Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1356
2

ФФУ не безразличен конфликт Арсенала с Премьер-лигой

Федерация футбола продолжает отвечать на письма клубов

ФФУ не безразличен конфликт Арсенала с Премьер-лигой

Останнім часом на офіційному сайті ФК «Арсенал» регулярно з’являється інформація про обставини і перебіг конфлікту між столичним клубом та керівництвом «Прем’єр-ліги». В черговій заяві, яку було розміщено 20.08.09, йдеться, зокрема, про те, що «Федерація футболу України (ФФУ), яка передала права Прем’єр-лізі на проведення чемпіонату країни з футболу — а тому несе відповідальність за дії Прем’єр-ліги, на наше переконання, просто зобов’язана втрутитися у не правові дії чиновників Прем’єр-ліги, які переходять вже не тільки правові, а й морально-етичні межі».

У свою чергу ФФУ мусить нагадати, що всі спірні питання між суб’єктами футболу розглядаються у встановленому порядку органами футбольного правосуддя: КДК та Апеляційним комітетом. Якщо ж рішення цих інстанцій не задовольняє якусь із сторін, вона вправі оскаржувати їх у міжнародному органі футбольного правосуддя − Спортивному арбітражному суді Лозанни.

На сьогодні до КДК ФФУ вже надійшла скарга ФК «Арсенал» стосовно неправомірних дій суб’єкта, діяльність якого пов’язана з футболом. І відповідачем по цій скарзі є ТзОВ «Прем’єр-ліга». Цю заяву згідно з ухвалою голови КДК від 21.08.09 прийнято до провадження, про що ФК «Арсенал» було поінформовано. 

У цьому зв’язку адміністрація ФФУ вважає, що публічне спонукання керівництва національної асоціації ще до якогось втручання, яке знаходиться за межами футбольного правового поля, є абсолютно недоречним і неприпустимим.

Федерація футболу України закликає сторони конфлікту до взаємоповаги і толерантності у пошуках шляхів виходу з кризи, а також дбати про позитивний імідж всього національного футболу.

Официальный сайт ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины
Хоккей | 25 апреля 2024, 10:00 5
ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины

Очередная попытка сборной Украины вернуться во второй дивизион

Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 апреля 2024, 12:41 6
Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Опытным центральным защитником интересуется «Металлист 1925»

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
webster94
Попробовать нужно решить всё это через "лучший" суд, Печерский. Необходимо учесть, что ФИФА, УЕФА очень "любят", когда к ним вмешиваются другие администрации.
megaLeoN
моя хата з краю, нічого не знаю...
тепер доречно почитати статут ФФУ, в якому, я так думаю, чітко прописані функції цього органу, що стосуються виникнення суперечностей серед суб"єктів футольного права.
думаю, крім КДК, апеляційного комітету, суду в Лозані тощо є й інші засоби впливу, які може застосувати ФФУ (хоча і не хоче). Чому не хоче? В цьому необхіно більш глибше розібратися. Можливо під час підготовки до ЕВРО 2012 ФФУ не хоче що на неї падала тінь будь-яких скандалів. Можливі інші причини.
Але... чи не стане це замовчування і бездіяльність ФФУ на шкоду розвитку футболу в Україні? Чи не послабить позиції клубів, як окремих суб"єктів футбольного права? Проходження справи в КДК, а потім в апеляційному комітеті може зайняти, при необхідності, роки...
Тому особисто я вважаю, що ФФУ фактично відмежовується відбудь-яких дій, які необхідно було б провести задля налагодження нормальних взаємозвязків серед усіх суб"єктів футолу України, будь-то якийсь клуб, чи та ж ПЛ з ПФЛ