Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2165
0

Кварцяный увел команду с поля

Матч между «Карпатами» и «Волынью» доигран не был

Кварцяный увел команду с поля
Останній спаринг «Карпат» перед стартом нового сезону, в якому суперником «зелено-білих» була луцька «Волинь», закінчився скандалом. Відомий своєю емоційністю керманич волинян Віталій Кварцяний, не погодившись з рішенням арбітра про призначення пенальті у ворота його команди, дав своїм підопічним команду залишити поле.
 
На 62-ій хвилині матчу естонський нападник «Карпат» Зеньов, одержавши м’яч на лівому фланзі атаки, увірвався в карний майданчик «Волині», обіграв захисника і після поштовху від іншого захисника опинився на газоні. Після демаршу луччан він сказав: «У мене мало ребра не повилітали».
 
Арбітр зустрічі Орест Шмигельський без вагань вказав на точку. Проти такого рішення гравці команди гостей хоча й трохи заперечували, але при цьому особливо не обурювалися. Все ж поштовх був достатньо відвертим. Однак до виконання суддівського вироку Кузнецовим справа так і не дійшла. Відомий своєю імпульсивністю та скандальним характером головний тренер «Волині» Віталій Кварцяний побачив у діях арбітра упередженість і прийняв рішення достроково припинити зустріч.
 
Звичайно, кожен чинить так, як вважає за потрібне. Але в даному випадку Віталія Володимировича зрозуміти, а тим більше виправдати, важко. Адже по-перше, пенальті був очевидний. По-друге, своїми непродуманими діями він практично зірвав останню репетицію перед стартом чемпіонату як «Карпатам», так і своїй «Волині». Карпатівці хоча б донавантажилися в двосторонній грі. А підопічні Кварцяного якщо й донавантажилися, то точно не на футбольному полі. І по-третє, Віталій Володимирович, напевне, мав намір, так само, як і тренери «Карпат», подивитися в грі якомога більше гравців, серед яких знаходилися й потенційні новачки, але на полі з’явитися встигли далеко не всі. То ж логічно виникає питання: і чого корисного своїм демаршем він добився? Окрім того, після цього випадку керівники того чи іншого клубу (і не тільки «Карпат») добряче подумають, перш ніж домовлятися з «Волинню» про спаринг.
 
Що ж до власне самого матчу, точніше тих 60-ти хвилин, що «Карпати» і «Волинь» встигли провести на полі, то гра, відверто кажучи, не вразила. Обидві команди діяли без особливого натхнення, можна навіть сказати дещо вальяжно. А звідси й невисокий темп та незначна кількість небезпечних моментів. Та й ті, що виникали, гольовими можна назвати лише з деякою умовністю. Натомість в грі і галичан, і волинян вистачало як технічного браку, так і неузгодженості в командних діях. Цікаво гра дивилася лише в окремі епізоди.
 
Перший з таких виник на 8-ій хвилині, коли Кожанов віддав м’яч на Худоб’яка, той справа увірвався в карний майданчик і пробив, але не влучив у рамку. А за хвилину вже сам Кожанов з хорошої позиції пробивав низом у дальній кут, але і йому забракло влучності.
 
Загалом «Карпати» завдяки кращому триманню м’яча контролювали гру, але гостроти їм явно бракувало. Надто вже інертними були гравці групи атаки, рідко хто з них себе пропонував. Не вистачало карпатівцям і нестандартних ходів. Захисники «Волині» без проблем «читали» наміри господарів, а тому у темношкірого кіпера гостей роботи практично не було. Не особливо завантаженим роботою був і Тлумак. І не випадково всю свою майстерність капітану «Карпат» довелося продемонструвати лише одного разу. Та й то в епізоді, коли по своїм воротам, перериваючи небезпечний фланговий простріл Пічкура, пробив Мілошевіч. Але Андрій виявив миттєву реакцію та чудові акробатичні здібності і відбив м’яча, який летів під поперечку, а добивання Шарпара заблокував вже сам Іван.
 
Будемо сподіватися, що в офіційних матчах, перший з яких відбудеться вже за тиждень, ми побачимо зовсім інші «Карпати» – злі і голодні, такі, якими вони виходили на поле в перших весняних матчах нинішнього року.
 
«Карпати» (Львів) - «Волинь» (Луцьк) – 0:0.
Матч зупинено на 62-й хвилині.
 
11 липня. Львів. Стадіон «Україна». Хмарно. Температура повітря +22 градуси. 350 глядачів.
Судді: Орест Шмигельський, Роман Гамалій, Юрій Олійник (усі – Львів)
 
«Карпати»: Тлумак (к), Петрівський (Гурулі, 53), Мілошевіч, Є. Тарасенко, Федецький, Ткачук (Ощипко, 24), Худоб’як, Голодюк, Кожанов, Кузнецов, Кополовець (Зеньов, 53).
 
«Волинь»: Ндойє, Шельменко (Луценко, 31), Мостовий, Шевелюхін, Ковалюк (к), Смєшко (Карковський, 46), Шарпар, Лісовий (Свінціцький, 56), Кінаш, Піщур, Лопес (Пічкур, 24).
 
Попередження: Піщур, 10, Смєшко, 20, Мостовий, 42.

Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.