Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1081
0

Футзал у «Футбольній родині»

Олександр Головко відвідав фінал Чемпіонату України з міні-футболу серед вихованців шкіл-інтернатів

Футзал у «Футбольній родині»

Фінал Чемпіонату України з міні-футболу серед вихованців шкіл-інтернатів під назвою «Футбольна родина», присвяченого Дню захисту дітей у Полтаві, відвідав колишній гравець київського «Динамо» Олександр Головко. Дебютні змагання проводилися серед 80 команд шкіл-інтернатів з кожного куточка країни, а в результаті до фіналу потрапило лише 25. «Змагання носили соціальний статус, але спортивна складова стояла на першому місці. Починання організаторів заслуговують на повагу, - резюмував по завершенні стартів старший тренер юнацької збірної команди України Олександр Головко, який провів майстер-клас для школярів. – Буду відвертим – мені сподобалося кілька хлопчаків, у яких може бути футбольне майбутнє. Але для цього необхідно й надалі проводити подібні заходи, а футбольних фахівцям брати участь у таких турнірах».

Протягом трьох днів на штучних полях міста точилися змагання, а деякі матчі не поступалися емоційністю найпринциповішим матчам найвищого рівня. Регламент змагань не носив несподіванок: по дві кращі команди з чотирьох груп розіграли фінальну пульку.

Не обійшлося без спортивних та солодких призів. До речі, у ці дні в Полтаві проходило свято Галушки і кожен українець з таким прізвищем міг харчуватися у будь-якому полтавському ресторані. Так от один із юних учасників змагань мав нагоду скористатися цим льготним правом.

«Приємно, що ми знайшли можливість проводити ці змагання двічі на рік, та залучати дітей з усіх областей України - розповіли керівники «Фонду братів Павліченків» Ростислав та Олег, що за підтримки Міністерства внутрішніх справ України проводили ці змагання. - Тому не сумніваємося, що нам до снаги залучати до участі в ньому максимальну кількість дітей-сиріт. І чим більше людей долучатимуться до соціальної справи – тим більше свята матимуть такі юнаки».

Треба було бачити очі Антона Гречика, який отримав Приз глядацьких симпатій як наймолодший учасник, навчаючись забивати у ворота з середини штучного майданчика. «Навіть не міг передбачити, що колись матиму нагоду брати майстер-клас у одного з кращих гравців київського «Динамо», який виступав у півфіналі Ліги чемпіонів, перемігши перед цим з розгромним рахунком «Барселону», - сказав молодий гравець.

Переможцем змагань стали юнаки з Київської області, які в матчі за друге місце обіграли футболістів Миколаївської області. «Бронза» у Луганської області. Про безкомпромісність змагань свідчить те, що призери визначалися лише за допомогою післяматчових пенальті. Наступні змагання відбудуться також в Полтаві напередодні Різдва.

Едуард СТАШЕВСЬКИЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.