Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
|
1539
0

З Іспанії українці повернулися з бронзовими нагородами

В Іспанії відбувся п'ятий міжнародний турнір «Costa Daurada Cup' 2009»

З Іспанії українці повернулися з бронзовими нагородами

З 28 червня по 4 липня в Іспанії (м. Салоу, провінція Таррагона) відбувся п'ятий міжнародний турнір «Costa Daurada Cup' 2009» серед дитячих та юнацьких футзальних команд. Україна втретє брала участь у цих представницьких змаганнях, що проходили у восьми вікових категоріях (шість - для хлопців, дві - серед дівчат). За підсумками Всеукраїнських дитячо-юнацьких змагань нашу країну на турнірі в Іспанії представляли 4 збірні: юніорська - 1990 р.н., кадетська - 1993 р.н., юнацька - 1995 р.н. та дитяча - 1997 р.н. Дві команди повернулися додому з «бронзовими» медалями, дві інші - поступились у чвертьфіналі і залишились без нагород.

Найстарша наша юніорська збірна U-19, складена з вихованців харківського і донецького футзалу 1990-91 р.н., вийшла до півфіналу з другого місця в групі. Спершу українці переграли столичний «Totimusic Instit. La Salle» (3:1) і місцевий «C. Salou F.S.» (6:1), а в третьому матчі групового етапу були насухо розбиті мадридським «A.D. Collado Villalba» (0:7). У грі за вихід до фіналу «синьо-жовті» мінімально поступились майбутньому переможцю «Gimnastic de Tarragon» з рахунком 2:3 і в підсумку посіли третє місце. Причому півфінальний матч наші юніори взагалі догравали в меншості, оскільки місцеві арбітри показали одразу трьом українцям червоні картки, що й дозволило іспанцям переламати хід поєдинку і вирвати перемогу.

Кадетську збірну України U-15 на турнірі в Іспанії представляли гравці 1993-94 р.н. з Донецька і Житомира. У цій віковій категорії змагалось 13 команд. Українці стали переможцями групи В, перегравши іспанських ровесників з «C.P. Casas» (Lugo) - 5:4, «F.S. Arnedo» (La Rioja) - 4:1, «C. Salou F.S.» (Tarragona) - 4:2 і мадридський «A.D. Collado Villalba «А» - 2:0. Однак в чвертьфіналі наші земляки програли вихованцям футзальної академії професійного іспанського клубу «Playas de Castellon F.S.» з рахунком 3:4.

Основу юнацької збірної України U-14 склали переможці всеукраїнських змагань серед команд 1995 р.н. - чотири гравці івано-франківського «Урагану» та ще три футболісти з Донецька і Житомира. Очолювали цю команду двоє тренерів - Володимир Слободян і Дмитро Мельниченко. На груповому етапі «синьо-жовті» без особливих проблем розібралися з місцевими «C.F.S. Altafulla» (7:2) і «C. Salou F.S.» (7:0), а у вирішальному матчі за перше місце у групі поступились майбутньому переможцю «A.D. Collado Villalba» з Мадрида - 1:4. У півфінальній грі з «C.F.S. Azuqueca» (Guadalajara) українці двічі були попереду, однак іспанці зуміли відквитали два м'ячі, а в серії післяматчевих пенальті святкували перемогу - 3:1. З «бронзовими» нагородами турніру «Costa Daurada Cup' 2009» додому повернулися четверо молодих «ураганівців» - Юліан Горбатий, Юрій Радиш, Василь Баланик та Роман Городько.

Наймолодша серед українців дитяча збірна U-12 повністю складалася з вихованців ДЮСШ «Моноліт» з Амвросіївки. Як і старші на два роки земляки, юні представники Донбасу здолали дві команди з Таррагони - «C.F.S. Altafulla» (5:1) і «C. Salou F.S.» (16:2), але посіли друге місце у своїй групі, так само поступившись мадридському «A.D. Collado Villalba 97» - 0:3. Оскільки у цій віковій категорії теж назбиралось 13 команд, тож за вихід до півфіналу треба було ще поборотись. Суперником українців у чвертьфіналі стала ще одна місцева команда «Gimnastic de Tarragon». Два тайми основного часу переможця не виявили - 2:2, а післяматчеву серію шестиметрових ударів (по 3 і по 5 пенальті) доводилось перебивати два рази, і двічі Фортуна була на боці іспанців. Втішити може лише одне - «синьо-жовті» поступились майбутньому переможцю.

- Загалом всі українські команди виглядали не гірше за своїх однолітків, при тому, що до розвитку дитячого футзалу в Іспанії підходять просто на найвищому рівні. При кожному серйозному клубі працює власна міні-футбольна академія, тож не дивно, що деякі команди були представлені у кількох вікових категоріях, - поділився враженнями від турніру головний тренер юнацької збірної України Володимир СЛОБОДЯН. - Грою своєї команди я повністю задоволений, а от результатом - ні. Очікував більшого від нашого лідера Юліана Горбатого, котрий крім двох голів у півфіналі міг сам забити ще принаймі чотири рази...
Гадаю, трохи від українських команд відвернулася удача, десь арбітри більше симпатизували своїм землякам. До того ж у нас грали по 7-9 гравців у кожній збірній, натомість іспанські суперники були укомплектовані повністю. Вважаю, що такі турніри дуже потрібні, адже не лише наші молоді гравці набираються міжнародного досвіду, а й тренери мають нагоду навчитися для себе чомусь новому, побачивши сильні і слабкі сторони в грі різних команд.

Минулоріч три українські команди повернулися з Іспанії з повним комплектом нагород. Наймолодша - «Моноліт» з Амвросіївки стала переможцем турніру серед десятирічних. Юнацька збірна 1994 р.н., складена з гравців команд «Контингент» (Житомир), «Гірник-95» (Макіївка) і «Європа» (Прилуки) завоювала «срібло», а найстарша юніорська команда 1992 р.н. посіла третє місце, програвши по пенальті майбутнім переможцям. «Бронзові» медалі турніру «Costa Dorada Cup '2008» до Івано-Франківська привезли троє вихованців «Урагану» - Андрій Лучків, Любомир Куріш та Петро Шотурма, а також їхні тренери - Іван Данилишин і Володимир Слободян.

Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК «Ураган»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.