Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 12 января 2021, 17:44
1456
3

КОНОНОВ: «Нам серйозно бракувало стабільності»

Наставник «Карпат» Олег Кононов про те, чому команді не вдалося позмагатися за місце у єврокубках

| Обновлено 12 января 2021, 17:44
1456
3
КОНОНОВ: «Нам серйозно бракувало стабільності»

Для нього це був перший сезон на посаді головного тренера команди. Стабільних виступів разом із «Карпатами» Олег Кононов досягнути не зумів, хоча в окремих матчах його колектив грав так, що змусив захоплюватися собою усю Україну. «Зелено-біла» команда стартувала поволі. Лише в 11-у турі «зелено-білі» здобули першу яскраву перемогу в сезоні – у Сімферополі над «Таврією» - 4:1. Інша справа – початок футбольного 2009-го. Три розгромні перемоги, хет-трик і дубль Кузнецова. На жаль, сподівання на вихід до єврокубків уже цього сезону виявилися нічим іншим, як просто мрія. Серія з дев’яти матчів без перемог і лише одна звитяга, щоправда, у дербі та підсумкове 9-е місце у турнірній таблиці – так завершили сезон 2008/2009 «Карпати».

- Загалом ми незадоволені нашим виступом у сезоні, - зізнався Олег Кононов. – Ми прагнули потрапити у п’ятірку чи бодай фінішувати поблизу неї – цього не вдалося.

- Хоча ще на початку 2009-го, коли «Карпати» розгромно перемогли тричі поспіль, багато хто з уболівальників уже повірив у єврокубкові перспективи вашої команди…
- Ми гарно підготувалися до другої частини сезону, добре провели товариські матчі і от з цим позитивним настроєм розпочали чемпіонат. Так склалося – і це чудово – вдало провели перший матч і потім вже діяли саме на цьому рівні позитивних емоцій. Хотілося продовжити цю серію, але… Чому розпочалася серія невдач? Тут усього потрошки: молодість наших гравців, недосвідченість, були мої помилки як тренера, недопрацювання загалом у клубі. Крім усього, після гри з «Дніпром» ми мали перерву у чемпіонаті і, вважаю, під час неї попрацювали не так ефективно, як хотілося. На це були різні причини – погода, поля…

- Олеже Георгійовичу, а чи на підсвідомому рівні футболісти вашої команди не схопили «зірочку» після трьох поспіль вражаючих перемог?
- Та ні. Не думаю, що в цьому справа. Навпаки, мої підопічні після кількох успіхів одержали впевненість у власних силах.

- Цікаво, що так само нестабільно «Карпати» виступали і в першому колі, щоправда, спочатку невдало розпочали, а потім серйозно додали…
- Це перший рік нашої спільної роботи – моєї та гравців. А такий час, як правило, ознаменовується пошуком відносин між тренером та гравцями, оптимальної гри. Нам серйозно бракувало стабільності, а це, як відомо, і є ознака класу.

- А якби додати цієї самої стабільності, то на яке б місце могли претендувати «Карпати»?
- Ну, зрозуміло, що вище. От, припустимо, давайте візьмемо наші домашні матчі – ми програли ФК «Харків», «Таврії», зіграли унічию з «Зорею», провалилися у грі з «Динамо». Якби у цих поєдинках зіграли вдаліше, то наблизилися б до нашої мети. Брак стабільності і визначив наше місце у турнірній таблиці – одну гру добре зіграємо, іншу провалимо…

- Як тільки очолили «Карпати», одразу почали перебудовувати гру команди на атакувальну модель – 4-3-3. По завершенню сезону можете сказати, що команда вже цілком готова до цієї, так би мовити, голландської моделі?
- Спочатку, звісно, було тяжко впроваджувати цю модель. Коли я прийшов у команду, то раніше ніхто за цією схемою не працював. Пам’ятаєте, у першому колі навіть доводилося повертатися до старої схеми. Для мене головне, що та філософія, якої я дотримуюся, була зрозуміла і близька команді. Я не можу сказати, що все вдавалося, але головне, я бачив, що хлопцям подобається така модель гри. Мої підопічні розуміють вимоги, але для того, щоб їх максимально гарно виконувати, потрібно багато роботи, час, можливо, не один сезон. Важливо, що в деяких матчах нам вдалося показати такий футбол, до якого прагнемо, а це означає - ми на правильному шляху.

- Цього сезону вам довелося досягти того, що не вдавалося вашим попередникам на посаді головного тренера «Карпат». Гравці, що приходили в команду під час сезону – Гурулі, Кузнецов та Тубіч, – одразу ж стали визначальними футболістами у грі команди.
- Ми ж брали гравців хорошого рівня. Тубіч зіграв на своєму рівні і довів свій же клас. Кузнецов, особливо у другому колі, довів, що є форвардом, яким може робити результат. Так, йому не вдавалося забивати завжди, але ж і вся команда потрапила у певну яму. А от щодо Ґурулі, гадаю, він не розкрив цілком свого потенціалу і друге коло провів не так, як міг.

- Попри неоднозначний сезон, є у вашої команди і однозначно світлі в плані гри згадки – матчі проти ФК «Львів».
- Серед усіх матчів ці поєдинки – найбільш пам’ятні у сезоні. Перша гра був емоційно складніша – ми поступалися, але відігралися і показали хороший футбол. У другому матчі також був серйозний підтекст – ФК «Львів» потрібно було брати очки, аби залишитися у Прем’єр-лізі. Але у нас була своя мотивація – нам потрібно було реабілітовуватися перед вболівальниками за попередні поразки. Крім цього, це ж було дербі і ми грали за свою честь.

- А про які зустрічі по завершенні сезону вам не хотілося б згадувати?
- Поєдинки з «Динамо» та «Арсеналом», коли ми розгромно програли.

- У період міжсезоння вболівальників чи не найбільше цікавлять трансфери. Чи вдасться «Карпатам» зберегти кістяк команди, чи є вже потенційні новачки?
- Звісно, ми хочемо зберегти команду! Також є певні позиції, що потребують підсилення, але зараз ще не хотів би вдаватися в конкретику і називати прізвища гравців, яких ми би хотіли бачити у наших рядах. Скажу так: у цьому переліку футболісти, за якими я спостерігав впродовж цілого сезону.

- І останнє запитання: які плани на міжсезоння?
- Дев’ятого червня команда виходить з відпустки. Проведемо медичне обстеження і розпочнемо збір у Львові, а потім поїдемо за кордон, але наразі я ще не можу сказати, до якої країни. 

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
к rgudu
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
mytsko
В останньому матчі Димінський вам забеспечив стальність ... в доларах США !