Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига чемпионов
|
1850
5

УЕФА - за чистую экономику

УЕФА хочет финансовый «фэйр-плей»

УЕФА - за чистую экономику
У п’ятницю, 28 серпня, Стратегічна рада професіонального футболу (СРПФ) одностайно порекомендувала Виконавчому комітету УЄФА затвердити концепцію фінансового «фейр-плей» на найближчому засіданні, яке відбудеться 14-15 вересня в Ньоні, повідомляє офіційний сайт УЄФА.
 
Повне схвалення
 
Раніше концепцію підтримав комітет УЄФА з клубних змагань, а також схвалила Асоціація європейських клубів (АЄК). СРПФ складається з представників Європейських професіональних футбольних ліг (ЄПФЛ), профспілки футболістів, клубів (АЄК) і віце-президентів УЄФА.
 
Прозора економіка
 
Головна мета концепції фінансового «фейр-плей» − підвищити прозорість економічної діяльності в європейських турнірах і зробити футбольні клуби стабільнішими. Щоб вирішити це завдання, буде вжито низку заходів. Зокрема, клуби, чий обіг коштів за конкретний період перевищуватиме певний ліміт, повинні будуть пред'явити бухгалтерію або ж зрівняти доходи з витратами (тобто клуби не зможуть постійно витрачати більше, ніж заробили). Окрім того, клуби муситимуть звітувати по зарплатах і витратах на трансфери. Клубам також необхідно буде виконувати узяті на себе фінансові зобов'язання.
 
Стимулюючі інвестиції
 
Дія цих заходів буде масштабнішою, аніж ефект від існуючої системи ліцензування УЄФА. Вони спонукатимуть клуби працювати на перспективу (розвивати дитячо-юнацький футбол та спортивну інфраструктуру), замість того, щоб робити невиправдано дорогі придбання. За дотриманням правил буде стежити створена нещодавно незалежна робоча група з фінансового контролю клубів. Запропоновані заходи наберуть чинності в турнірах під егідою УЄФА в сезоні-2012/13. Є пропозиція включити в них обмеження на чисельну кількість складів команд, щоб зменшити витрати клубів на зарплати і трансфери.
 
У дусі європейського спорту
 
«Фінансовий «фейр-плей» необхідний для того, щоб в майбутньому європейський футбол був стабільнішим. Ця концепція повністю відповідає спортивним цінностям, що існують в Європі, − сказав президент УЄФА Мішель Платіні. − Не один європейський клуб просив мене прийняти заходи, щоб захистити наш вид спорту. Тепер завдяки тому, що всі зацікавлені сторони, включаючи національні асоціації, ліги, гравців і особливо клуби, виявили прагнення заздалегідь розробити необхідні заходи. Ми дійшли принципової згоди, і це відчутний прорив. Ми всі повинні працювати пліч-о-пліч протягом найближчих місяців, щоб втілити в життя всі важливі деталі».
 
На правильній дорозі
 
У свою чергу глава Асоціації європейських клубів Карл-Хайнц Румменігге зазначив: «АЄК перебуває в перших рядах тих, хто бореться за раціональність і дисципліну в економіці клубного футболу. Від імені АЄК я хочу подякувати УЄФА і особливо Мішелю Платіні за ініціативу, яка, на мій погляд, розвивається в правильному напрямі. Ми домовилися про принципи роботи, цілі і тимчасові рамки, так що тепер можна приступати до лікування нашого футболу. Процес йде, і ми продовжуватимемо регулярно зустрічатися з УЄФА, щоб працювати над технічним і практичним втіленням цих заходів».

Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ФОТО. Владимир Кличко и Леннокс Льюис встретились перед боем Усик – Фьюри
Бокс | 17 мая 2024, 13:46 6
ФОТО. Владимир Кличко и Леннокс Льюис встретились перед боем Усик – Фьюри

В Эр-Рияде собралось много известных боксеров

Не только Мбаппе. Еще семь звезд, которые нынешним летом сменят прописку
Футбол | 17 мая 2024, 11:48 2
Не только Мбаппе. Еще семь звезд, которые нынешним летом сменят прописку

Ветераны «Челси» и «Атлетика», легенда «Боруссии», звезда «Милана» и еще один из «ПСЖ»

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
amionma
Да , раньше такого не было , щас одна беготня футболистов туда-сюда , аж и не интересно , у кого больше денег , тот и раздает.
fairplay
о_О интересно, а МанСити соответствует этим критериям???
SmaginuS
Конечно ужасно, что Реал скупил всех лучших. Да только что-то я не слышал стона президентов Милана, МЮ, Лиона и Лиерпуля от потери своих лидеров за ТАКИЕ деньги.
Хочешь - покупай, хочешь - продавай, кому-какое дело. А вот как-то ограничить зарплаты необходимо: вон Лескотту предложили контракт в несколько раз выгоднее и тот быренько перестал тренироваться с Эвертоном, требуя отпустить его.
го
Це не на користь українським клубам і клубам з асоціацій що не входять в топ-п'ятірку УЄФА. Переважно це збиткові клуби і живуть за рахунок фінансових вливань їх власників.
За такими правилами жоден клуб з пост радянського простору не стане грандом в Європі. Рівень життя низький - значить низькі доходи від продажу трансляцій, від реклами, від продажу квитків, клубної атрибутики ітд.
chilly86
бла бла бла...