Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1063
0

КОНДРАТЮК: «Головне – добре почати чемпіонат»

Гравець «Тайму» Олександр КОНДРАТЮК про матч із «Локомотивом» та чемпіонські перегони 2009-2010

КОНДРАТЮК: «Головне – добре почати чемпіонат»

- Кажуть, чемпіони є особливим подразником для будь-якої команди. «Локомотив» же у грі із «Таймом» матиме подвійний стимул – 23 серпня харків’яни програли львів’янам Суперкубок…
- Справді, чемпіони є особливим подразником. Тому наше завдання – не залишити супернику жодного шансу на перемогу, не дати їм повірити в реальність перемоги. Стосовно «Локомотива», то ця команда добротна, молода. Звісно, поразка у грі за Суперкубок з рахунком 4:0 спонукатиме їх до активніших дій. Впевнений,  матч буде цікавим, харківським уболівальникам буде на що подивитися.

- Матчем із «Локомотивом» починається чемпіонська гонка. В минулому сезоні, вочевидь, завдання «Тайму»  полегшив той факт, що, принаймні у першому колі львів’ян не вважали основним претендентом, а лише одним із кількох. Тепер ж ситуація зміниться?
- Звісно, на початку кожного чемпіонату вимальовується когорта основних претендентів. Торік основними претендентами були «Енергія» та «Шахтар», а також «Тайм», «Ураган», «Єнакієвець». Останні три команди були, так би мовити, на другому плані. Думаю, у першому колі своєю грою «таймівці» показали, що їхня ціль – це чемпіонство. Взимку, як ви пригадуєте, прийшла в «Тайм» четвірка із «Енергії». Тоді уже усім стало зрозуміло, що «червоно-чорні» є основними претендентами на «золото».  Думаю, результат минулого сезону був закономірним.

- Теза про те, що «Енергія» в цьому сезоні знову є претендентом на чемпіонство ще потребує доведення чи наявність в складі знаних виконавців автоматично заносить їх до числа фаворитів чемпіонату?
- «Енергія», напевне, претендент на медалі, але для мене – це команда загадка. Ще не бачив жодної їхньої гри. На що «енергетики» будуть претендувати в цьому сезоні можна буде сказати після 3-4 турів, а після першого кола зробити висновки стосовно їхньої літньої трансферної політики. По іменам ця команда є претендентом на медалі, а як вони зможуть зігратися, показати якісний командний футбол, покаже час.

- А кого в цьому сезоні варто вважати претендентами на «золото»?
- Безумовно, «Шахтар» і «Тайм». Ці команди на сьогоднішній день найкраще укомплектовані. Виділив би також «Ураган» із «Єнакієвцем». А уже потім йдуть «Енергія», «Локомотив». «ТВД» достатньо не передбачуваний, зазвичай, по ходу сезону робить чимало помилок, які перекреслюють амбітні плани керівництва. 

- В «Тайму» вистачить сил вдало грати в національному чемпіонаті, Кубку України та Кубку УЄФА?
- Думаю, вистачить. У нас 14 футболістів високого рівня. Тренеру, мабуть, завжди доводиться думати, кого ставити в основу. Адже дві людини в нас не попадають в заявку. Отож, сил мало б вистачити. Головне – добре почати чемпіонат. Хто впевнено починає чемпіонат, зазвичай, впевнено і завершує його.            

- Це правда, що через конкуренцію за місце на майданчику, «таймівці» один одного не шкодують на тренуваннях і грають дуже жорстко?
- Так, воно і є. Кожен хоче закріпитися в складі, а тому під час двохсторонніх ігор граємо жорстко, по-спортивному заводимося. Бувають жорсткі сутички, інколи тренерам доводиться нас заспокоювати. На щастя, вдалося нам уникнути важких травм. Єдине, травмувався Євген Москвін, але він уже одужав, набирає форму.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.