Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1216
0

Міжсезонні плани Урагану

У серпні івано-франківці планують провести власний турнір

Міжсезонні плани Урагану

Підготовку до нового футзального сезону «Ураган» розпочне на початку липня. Наразі франківці перебувають у місячній відпустці, де під час відпочинку також займаються за індивідуальним графіком. До середини серпня заплановано два навчально-тренувальні збори: перший - на узбережжі Чорного моря (6-25 липня), другий - у Польщі (1-15 серпня), де пройде міжнародний турнір «Beskid Futsal Cup».

Останні тижні перед стартом 17-го чемпіонату України прикарпатці готуватимуться у рідних стінах. 20-24 серпня «Ураган» планує провести власний турнір чи взяти участь у «Кубку Галичини», господарем та переможцем якого івано-франківці стали минулого року.

ЗА МАРШРУТОМ КАРОЛІНО-БУГАЗ - ОВІДІОПОЛЬ
Після відпустки «ураганівці» 6 липня зустрінуться разом з новачками та потенційними новобранцями в смт. Кароліно-Бугаз, Овідіопольского району (Одеська область). У цей день команда розпочне свій перший навчально-тренувальний збір. Розміститься команда у тримісних номерах реабілітаційного центру «Шураві», що є базою відпочинку Союзу ветеранів Афганістану.

- На першому зборі ми будемо закладати фундамент. Основну увагу приділимо здебільшого фізичній підготовці, - розповів наставник «Урагану» Сергій ГУПАЛЕНКО. - Наш тренер з фізпідготовки Валерій Козлов запланував частину занять на піщаних пляжах поблизу Чорного моря, частину - у тренажерному залі. Також гравці займатимуться аеробікою. До райцентру Овідіополя - всього 10-15 км, тож у місцевому Палаці спорту також проведемо кілька ігрових тренувань, однак це буде вже в останній тиждень збору.

На Одещині підопічні Сергія Гупаленка перебуватимуть до 25 липня. Після цього футболісти отримають триденний відпочинок, і наприкінці місяця з Івано-Франківська «Ураган» візьме курс на Польщу.

«УРАГАН» - В ЦИГАНСЬКОМУ ЛІСІ
Другий тренувальний збір прикарпатська команд проведе у місті Бєльско-Бяла - біля підніжжя гір на півдні Польщі. Столиця Бєльського воєводства (населення 177 тис. чоловік) розташована в одному з найживописніших районів країни - Бескидах, що знаходяться поблизу кордонів Польщі, Чехії і Словаччини. З 1 серпня в «Урагану» запланована переважно тактично-ігрова підготовка, а першою перевіркою сил стане участь у міжнародному турнірі «Beskid Futsal Cup 2009», котрий відбудеться тут з 11 по 14 серпня.

- Минулоріч ми вже побували у Польщі, де провели другий повноцінний збір у місті Нова Руда. Однак тоді нам вдалось провести лише один спаринг з місцевою напівпрофесійною командою. А вже згодом, перебравшись до сусідньої Чехії, на турнірі «Green Ball Cup 2008» нас набагато чекали серйозніші суперники - «Норільський Нікель», наш «Шахтар» і дві найсильніші чеські команди. - продовжує коуч івано-франківців. - Цього року «Урагану» теж пропонували взяти участь у цьому турнірі, однак ми зупинили свій вибір на Бєльско-Бялі, де польські організатори планують зібрати хороший склад учасників першого турніру «Beskid Futsal Cup».

У цьому місті є місцева команда «Рекорд», яка стала переможцем першої ліги, і восени дебютуватиме в Екстракласі (аналог української вищої ліги). Приїдуть сюди ще дві польські команди - «Клеарекс» та «Нова Катовіце». Гратимуть на цьому передсезонному турнірі також чемпіон Грузії - «Іберія-2003», третя команда російської Суперліги - ТТГ-ЮГРА та бронзовий призер останнього «Фіналу Чотирьох» Кубку УЄФА - алматинський «Кайрат». Скоріш за все, компанію складе ще й чемпіон Словаччини - «Кошице». Проте остаточний склад учасників турніру поки уточнюється, а жеребкування заплановане на 25 липня. Тоді ж дізнаємось, які суперники дістануться «Урагану» на груповому етапі.

«КУБОК КАРПАТ» ЧИ «КУБОК ГАЛИЧИНИ»?
Одразу по поверненні з Польщі «ураганівці» продовжать підготовку безпосередньо в Івано-Франківську, де орієнтовно 20-24 серпня планують провести міні-футбольний турнір або ж зіграти кілька контрольних поєдинків.

- Цілком можливо, що знову прийматимемо «Кубок Галичини», який минулого року змінив львівську прописку на франківську. Тим більш, що восени ми вперше в історії виступили організаторами цього турніру. Наскільки мені відомо, проводити цьогорічний «Кубок Галичини» в Малечковичах, що поблизу Львова, в плани ініціаторів цього турніру не входить. А наразі цей перехідний трофей знаходиться у нашому клубному офісі, оскільки «Ураган» є його діючим дворазовим володарем. - зазначив Сергій Гупаленко. - Захищати титул переможців харківського «Кубку визволення» у наші плані також не входить, оскільки цьогоріч цей традиційний турнір пройде 12-16 серпня, як раз в той період, коли ми перебуватимемо у Польщі.

Можливо, це буде івано-франківський «Кубок Карпат», оскільки минулого літа у нашому спорткомплексі встановлювали паркет, тож не вдалось провести змагання вдруге. Хотілось би зробити цей турнір міжнародним, запросивши сюди кілька українських команд вищої ліги, а також представників інших країн, скажімо, Польщі, Чехії, Словаччини, Росії, Білорусі, Грузії чи Молдови. Наразі поки нічого точно невідомо, але строки 20-24 серпня залишаються незмінними. У будь-якому випадку, наша мета - провести кілька спарингів чи організувати власний турнір - входять у міжсезонні плани «Урагану».

«УРАГАН» У МІЖСЕЗОННІ:
1 червня - 4 липня - відпустка, робота за індивідуальними планами
6-25 липня - перший збір у смт. Кароліно-Бугаз та Овідіополі (Одеська область)
31 липня - 15 серпня - виїзд до Польщі, другий збір у м. Бєльско-Бяла
11-14 серпня - міжнародний турнір «Beskid Futsal Cup 2009» у Польщі
18-30 серпня - заключний збір в Івано-Франківську (дворазові тренування, спаринги)
20-24 серпня - «Кубок Карпат» чи «Кубок Галичини»

Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК «Ураган»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Как сыграла Аргентина? Определены последние два четвертьфиналиста ЧМ-2024
Футзал | 27 сентября 2024, 19:50 2
Как сыграла Аргентина? Определены последние два четвертьфиналиста ЧМ-2024

27 сентября на мундиале по футзалу Франция обыграла Таиланд, Аргентина одолела Хорватию

В Польше раскритиковали игру украинцев Сергея Булецы и Антона Царенко
Футбол | 28 сентября 2024, 20:15 8
В Польше раскритиковали игру украинцев Сергея Булецы и Антона Царенко

Оба футболиста выступают на правах аренды в гданьской Лехии

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.