Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Пляжный футбол
|
2051
1

Пляжный футбол: «Майндшер» – чемпион!

Киевский клуб завоевал свой третий титул в истории

Пляжный футбол: «Майндшер» – чемпион!

Перемогою київського «Майндшера» завершився фінальний турнір чемпіонату України-2009. У вирішальному поєдинку, який повторив торішній фінал, майндшерівці обіграли земляків із БРР − 4:2, здобувши третій титул в історії клубу.

Довелося рахувати... попередження
Команда Банку регіонального розвитку (БРР), чемпіон-2008, без особливих ускладнень перемогла у своїй фінальній групі А. «Банкіри» по черзі обіграли київське «Динамо-Хілд» (3:1), дніпропетровський «Вибір» (4:3) і севастопольський ПФС (4:3). Долю другого і третього місць у в цьому квартеті довелося вирішувати за додатковим показником − одразу три колективи здобули по три очки. Залишати змагання довелося динамівцям, що в них було найгірше співвідношення м’ячів. Кримчани ж випередили дніпрян за рахунок того, що отримали менше попереджень. Утім, і «Вибір» пробився до плей-офф − як одна з двох найкращих команд, що опинилися на третіх позиціях у своїх «пульках».

Стовідсотковий результат
І у групі В був яскраво виражений лідер − «Майндшер». Рахунки перемог над одеською «Глорією» (4:3), іллічівським «Стартом» (5:4) і запорізьким «Катраном» (7:5) не повинні вводити в оману − кияни забезпечували комфортну перевагу, а вже потім дозволяли собі трохи розслабитися. Одесити фінішували другими, набравши шість очок, «Старт» із трьома також пробився до кола чвертьфіналістів.

Проблеми «Нової Ери»
Досить несподівано розпочалася боротьба у групі С. Один із фаворитів турніру − «Нова Ера» − в овертаймі поступилася землякам із ФК «Плесо» (2:3). Щоправда, в наступних турах триразовий чемпіон України свої очки взяв − перемоги над черкаським клубом «Ласощі» (4:1) і столичною «Борщагівкою» (2:1) − і навіть посів першу сходинку в таблиці, випередивши черкащан і борщагівців. Останнім трьох очок не вистачило, аби поповнити лави учасників плей-офф − підвело найгірше серед третіх команд співвідношення м’ячів.

Головна сенсація
Невиразна гра «Нової Ери» в груповому турнірі, як виявилося, не була випадковістю. Підопічні Сергія Кучеренка (наразі саме він очолює й національну команду України, коли та збирається для участі в офіційних змаганнях) склали зброю після першого ж матчу на вибування, поступившись «Вибору» − 4:6. Причому по ходу гри кияни вели в рахунку − 3:1. Якщо ж згадати, що дніпропетровці лише останньої миті скочили на підніжку чвертьфінального потягу, результат цього протистояння цілком можна вважати головною сенсацією першості-2009.

Характер важить багато
Решта поєдинків 1/4 фіналу принесли прогнозовані результати. «Майндшер» у своєму стилі, не без хвилювань останніх хвилин, переміг «Старт» − 3:1. «Глорія» «посмакувала» «Ласощами» − 5:1. А БРР не без складнощів розібрався з ПФС − 5:3. Цікаво, що до 22-ї хвилини цього матчу на табло горіли нулі, а третій тайм суперники ознаменували справжнім голепадом, причому чемпіону довелося відіграватися з 0:2.

Повторення фіналу-2008
У ролі відстаючих «банкіри» опинилися й наступного дня, вже на першій хвилині півфінального протистояння з «Глорією». Однак ще до перерви статус-кво було відновлено, а другу третину кияни завершували вже за рахунку 3:1 на свою користь. Кінцевий результат − 4:2, БРР вдруге поспіль пробився до національного фіналу, де його суперником мав стати «Майндшер». Мало хто сумнівався, що торішня пара вирішального двобою повториться. Однак...

Другого подвигу не дочекалися
Однак дніпропетровський «Вибір» ледве не здійснив другий поспіль спортивний подвиг, протримавши фаворита й усіх глядачів у напрузі до останнього удару − в серії післяматчевих пенальті. На 20-й хвилині гості, яким удалося «засушити» гру, позбавивши «Майндшер» його козирів − швидкості й колективних дій, вийшли вперед. Однак за шість хвилин до фінальної сирени майндшерівцям вдалося відігратися − 1:1, а в «лотереї» саме їм посміхнулася Фортуна. Точніше, переважили майстерність, досвід і нерви.

Два переможні «дублі»
«Золота» гра розпочалася за торішнім сценарієм − БРР уже на 14-й хвилині вигравав − 2:0 (відзначилися Арановський і Євген Карін). На 17-й Зборовський скоротив відставання (до речі, торік саме його гол встав переможним у фінальній зустрічі БРР і «Майндшера»), а на 21-й Варениця зрівняв рахунок після пасу Пилипенка. Усе мав вирішити останній тайм, який «Майндшер» провів просто блискуче. Знову Варениця і знову Зборовський підвели рису під чемпіонським сезоном своєї команди − 4:2.

Заслужений тріумф
Перемога без знаків запитань − так можна охарактеризувати тріумф «Майндшера», що його тренує Юрій Клиновський. Нічия в матчі з «Вибором» − єдина очкова втрата команди протягом усього сезону, з урахуванням зональних змагань. А те, як майндшерівці забивали голи у фіналі − три головою й один ударом у падінні через себе, дозволяє стверджувати, що хлопці сповідують пляжний футбол найкращих зразків.

Герої сезону
Ось хто кував цю перемогу «Майндшера». Воротарі − Віталій Сидоренко й Володимир Гладченко, польові гравці − Олександр Пилипенко, Євген Варениця, Дмитро Кочин, Дмитро Чирикал, Олександр Рисенко, Олег Зборовський, Євген Адаменко, Тарас Кучер, Володимир Остроушко, Володимир Поліщук. Зборовського визнано найкращим гравцем чемпіонату, він же розділив із Вареницею та одеситом Дерюгою лаври найкращого снайпера, а приз воротареві номер один журі віддало дніпропетровцю Шевцову. Він, утім, не допоміг «Вибору» зійти на п’єдестал пошани − матч за третє місце виграла «Глорія» − 3:1.

Інформ-служба ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хавбек Исландии назвал украинского игрока, который его больше всего поразил
Футбол | 27 марта 2024, 13:24 0
Хавбек Исландии назвал украинского игрока, который его больше всего поразил

Йон Дагур Торстейнссон отметил игру Андрея Лунина

Мудрик рассказал, какую установку дал Ребров в перерыве матча с Исландией
Футбол | 27 марта 2024, 18:14 0
Мудрик рассказал, какую установку дал Ребров в перерыве матча с Исландией

Михаил также признался, что уже устал от камбэков и хочет выигрывать более уверенно

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
dudya
Гость — 26.08.2009 01:01
а, ну да. Пляжный футбол)