Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
2012
3

Украина - Голландия - 0:2

Женская сборная Украины неудачно стартовала на чемпионате Европы

Украина - Голландия - 0:2

Україна − Нідерланди − 0:2

Голи: 0:1 ван ден Вен (4), 0:2 Стевенс (9).

Україна: Баранова, Лишафай, Мазуренко, Ходирєва, Пекур, Дятел (Василюк, 83), Чорна, Сухорукова (Яковишин, 46), Бойченко, Зінченко, Апанащенко.

Попередження: Бойченко (39), Дятел (54), Пекур (80) − Хогевонінг (35). 

У неділю, 23 серпня, жіноча національна збірна України зазнала поразки у матчі-відкритті фінального турніру Євро-2009, який приймає Фінляндія. Протягом дев’яти стартових хвилин підопічним Анатолія Куцева бракувало концентрації, що і зумовило прикрий підсумковий результат.  

Легко не буде

На прес-конференції, яка відбулася напередодні, наш наставник вкотре зазначив, що його підопічні два роки чекали на дебют у континентальній першості не задля того, аби задовольнитися роллю учасниць представницьких змагань. «Так, наше завдання-мінімум − чвертьфінал, проте задля виходу з групи доведеться докласти чимало зусиль, − підкреслював Куцев. − Ми сподіваємося на вдалий початок чемпіонату. Збірну Нідерландів вивчили добре. Це команда, яка змусила себе поважати». 

Історична подія

У суботу тренер разом із капітаном «синьо-жовтих» Оленою Мазуренко оглянули газон 9-тисячного стадіону «Турку», якому випала честь приймати перший поєдинок Євро-2009, і залишилися задоволені його якістю. За виключенням Валентини Котик, яка продовжує відновлюватися після важкої травми і поки тренується в полегшеному режимі, усі дівчата підійшли до гри у повній бойовій готовності. О 12.40 за київським часом команда зібралася на тактичне зайняття, а за півгодини автобус вже мчав її до місця історичної в історії нашого жіночого футболу події. 

Приголомшливий початок

Між тим початок зустрічі виявився приголомшливим для номінальних господарок: голландкам вистачило кількох хвилин, аби двічі вразити ворота Надії Баранової! Спочатку наші захисники невгледіли за Кірстен ван ден Вен, котра, скориставшись передачею Сильвії Сміт із правого флангу, в один дотик відкрила лік голам на фінському форумі. А згодом, не давши суперницям отямитись, підопічні Віри Паув нанесли другий укол. Після удару з-за меж карного майданчику все тієї ж Сміт м’яч потрапив у поперечину і відскочив у поле − туди, де на його вже чатувала Карін Стевенс. Як і у випадку з першим взяттям воріт, форварду клубу «Віллем II» ніхто не заважав. 

Дебют Яковишин

Не про такий старт мріяли українки. Їхній план на гру полетів шкереберть − було відчутно, як тиснуть на дівчат стартові невдачі, до того ж рахунок змушував перебудовуватись безпосередньо по ходу матчу. Втім, все, що вдалося зробити «синьо-жовтим» до перерви, це налагодити контроль м’яча у центрі поля. У другому таймі Анатолій Куцев кинув у бій дебютантку Оксану Яковишин, яка замінила орієнтованого на руйнівні дії півзахисника Наталю Сухорукову. Цей хід був цілком виправданий − юна нападаюча чернігівської «Легенди» завдала чимало клопоту потужним захисникам голландської збірної. 

Територіальна перевага

«Помаранчеві» усією командою відійшли на власну половину поля і, схоже, навіть не ставили за мету організацію контратакуючої гри. Принаймні, єдина «пожежа» біля воріт Баранової виникла вже наприкінці поєдинку, коли наші відверто пішли ва-банк. Втім, і українки, попри велику територіальну перевагу, дуже рідко доводили справу до ударів. Переважно діючи через центр, вони зіштовхувалися із щільними редутами, втрачаючи і швидкість, і м’яч. Водночас рідким дальнім «пострілам » Людмили Пекур та Олени Ходирєвої бракувало влучності. 

Незмінні задачі

Після матчу Анатолій Куцев зазначив, що відіграти два голи, діючи проти такого кваліфікованого суперника, дуже важко. «На жаль, ті футболістки, на яких ми розраховували в першу чергу, не продемонстрували своїх найкращих якостей. Мабуть, перенервували, звідси й прикрі помилки. Змушений констатувати, що наш козир − стрімкі фланги − сьогодні не спрацював. Саме тому нам не вдалося матеріалізувати у голи перевагу, яку ми мали протягом другої 45-хвилинки. Втім, ця поразка − ще не кінець. У нас попереду ще дві гри, тож ми не збираємося відмовлятися від своїх задач», − зазначив тренер.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
moskov09
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
lucaferst
А с кем следующая игра. По моиму з Даниею
Muskron
Обидно...