Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Кубок Украины
|
12301
28

Донецкий Металлург и Оболонь едва не вылетают из Кубка

Состоялись матчи 1/16 финала Кубка Украины…

Донецкий Металлург и Оболонь едва не вылетают из Кубка
«Сталь» Д - «Таврия» - 0:4
 
Сталь: Давыдов, Обревко, Лешко (к), Охмат, Козин, Гориславский (Грищенко, 87), Передистый, Дворяненко (Коваленко, 84), Шутов, Прима, Гаврась (Перетятько, 79).
 
Таврия: Стойко, Джуричич (Буряк, 83), Корнев, Ковпак (к), Монахов, Луценко (Гигиадзе, 76), Галюза, Любенович, Платон (Фещук, 62), Голайдо, Карамушка.
 
Голы: Ковпак, 5, Платон, 7, Фещук, 82, 90+1.
На 13-й минуте Прима не реализовал пенальти (вратарь).
Предупреждения: Шутов, Лешко, Гориславский - Голайдо.
 
 
«Закарпатье» - «Днепр» - 2:3
 
Закарпатье: Бабенко - Ильчишин, Донец, Давыдов, Невуче, Кучис, Сытник, Козориз, Гомес, В.Калиниченко, Бурдули.
 
Днепр: Боровик, Гоменюк, Селезнев, Чеберячко, Эссола, Русол, Денисов, Алсидес, М.Калиниченко, Ротань, Лисицкий.
 
Голы: 1:0 Невуче, 8, 1:1 Селезнев, 37, с пенальти, 1:2 Селезнев, 45, Артеменко, 53, Лисицкий, 73.
Предупреждения: Эссола, 42, Русол, 55, Кучис, 63, Назаренко, 69, Козориз.
Удаление: Ротань, 90.
 
 
Одесский «Черноморец» уступил в Алчевске и прекратил борьбу за Кубок Украины.
В первом тайме темп игры был очень низким, а футболисты допускали много брака в передачах, особенно, к сожалению, этим грешили одесситы. Резкие атаки «Стали» выглядели гораздо более эффективными, нежели неспешное продвижение вперед «моряков». Алчевцы несколько раз создавали опасные моменты у наших ворот, а одесситам за первые 45 минут этого сделать так и не удалось. Фактически единственный удар по воротам «Стали» нанес Райчевич, но мяч пролетел на несколько метров выше ворот.
 
Казанков дважды угрожал нашим воротам в первом тайме. Его первый удар головой вышел неточным, а на 31-й минуте после подачи Окана-Стази с углового игрок «Стали» точно пробил в дальний угол. Еще до перерыва в составе нашей команды были сделаны две замены – на поле вышли Левига и Диденко. После перерыва игра пошла немного живее, одесситы заиграли активнее, но до опасных моментов у ворот алчевцев дело доходило редко. Можно упомянуть неточный удар Гришко с угла штрафной, а также несколько штрафных в непосредственной близости от ворот «Стали». Но ударам «моряков» не хватало точности.
 
Sport.ua
 
«Сталь» А - «Черноморец» - 1:0
 
Сталь: Ситало, Пасичниченко, Назарук, Кондратюк, Чеботаев, Муховиков, Казанков (Дьяченко, 57), Гавриш (капитан), Окана-Стази (Мироненко, 88), Палагнюк (Шевченко, 89), Акименко.
 
Черноморец: Ширяев, Шандрук, Райчевич, Бондаренко, Нудный (Балашов, 66), Белецкий (капитан), Гуменюк (Левига, 43), Ребенок, Гришко, Васин (Диденко, 43), С. Мельник.
 
Гол: Казанков, 31.
Предупреждены: Шандрук, 15 — Палагнюк, 10.
 
 
«Нефтяник-Укрнефть» - «Металлург» (Д) - 1:1 (по пенальти - 2:4)
 
Нефтяник: Лавренюк, Агарин, Бояринцев, Лобойко, Тарасенко, Зайчук, Одинцов, Погорелов, Есып, Саванчук, Шептицкий.
 
Металлург: Воробьев, Билозор, Шина, Коротецкий, Прийма, Аракелян, Даниловский, Фабиньо, Иванко, Танаса, Шищенко.
 
Голы: Есип, 40 - Воловик, 66.
Пенальти: Воловик — 0:1, Кикоть — штанга, Танаса — 0:2, Агарин — Воробьев, Фабиньо — выше, Саванчук — 1:2, Коротецкий — 1:3, Бояринцев — 2:3, Билозор — 2:4.
 
 
Послематчевая пресс-конференция тренера «Металлиста».
 
Игорь Рахаев:
 
- Сегодня нам пришлось нелегко. Нам противостояла хорошая команда, которая, уверен, если продолжит играть так же, не задержится в первой лиге. Хотел бы отметить и своих ребят - самоотдача, желание победить, характер. Не обошлось и без ошибок, но это – молодость…
 
- Почему в Бурштын прилетел второй состав?
- Это решение главного тренера.
 
- Перенос игры «Шахтер»-»Металлист»… Отказ переносить игру с «Металлургом»… Ваши комментарии?
- Не хотелось бы комментировать этот вопрос, это не мое дело.
 
- Что ж, счастливого пути вам!
- Спасибо!
 
«Энергетик» - «Металлист» - 0:1 (0:1)
 
Энергетик: Бандривский, Рудницкий, Яневич, Данищук, Лазорик(к), Головко (Павлик 74), Долотко, Данькив, Беркита (Пащенко 46), Степанов, Чернов.
 
Металлист: Бажан, Березовчук, Литвяк, Подкопай, Селин, Барилко (Загинайлов 80), И.Войтенко, Фредес, Тришович, Гайдаш, Панцхава (Будник 64).
 
Гол: Гайдаш, 16.
Предупреждения: Лазорик 36, Беркита 39, Яневич 41
 
 
«Кривбасс» - «Заря» - 5:0
Голы: Мотуз, 8, 55, Бартулович, 14, Д.Воробей, 50, Кобахидзе, 69.
 
 
Забивши в першому таймі три голи упродовж ігрового відрізку тривалістю в дев’ять хвилин, «Карпати» у гостьовому матчі 1/16 фіналу Кубка України з ФК «Харків» практично вирішили питання виходу в наступний раунд змагань.
 
Коли жереб першим суперником «Карпат» у новому розіграші Кубка України визначив ФК «Харків», у Львові багато хто одразу заспокійливо почав обговорювати питання, хто може стати нашим наступним опонентом, вже в 1/8 фіналу. Але при цьому знайшлося й чимало тих, хто не забув зауважити, що приблизно такі самі розмови ми чули і три попередні роки, коли на «Карпати» в 1/16 фіналу також виходили представники першої ліги – ФК «Львів», сімферопольський «ІгроСервіс» та ПФК «Олександрія». Як закінчилися ті матчі, вболівальники «зелено-білих» добре пам’ятають.
 
І все ж, хоча певний неспокій на душі був, якось не вірилося, що нині ФК «Харків» здатен не те, щоб зупинити «Карпати», а навіть чинити їм серйозний опір. По-перше, наша команда набрала хорошої ходи, а по-друге, харківські городяни сьогодні – це практично молодіжний колектив, який, судячи з його стартових поєдинків у першій лізі, цілком ймовірно вже за рік гратиме ще класом нижче. В усякому разі дві поразки в першості з сумарним рахунком 1:8 говорять багато про що. А ще підопічні Олега Кононова чудово розуміли, що вилітати з Кубка країни за два дні до святкування 40-ої річниці легендарного завоювання «Карпатами» Кубка СРСР 1969 року було б чи не найгіршим, що вони могли зробити у своїй кар’єрі.
 
З місця в кар’єр
 
Карпатівці вирішили не відкладати справу і з перших хвилин пішли в атаку. Та воно й не дивно. Адже у таких поєдинках чим швидше заб’єш, тим менше матимеш клопоту. І навпаки – чим далі відтягуєш питання вирішення долі зустрічі на свою користь, тим впевненіше себе почуває суперник.
 
Однак забити швидкий гол «зелено-білим» не вдалося. Хоча в дебюті матчу мали непогані нагоди відкрити рахунок Сандро Гурулі та Сергій Кузнецов, але довести справу до результативного завершення зусиль партнерів у тих епізодах їм не судилося.
 
Про повну перевагу «Карпат» свідчить той факт, що перший більш-менш небезпечний момент біля їхніх воріт виник лише на 23-ій хвилині, коли після навісу зі штрафного Віталій Жеребцов вистрибнув вище за всіх, але після його удару головою м’яч пройшов над поперечкою. У відповідь Олег Голодюк непогано пробив зі штрафного, але хавбеку «смугастих» також забракло влучності. Ще по разу суперники обмінялися гострими випадами на 27-ій хвилині. Спочатку лівий захисник галичан Артем Федецький ледь не вискочив на очне побачення з кіпером господарів, а за кілька секунд вже форварди харків’ян організували непогану атаку, але її зупинив свисток арбітра – лайнсмен зафіксував офсайд.
 
Ударна дев’ятихвилинка
 
А потім настали дев’ять хвилин, які й виріши долю путівки в 1/8 фіналу. На 31-ій хвилині Ігор Худоб’як влучно пробив головою у дальній кут воріт свого тезки Ходановича – 0:1. Ще за три хвилини Ігор, розігравши «стіночку» з Сергієм Кузнецовим, вийшов сам-на-сам з кіпером і оформив дубль – 0:2. Нарешті, на 39-ій хвилині Денис Кожанов прострілив на Сергія Кузнецова і захисники «Харкова» не придумали нічого кращого, як завалити центрфорварда львів’ян у власному карному майданчику. Арбітр без вагань вказав на точку і сам же потерпілий чітко виконав вирок.
 
0:3 - і гру можна було припиняти. Але футбол – це не бокс, тут команди мають провести на полі не менше ніж 90 хвилин (звичайно, за умови, що жодну з них не тренує Віталій Кварцяний). А Михайло Стельмах, хоча й також людина доволі емоційна, на подібне реагує адекватно. Та й готовий він був до такого розвитку подій на полі. В усякому разі в своїх передматчевих інтерв’ю він хоча й обіцяв, що його молода команда спробує дати бій «Карпатам», при цьому чітко дав зрозуміти, що на позитивний результат особливо не розраховує.
 
До завершення першого тайму рахунок міг збільшитися, але незадовго до свистка судді на перерву Сергій Кузнецов не зміг виграти очну дуель у Ігоря Ходановича. Однак і трьох забитих м’ячів було більш ніж достатньо, аби підопічні Олега Кононова пішли на відпочинок у хорошому гуморі.
 
Символічний дебют
 
В перерві Олег Кононов зробив лише одну заміну: в середині поля замість Олега Голодюка, який минулого вівторка відіграв 90 хвилин за молодіжну збірну України проти ровесників з Ірану, вийшов Володимир Бідловський. А на 54-ій хвилині Сергія Кузнецова замінив Батіста. І саме бразилець розпочав комбінацію, яка закінчилася четвертим голом у ворота господарів. Батіста відкинув м’яч на Ігоря Худоб’яка, той потужно пробив з-за меж карного. Круглий влучив у стійку, але першим на добиванні опинився Денис Кожанов, який з кількох метрів переправив його у сітку – 0:4.
 
Відзначимо і заміну, яку на 61-ій хвилині зробив Олег Кононов. Замість автора дубля Ігоря Худоб’яка на полі з’явився Юрій Габовда, племінник легендарного гравця «Карпат» Яноша Габовди, одного з героїв кубкових баталій 1969 року. І, напевно, символічно, що дебют Юрка за головну команду клубу в офіційному поєдинку відбувся саме в кубковій зустрічі напередодні 40-річного ювілею кришталевого тріумфу «Карпат».
 
Однак давайте повернемося на поле. Адже карпатівці не заспокоїлися навіть за рахунку 4:0. Та по-іншому, напевно, й бути не могло. Адже у грі знаходився Батіста, а він, як відомо, без забитого м’яча йти з поля не любить. Шанс відзначитися йому на 67-ій хвилині надав Федецький. Артем пройшов лівим флангом і зробив точну передачу на бразильця. Батіста з кількох метрів у дотик забив, як пізніше виявилося, останній гол «Карпат» у матчі – 0:5.
 
«Запах крові»
 
Після цього гра дещо заспокоїлася і події головним чином розвивалися між двома штрафними майданчиками. Складалося враження, що суперники просто дограють матч. Але обопільне «тихе життя» порушив Євген Тарасенко, який на 80-ій хвилині припустився помилки на рівному місці. Центральний захисник гостей якось незграбно намагався головою віддати м’яча назад Андрію Тлумаку. В результаті Сергій Кикоть обікрав нашого оборонця і без жодних проблем пробив повз кіпера «Карпат» – 1:5.
 
Гол престижу господарів миттєво оживив гру. Спочатку завелися гості, які провели дві непогані комбінації, але в фіналі обох карпатівці не влучили у рамку. А на останніх хвилинах підопічні Михайла Стельмаха, відчувши «запах крові», намагалися скоротити відставання в рахунку. Але в одному з епізодів м’яч оминув ворота «Карпат», а ще двічі свою майстерність продемонстрував Андрій Тлумак.
 
Тож до фінального свистка глядачі голів більше не побачили. «Карпати» виграли 5:1 і вперше за останні чотири роки пройшли стартовий бар’єр у розіграші Кубка України. Але цей матч – вже історія. Поєдинок 1/8 фіналу відбудеться вже восени. А зараз необхідно налаштовуватися на матч 5-го туру національного чемпіонату. За тиждень на «Карпати» чекає непростий вояж на очне побачення зі столичним «Арсеналом». Вболівальники «зелено-білих» вірять, що їхні улюбленці пам’ятають про поразку, яку вони разом пережили наприкінці минулої весни від каштанчиків і чекають на реванш.
 
Іван Дупнак, Інформаційний центр ФК «Карпати», Sport.ua
 
ФК «Харьков» - «Карпаты» - 1:5
 
ФК Харків: Ходанович, Афанасьєв, Тарасов, Паламарчук, Федота, Кравченко (Кикоть, 37), Скляр (Нагінайлов, 79), Грінченко, Корольчук, Жеребцов (Сивуха, 64), Ушаков.
 
Карпати: Тлумак, Петрівський, Тарасенко, Мілошевіч, Федецький, Годвін, Худоб’як (Габовда, 61), Голодюк (Бідловський, 46), Кожанов, Гурулі, Кузнецов (Батіста, 54).
 
Голы: Кикоть, 80 - Худобяк, 32, 35, Кузнецов, 39, с пенальти, Кожанов, 58, Батиста, 67.
 
 
ПФК «Александрия» - «Волынь» - 2:3
Голы: Казанюк, 56, Маринчук, 67 - Пищур, 3, 58, с пенальти, Лопес, 105.
 
 
«Единство» - «Нива» Т - 2:1
Голы: Богданов, 20, 45 - Куянов, 10.
 
 
МФК «Николаев» - «Крымтеплица» - 0:1
Гол: Визавер, 25.
 
 
ЦСКА - «Оболонь» - 3:3 (по пенальти - 2:4)
Голы: Полищук, 49, 54, Бабич, с пенальти - Куценко, 39, с пенальти, Сибиряков, 65, Морозюк, 85, с пенальти.
 
 
Шахтер Св - Ильичевец - 1:3
Голы: Кирьянов, 2 - Пуканыч, 24, с пенальти, 79, с пенальти, Касьян, 65.
 
 
ФК «Полтава» - «Феникс-Ильичевец» - 0:2.
Голы: Луценко, 83, Корольков, 86.

www.sport.ua
Источник ФК Черноморец
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 26
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Razor_UA_KH
Ага красиво!!!
AlexKrRoog
Кривбасс-молодцы! Наконец-то появился толковый вратарь-Кернозенко! Бессонов, спасибо! Давай исчо!
JIecHuk (Одесса)
Гость — 16.08.2009 17:43
Люди, а точнее Одеситы, скажите, а че с Черноморцем. Без слез смотреть на игру нельзя. Обычно такая фигня, когда финансовые проблемы у клуба, ответте кто-нибудь
----------------------------------------------------
Та сами в шоке.Это надо у руководства спрашивать,какие они задачи перед клубом поставили
streatreiser
Все так как и должно было быть, черноморец не внушает оптимизма уже довольно долго днепр чуть не оступился , жаль что нефтяник прлетел, динамо на удивление мало забило что-то, а метал показал что и вторыи составом они могут играть пусть и не выраительно но щет на табло и ниче не сделаеш, всем кто прошол дальше желаю удачи а кто пролетел непереживайе еще не последний розыграш кубка украины.
Dynamo777
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Muskron
Черноморец = ГазМяс
Geroi__Odessa
Ага, Черноморец верной дорогой в .... (((
webster94
Черноморец. "Верной" дорогой идёте.
Дмит ий (Николаев)
Эх, а наши снова продули. Жаль, соперник все же достался не из самых тяжелых. Ну да, видимо, вторая лига - как раз наш уровень.
ukbyf
Киев делает всех а кротов тимишуара
Dfcz1972R
У грі між селом Харків і хутором Бурштин - перемогло село! Гра ніяка! З основи в Металіста тільки Березовчук - ніякий, та Трішович в першому таймі супер ( на другий його не вистачило )а всі інші третій склад! Як би бурштинці не боялись, то могли і сюрприз сотворити. А так все закономірно, тільки сама гра і її показники розчарували навіть хутірського болільника. На першість району ми бачили кращі ігри, а тут вища і перша ліга. В кращому випадку дербі команд другої ліги, і то з натяжкою!
AndrFCKL
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
olegmz
Металлург З молодцы, ну наконец то!!!!!!!!
ACbKA
А ЦСКА с Оболонью в хоккей играли? Или пенальти были?
amionma
Кто слышал такой короткий анекдот: Черноморец вылетел в первую лигу)))
MaulNet
TheUndertakerBest
судья на ети "комплементи" заслужил !!!
TheUndertakerBest
makdeb — 15.08.2009 21:58 Днепр -козлы. Судья - урод. А "Закарпатье" могло надрать Вам задницы.
Оооооооооо. Вот и первый лидер Фентези Англии объявился. Смотрел конец по 9-ому каналу!
Слышимость замечательная))))
Болельщики скандировали - "Судья - три, два,раз")))))
Да и вообще любые действия футболистов, комментарии болельщиков были слышны были очень хорошо.
makdeb
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
TheUndertakerBest
Сейчас реальные претенденты на вылет - Черноморец, Заря и Закарпатье.
Dobryy
МеталЗ выграл 3-2 в дополнительное время....