Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1359
0

КУЗНЕЦОВ: «Нам нужно брать свое в каждом матче»

Форвард «Карпат» прокомментировал старт своей команды в чемпионате

КУЗНЕЦОВ: «Нам нужно брать свое в каждом матче»

Перший гол у новому сезоні за «Карпати» забив найкращий снайпер команди у минулому чемпіонаті Сергій Кузнецов. Причому вже вкотре голеадор засмутив свою колишню команду. Цього разу жертвою карпатівця з 79-им номером на спині стала «Ворскла», чинний володар Кубка України.

- Сергію, це в тебе така традиція – забивати за «Карпати» своїм колишнім командам?
- Не знаю, про це я найменше думаю. Я нападник, тож моя основна функція на полі – забивати. Ну а те, що я частенько ображаю команди, до яких мав відношення в минулому, то, думаю, це просто збіг обставин. Але не буду приховувати, мені приємно, що забив у Полтаві. Тим паче, що весною, коли ми також там грали, я не зміг цього зробити. От бачите (сміється – Авт.), а ви кажете, що я забиваю в таких матчах щоразу… Та найголовніше, що моя команда виграла і ми взяли три дорогоцінних пункти.

- В епізоді коли ти забив, бачив, що Долганський залишив неприкритим дальній кут і пробив туди зряче?
- Скажу відверто, я не робив оцінки позиції воротаря, а просто, тільки як зрозумів, що Денис Кожанов буде подавати верхом, вирішив головою підрізати у дальній кут. Радий, що все вийшло якнайкращим чином і м’яч опинився в сітці.

- До матчу мало хто вірив, що «Карпати» зуміють обіграти «Ворсклу». Більше того, багато фахівців прогнозувало твоїй команді крупну поразку.
- Знаєте, мене не дуже цікавить, хто там що думає, говорить і пише. Головне, що я і мої партнери разом з нашими тренерами віримо в свої сили, в свою команду. Ну а вболівальники бачили і я сподіваюсь оцінили те, як ми викладалися на полі. Не буду сперечатися, гра давалася нам нелегко, але від цього я лише ще більше гордий та щасливий як за команду, так і за себе.

- Чим можеш пояснити, що в другому таймі у «Карпат» майже нічого не виходило у передній лінії?
- Перш за все ми грали проти дуже сильного суперника. Думаю, ніхто не буде заперечувати, що нині «Ворскла» є однією з найсильніших команд в Україні. Зрозуміло, що поступаючись 0:2 на своєму полі, вони всією командою пішли вперед і нам нічого не залишалося, як діяти від оборони.

- Чи не занадто «Карпати» притискалися до своїх воріт?
- У «Ворскли» напрочуд сильний півзахист та й загалом командна гра поставлена дуже добре. До того ж вони вже не один рік грають цим складом і розуміють один одного з півслова. Та й рука Миколи Павлова одразу відчувається. Так що це не ми притискалися до своїх воріт, а вони нас змусили так грати. Невже хтось може подумати, що в футболі знайдеться хоча б одна команда, яка свідомо буде притискатися до своїх воріт? Просто полтавчани нас перегравали за рахунок кращого контролю над м’ячем, от і все. Хоча зрозуміло, що і ми, маючи два м’ячі переваги, в першу чергу дбали про безпеку своїх воріт. І я гордий за своїх партнерів, що вони проявили характер і змогли втримати переможний рахунок. Ця гра мені нагадує наш останній матч у Харкові проти «Металіста». Тоді ми також весь другий тайм оборонялися і змогли втримати нічию – 1:1. Знаєте, вміння терпіти в обороні та тримати удар – це також дуже важливі складові футболу, без яких не можливо досягти серйозних результатів.

- У другому таймі ти частенько повертався назад, аж у штрафний майданчик…
- По-перше, я завжди дію в обороні, коли суперник виконує стандарти – це одне з моїх завдань у грі. А по-друге, я також у другому таймі більше думав про оборону і робив все можливе, щоб зменшити тиск на наших захисників.

- Як ти оціниш рівень функціональної готовності команди в другому таймі?
- На зборах ми попрацювали над цим компонентом добре. Тому думаю, що в цьому плані у нас все має бути гаразд. Але в Полтаві нам довелося грати в неймовірну спеку. За таких умов не те, що бігати, ходити важко. А нам у другому таймі довелося багато уваги приділяти обороні власних воріт. Кожен, хто хоча б трохи розбирається у футболі, добре знає, що коли захищаєшся, то витрачаєш значно більше сил, ніж коли атакуєш. Коли гра закінчилася, то ні в мене, ні в кого з партнерів навіть не було сил радіти. А в роздягальні перші хвилин 15 – 20 ніхто навіть не йшов у душ. Всі просто мовчки сиділи і приходили до себе, адже все залишили на футбольному полі.

- «Карпати» перемогли. Але коли говорити суто про гру, чи задоволений ти діями команди загалом і своїми особисто?
- Ще раз підкреслю, головне, що команда проявила характер і взяла три очки. Та ще й на виїзді в матчі з далеко не простим суперником. Зрозуміло, що гра з нашого боку не була такою видовищною, як цього хотілось би і нам, і вболівальникам. Але футбол – це не лише атака. Що ж до мене, то якщо забив, значить вже не даремно виходив на поле.

- Як оціниш дії новачка «Карпат» Артема Федецького?
- Вважаю, що Артем не просто добре відіграв, а проявив себе як один з лідерів команди. Він встигав постійно перебувати в епіцентрі подій – і в атаці, і при обороні воріт. А найголовніше, Артем показував іншим приклад, як потрібно самовіддано боротися на полі. Ну а в його кваліфікації та майстерності я не сумнівався й раніше. Просто йому в «Шахтарі» не дали можливості себе проявити у повній мірі. Не сумніваюся, що Артем принесе «Карпатам» багато користі.

- Наступний суперник «Карпат» - донецький «Металург»…
- Також буде важка гра. Донецька команда десь приблизно такого ж рівня, як і «Ворскла». До того ж «Металург» окрім матчу в чемпіонаті країни до зустрічі у Львові матиме в своєму активі ще й два поєдинки в Лізі Європи. Тобто у них буде більше ігрової практики в новому сезоні, ніж у нас. Але нічого, головне, щоб ми зіграли в свою гру і тоді все має бути добре. До того ж ми гратимемо на своєму полі, а тому сподіваємося на підтримку трибун.

- «Металург» в першому турі не зміг вдома обіграти «Дніпро», а тому, напевно, приїде до Львова з бажанням надолужити втрачене.
- Я не бачив матч «Металург» - «Дніпро», але скажу, що рахунок 0:0 для «Карпат» є хорошим. Адже перед нами, як і перед донеччанами та дніпрянами, стоїть завдання боротися за єврозону. В даному матчі обидва наші конкуренти втратили очки. Але головне для нас - це брати своє в кожному матчі.

- І як, на твою думку, закінчиться матч у неділю?
- Ніколи не роблю прогнозів, але зі стовідсотковою відповідальністю можу обіцяти вболівальникам, що «Карпати» зроблять усе заради перемоги. Але нам це буде значно легше зробити за багатоголосої підтримки трибун.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ПАОК – Брюгге – 0:2. Хутгла сделал дубль. Видео голов и обзор матча
Футбол | 19 апреля 2024, 03:23 0
ПАОК – Брюгге – 0:2. Хутгла сделал дубль. Видео голов и обзор матча

Смотрите видеообзор поединка четвертьфинала Лиги конференций

Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти
Футбол | 18 апреля 2024, 07:15 1
Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти

Карло прокомментировал победу «Реала» в ответном матче 1/4 финала Лиги чемпионов

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.