Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1617
1

Карпаты громят венгров

Волевая победа львовского клуба

Карпаты громят венгров
У першому спарингу на тренувальному зборі в Угорщині «Карпати», пропустивши першими, у відповідь забили у ворота «Халадашу» чотири м’ячі.
 
«Халадаш» (Сомбатхей, Угорщина) – «Карпати» (Львів, Україна) – 1:4 (1:2)
 
«Халадаш»: Гьоце (Жеп, 46), Чонтос, Гузміч (Девечері, 46), Куттор (Ленгвел, 46), П.Тот (Фаркаш, 46), Райош (Іжлаі, 46), Ірхаш (А.Сімон, 63), Молнар (Г.Немет, 46), Орошш (Шкріба, 46), Кенешей, Рац (Уграі, 46).
 
Тренер – Аурел Чертой.
 
«Карпати»: Тлумак (Мартищук, 46), Федецький (Гурський, 82), Є. Тарасенко, Тубіч (Лісовий, 50), Ощипко (Сагайдак, 58), Ткачук (Женюх, 72), Худоб’як (Габовда, 82), Голодюк (Мартинюк, 66), Кополовець (Зеньов, 46), Кожанов (Гурулі, 53), Кузнецов (Бідловський, 61).
 
Тренер – Олег Кононов.
 
Голи: Кенешей, 13 – з пенальті, Ощипко, 33, Кузнецов, 45, Зеньов, 67, Ткачук, 72.
 
Перший із запланованих спарингів «Карпат» на тренувальному зборі в Угорщині минулої суботи проти варшавської «Полонії» через зливу не відбувся. Не обійшлося без дощу і в зустрічі нашої команди з бронзовим призером останнього чемпіонату Угорщини «Халадашем» з міста Сомбатхей. Але цього разу стан поля дозволив командам провести матч.
 
Гра розпочалася з атак карпатівців, які з перших хвилин, незважаючи на мокре поле, дали зрозуміти, що діятимуть виключно першим номером. Однак стовідсоткову нагоду відкрити рахунок першими одержали угорці. На 13-ій хвилині Неманья Тубіч зіграв рукою у власному карному майданчику і арбітр вказав на точку. Проти удару з 11-метрової позначки 32-річного Крістіана Кенешея Андрій Тлумак виявився безсилим – 1:0.
 
Пропущений м’яч дещо збив атакувальний запал «зелено-білих» і хвилин з десять біля воріт господарів особливої напруги не виникало. Сигнал партнерам до штурму воріт суперника подав Ігор Худоб’як. На 25-ій хвилині хавбек у своєму стилі накрутив кількох захисників, вийшов на ударну позицію, але пробив прямо у руки 19-річного Гьорга Гьоце. Другу нагоду відновити рівновагу в рахунку «Карпати» втратили за дві хвилини, коли Сергій Кузнецов після флангової передачі верхом Дениса Кожанова зі зручної позиції головою пробив трохи вище поперечки. Але гол назрівав і чекати його довелося недовго. На 33-ій хвилині все той же Денис Кожанов подав кутовий і його «вічний» партнер (разом грали не один сезон у дублі «Шахтаря», а тепер і в «Карпатах») Ігор Ощипко головою технічно зрізав круглого у дальній кут – 1:1.
 
Гол додав наснаги львів’янам і вони продовжували розігрувати свої комбінації. На 40-ій хвилині Денис Кожанов вкотре віддав майстерну передачу, цього разу на Ігоря Худоб’яка, але тому забракло влучності – м’яч пройшов над поперечкою. А за дві хвилини вже сам Кожанов мав чудову нагоду вивести свою команду вперед, але його потужний удар після передачі Сергія Кузнецова кіпер зумів відбити. І тут же своє вміння атакувати продемонструвала передня лінія «Халадашу». Однак досвідчений Андрій Тлумак прочитав наміри господарів і в потрібний момент опинився в потрібному місці.
 
Здавалося, що команди на перерву підуть за нічийного рахунку. Схоже, саме так собі мислили і гравці «Халадашу». Однак іншої думки дотримувалися карпатівці, які перед самим свистком на відпочинок вдруге результативно завершили свою атаку. Новачок «зелено-білих» Артем Федецький, який діяв на позиції правого захисника, пройшов по флангу і виконав простріл. Першим на нього відгукнувся Сергій Кузнецов: кращий снайпер «Карпат» минулого сезону у падінні головою влучно пробив у ближній кут – 1:2. Тож підопічні Олега Кононова пішли у роздягальню в значно кращому гуморі ніж угорці.
 
У перерві коуч «Халадашу» Аурел Чертой провів аж вісім замін. Натомість Олег Кононов лише дві, причому одна з них стосувалася позиції воротаря. Але свіжі сили господарям не допомогли. Ініціативою продовжували володіти «Карпати». Щоправда після відновлення гри і до середини другого тайму оборона угорців діяла без збоїв. Більше того, у володіннях досвідченого 35-річного Тамаша Жепа, який у перерві замінив Гьорга Гьоце, напруження за цей проміжок часу виникло лише один раз. На 67-ій хвилині Сергій Зеньов прострілив, але Сандро Гурулі, намагаючись замкнути дальню стійку, до м’яча не дотягнувся.
 
Як потрібно реалізовувати простріли, за три хвилини грузинському легіонеру наочно показав сам естонець. У ролі асистента виступив Ігор Худоб’як, а Сергій Зеньов у дотик переправив м’яча у сітку – 1:3. А за дві хвилини карпатівці встановили підсумковий рахунок матчу – 1:4. Сталося це після того, як ще один новачок «Карпат» Максим Лісовий віддав м’яч на Сандро Гурулі, а той продовжив атаку на Андрія Ткачука. Саме він і поставив останню крапку в протоколі зустрічі.
 
На 30-те червня у «Карпат» заплановано заключний спаринг з клубом російської Прем’єр-ліги ФК «Ростов». Але цілком ймовірно, що 26-го червня команда Олега Кононова зіграє ще один контрольний матч. Наразі йдуть перемовини щодо його проведення.

Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Игрок сборной Украины попал в громкий расистский скандал за границей
Футбол | 26 апреля 2024, 16:11 20
Игрок сборной Украины попал в громкий расистский скандал за границей

Даниила Игнатенко обвинили в расистских высказываниях

Стал известен 6-й клуб, который квалифицировался в Лигу чемпионов 2024/25
Футбол | 26 апреля 2024, 07:31 0
Стал известен 6-й клуб, который квалифицировался в Лигу чемпионов 2024/25

«Фейеноорд» гарантировал себе участие в главном еврокубком турнире

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
akella2008
Oni by luchshe v poslednih 5-6 turah harakter pokazyvali.