Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига чемпионов
|
1595
5

УЕФА против коррупции

Новые меры борьбы с коррупцией от УЕФА

УЕФА против коррупции
У грудні 2008 року на засіданні Виконавчого комітету УЄФА в Ньоні було вирішено розпочати серйозну боротьбу з корупцією в європейському футболі. На Конгресі УЄФА в Копенгагені важливість цього проекту була обговорена знову. У результаті з початку сезону УЄФА втілив у життя систему виявлення шахрайства при грі на тоталізаторі (BFDS).
 
Спостереження за матчами
 
У рамках цієї системи, повідомляє офіційний сайт Європейського футбольного союзу − uefa.com, буде вестися спостереження не тільки за матчами турнірів під егідою УЄФА, а й за всіма іграми двох найсильніших дивізіонів і кубку кожної з 53 національних асоціацій. Отже, протягом року буде переглянуто близько 29 тисяч матчів з метою виявлення в них потенційно підозрілих явищ, пов’язаних із букмекерством.
 
Чистота змагань
 
Головне завдання проекту − систематизоване спостереження за футбольними матчами на професіональному рівні по всій Європі, а також координація ефективних заходів для захисту чистоти змагань під егідою УЄФА. Національні асоціації будуть отримувати детальну інформацію про підозрілі поєдинки, а також чіткі інструкції подальшого розслідування.
 
Семінар у Ньоні
 
З 25 по 26 серпня у штаб-квартирі УЄФА в Ньоні проводився перший семінар, присвячений профілактиці нечесної гри на тоталізаторі. У ньому взяло участь більше 70 фахівців з усіх 53 асоціацій, що входять до складу Європейського футбольного союзу. Важливість заходу була підкреслена присутністю президента УЄФА Мішеля Платіні, генерального секретаря організації Девіда Тейлора і виконуючого обов'язки директора-розпорядника УЄФА Джанні Інфантіно.
 
Будь-якою ціною
 
Мішель Платіні заявив, що договірні матчі позбавляють турніри духу спортивної боротьби і просто вбивають футбол. Він також додав, що завдяки семінару буде закладено фундамент тісної співпраці між УЄФА та національними асоціаціями у боротьбі з корупцією. Президент відзначив, що хоча викорінити договірні матчі з футболу буде дуже непросто, це необхідно зробити будь-якою ціною.
 
Ключові теми
 
Пізніше під час першого дня семінару на ключові теми висловилися експерт УЄФА з букмекерських справ і головний дисциплінарний інспектор Європейського футбольного союзу. Їхні промови викликали ряд запитань. Експерт УЄФА з букмекерських справ розповів − які методи використовуються при договірних матчах, як виявити таку гру і що робити після того, коли точно ясно, що її результат був відомий заздалегідь. Дисциплінарний інспектор УЄФА докладно розповів про процес розслідування і дав кілька практичних порад, як боротися з корупцією.
 
Перша фаза розслідування
 
У другий день семінару присутнім була продемонстрована система виявлення шахрайства при грі на тоталізаторі. Було встановлено онлайн-зв'язок з фахівцями з гри на тоталізаторі, що перебували в лондонському офісі, і вони докладно розповіли про систему та її особливості. Якщо існують підозри, що матч був договірним, BFDS створює початковий рапорт, який являє собою першу фазу розслідування.
 
Докази
 
Інші виступи були присвячені процедурі проведення розслідування і необхідності збору якомога більшої кількості доказів з різноманітних джерел. Прийнято рішення про необхідність створення освітньої програми, яка б розповіла молодим гравцям, як діяти у випадку, якщо їм пропонують здати матч. Найкраще, що вони можуть зробити в такій ситуації − допомогти асоціації у проведенні відповідного розслідування.

Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 19:37 2
ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити

Украинский вратарь выиграл серию пенальти в матче с «Манчестер Сити»

Крис САТТОН: «Из Зинченко сделали козла отпущения»
Футбол | 19 апреля 2024, 08:45 4
Крис САТТОН: «Из Зинченко сделали козла отпущения»

Экс-форвард «Челси» выступил в защиту украинца

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ALMAR5791
Прекрасно понимаю Платини в борьбе против договорных матчей, тогда ж судейкам и ему ничегошеньки не достанется.
Чет о коррупции в судействе и жеребьевках он промолчал
amionma
А как в Англии зимой с погодой?
Ed_Kramatorsk
Мля, ну и как нам после этого всего с Англией решать?
Владими Ха ьков
"...освітньої програми, яка б розповіла молодим гравцям, як діяти у випадку, якщо їм пропонують здати матч. Найкраще, що вони можуть зробити в такій ситуації − допомогти асоціації у проведенні відповідного розслідування."
Ха-ха.
knock_Kyiv
Дуже сумніваюсь...