю, хто туди пройшов, знаю що Плиски вилетіли і «Кримтеплиця» вилетіла – шкода... А решта команд – з ким не грай, то буде дуже важко. Сьогодні у нас були деякі моменти. Нам в деяких моментах простили, ви бачили. Ндоє «проспав» простріл, там рикошети, там гол забили з «поза грою», було пенальті … Але що зробиш, Прем’єр-ліга має пріоритет, ми – перша і пріоритет менший. Зараз у нас авторитету, можна сказати, зовсім немає, бо залишилися такі команди, що у нас в кишені менше. І як посилити гру? Мостовий випав на три тижні, Лісовий – на два, Ковалюк не знаю чи вилікується, а якщо так, то не встигне підготуватися. Усе в екстреному порядку. Я взагалі дивуюся, як гравці змогли сьогодні зібратися, частково виконати установку. Але самовіддача була. Матч був взагалі непоганий, мені сподобався. Ми ж не оборонялися, ми атакували багато, я задоволений і ще раз про це кажу. Хоча бачу над чим ще треба працювати. Хотів би, чесно кажучи, «Дніпро» - це ще та школа… Вони грають у футбол, контролюють м’яча, вони розумна команда, дуже мисляча, реалізації багато, але в нас міць більша, атлетизм. Ми з ними літом грали, коли я попросив, і дякую, що не відмовили нам Володя Безсонов і Стеценко. Ми тоді зіграли третю гру після «Таврії» і «Ворскли» на прекрасному полі на базі «Дніпра». Програли 1:2, але на останній хвилині Рубцов не попав у порожні ворота. До того ж мали два виходи сам на сам, Лопес міг забити. Я його хотів випускати і сьогодні, але у кубкових матчах дозволяється три заміни, а в першій лізі – п’ять. Хотів би «Дніпро», хороша кваліфікована команда. Бо «Динамо» і потужність має, і високорослі захисники, і швидкості, і зіграність. Ну і штрафи великі, якщо хтось не виконує задачу. Ми цим не можемо мотивацію таку робити. У «Шахтаря» дуже велика швидкісна техніка в завершальній стадії і з ними дуже складно. А хто ще попав? «Металург» Донецьк і «Оболонь». Можна «Оболонь». Якщо для цього потрібно було б продегустувати чи прорекламувати пиво, щоб вони з нами погодилися зіграти, то я таку «горбуху» дам, що у них пиво всі будуть купувати і не тільки в Україні, але й у всьому світі. Якби тільки погодилися з нами зіграти. А нам потрібно виконати завдання президента – потрапити до півфіналу. А що я буду робити як не попадемо? Три етапи пройшли, шкода роботи. Дві гри на виїзді, сьогодні люди прийшли. Цікаво що люди підуть з настроєм додому, це важливо для лучан, я так думаю.
 
- Сьогодні глядачі насправді просмакували гол Майкона, а як він на ваш погляд, як тренера?
- Нам тут сказали після одного матчу, коли у нашої команди не пішла гра, що у «Волині» є тільки один кваліфікований футболіст – це Ісса Ндоє. Він грав на високому рівні, Чемпіон, володар Кубку і так далі. Але усі футболісти у нас непогані, є ще в нас молоді гравці. Немає гармонічної кваліфікації. Майкон, я дивився на дисках, як два фінта зробив, то я відразу викликав агентів, ще подивився матеріал і тоді запросив. Густаво теж дивився, він обігравав, йшов у штрафний, пенальті на ньому робили, а сьогодні це не робить. Будемо вертати його молодість. Олівейра вийшов на поле, зробив два фінти і я зрозумів, що це буде кваліфікований футболіст. Він ще молодий, йому тільки двадцять один рік. Його тримали у підпіллі, він з хорошої школи «Фламенго», кваліфікований і перспективний гравець, який буде дуже серйозним футболістом. Він музику футболу знає і буде дуже хорошим, він буде рости разом з нашою командою і вирішить проблему повільного завершення наших атак. Ми на виїзді «Геліосу» не забили п’ять-сім м’ячів, не забили «Кримтеплиці». А в нього нюх на голи. Сьогодні він дещо втомився, бо, напевно, півроку так не бігав і, тим більше, тренування дуже серйозні були, навантажував я його по повній програмі. Тому у нього велика перспектива і я думаю це буде серйозний гравець.
 
- У наступному турі «Волинь» грає у Севастополі…
- Я думаю, це буде складна гра. Мостовий у нас грає за рахунок досвіду, хоча сьогодні я хотів грати у три захисники і лише в останню мить перед грою вернув на чотири. Думаю, Прем’єр-ліга, і якщо не вийде спереду, то позаду потрібно буде зіграти чітко. Я був у Севастополі і дивився їх гру проти «Олександрії». В обороні «Севастополя» були прозорі щілини, котрі можна було використовувати, але зараз у нас проблеми без Мостового. Гра буде складна. Тим більше, коли там по стадіону оголосили, що наступна гра у Бахчисараї проти «Волині» (Луцьк), то всі «ООООООООООООООООО!» - значить нас чекають, «Волинь» завжди дратує. Буде важка гра.
 
Олег Таран (головний тренер «Кривбасу»):
 
- Була хороша кубкова гра. «Волинь» хороша команда і нам було складно боротися під час стандартів. Хоча стандарти ми нейтралізували, але це не сама головна проблема. Сама головна проблема у тому, що на мене футболісти ображаються коли я кажу що багато з них не відповідають рівню Прем’єр-ліги. Ми дивимося на ці речі спокійно і реально, тому що працюємо в умовах, потенціал яких обмежений. Я не настояв на тому, що потрібно було провести кращу селекційну роботу, бо в житті футболіст повинен щось таки вартувати. А безкоштовний футболіст – він безкоштовний. Ось і все.

www.fc.volyn.net
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 8
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
mozgi
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Sorger
Кварцяный - красава. Тупо фанат футбола, человек, безумно влюблённый в футбол, человека, дышащий футболом. Почитаешь его - и на душе теплее становится.
tolicVolyn
Jeka20UA
якщо за ціною рахувати, то вся команда обійдеться як у декого півтора гравця
Jeka20UA
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Dinek23
"Півтора футболіста ще знайдемо до Нового року,.."
А почему не пол-футболиста? Можно найти одного, двух и больше футболистов. Вообще, непонятно, как можно найти полтора футболиста???
oleg_LNTU
ВОЛИНЬ - The BEST!!!
ab10277
Кумарит он ужу!Пусть сваливает!
ryc9pa
А он разве еще не ушел?)