Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
996
0

Ураган зустрівся зі своїми вболівальниками

Івано-франківські шанувальники футзалу мали нагоду отримати відповіді на будь-які запитання

Ураган зустрівся зі своїми вболівальниками

В понеділок, 25 травня, з ініціативи фан-клубу «УРА-ФАН» в актовій залі Коледжу фізвиховання вдруге у історії клубу відбулася зустріч вболівальників «Урагану» з гравцями команди. «Ураганівські» шанувальники отримали змогу не лише задати запитання своїм кумирам, але й почути на них належні відповіді з перших вуст про матчі чемпіонату, що вже добігає свого завершення, а також про плани та перспективи на наступний сезон.

Зустріч відбулася напередодні вечірнього тренування команди і загалом пройшла у неофіційній обстановці. В основному, шанувальників команди, яких зібралося доволі багато, цікавив аналіз виступу «Урагану» цього сезону і подальші перспективи клубу. Насамперед вболівальники зі стажем висловили свої думки з приводу гри команди в цілому, а також побажали «ураганівцям» успіху в завершальному матчі чемпіонату проти «Енергії»: 
- У нас залишилася одна-єдина гра у Львові. Думаємо, що хлопцям треба побажати тільки перемоги. Як би там не було, яке би ми місце не зайняли, але «Енергію» ми повинні обіграти. Адже команда в нас прекрасна, чудові воротарі, молодий тренер. Тож ми повинні на переможній ноті завершити цей чемпіонат.

Водночас «ураганівські» шанувальники висловили своє певне занепокоєння реалізацією десятиметрових, адже в останніх матчах вони не дуже вдаються команді. Відтак, чи то жартома, чи то всерйоз, прозвучала пропозиція, щоб наступного разу дабл-пенальті виконував... Владислав Корнєєв. До речі, на рахунку кращого голкіпера за всю історію українського міні-футболу вже є декілька забитих м'ячів.
- Я ще не виконував за свою кар'єру 10-метрових ударів. Тож треба буде спробувати, для мене це буде дуже цікава практика (посміхається). Ви, мабуть, собі уявляєте, що коли ти стоїш у воротах і до тебе підходить бити воротар, психологічно можна легко зламатися.

На репліку капітана наставник «Урагану» Сергій Гупаленко цілком серйозно резюмував, що «справді проблема з пробиттям дабл-пенальті існує, тож у майбутньому цьому стандарту приділятиметься посилена увага, і будуть визначені гравці, що пробиватимуть 10-метрові».

Після цього кожен з гравців клубу висловив свої особисті думки відносно найпринциповіших матчів у сезоні, а також виділив ключові поєдинки. Чи не найкраще висловив думку усього колективу досвідчений Андрій Паршиков:
- Неможливо виграти усі матчі в чемпіонаті і виступати постійно на одному рівні. Ми ж усі живі люди. Проте в нас вийшов такий сезон, що усі матчі були принциповими. Поразка в Броварах чи в Рівному? Звісно, що вдома в другому колі налаштовувались на цих суперників по-бойовому. Тож для «Урагану» принциповим виявився весь чемпіонат.

Погоджується з цим твердженням один із стовпів «ураганівської» оборони Роман Кіндратів:
- Звичайно ж, усі матчі видались принциповими, адже усі команди «вишки» зараз приблизно однакові за рівнем гри. Можливо, на лідерів налаштування якось само собою приходить.

Втім, для певних гравців були і свої принципові розрахунки переважно проти своїх колишніх команд. Скажімо, Максим Павлюк завжди прагне показати довести своє у грі з ЛТК, для Євгена Валенка особливими є протистояння з харківськими командами, а от Федір Пилипів назвав виїзний матч проти донецького «Шахтаря» чи не найголовнішим у цьому сезоні:
- На «Шахтар» налаштовувався найсерйознішим чином. До того ж, нашій команді дуже потрібно було перемогти в цій грі. Напевне, психологічно десь навіть і перегорів.

До речі, екс-гравець донецького клубу відверто зізнався, що цей сезон у нього складався далеко не так, як він собі його уявляв:
- Загалом чемпіонат я відіграв не зовсім вдало. Можливо, вся справа у психології, адже у «Шахтарі» з найсильнішими в країні гравцями з цим проблем не виникало. Але під кінець сезону я вже повністю адаптувався у команді, почуваюся досить добре, - зазначив Пилипів.

Свого колегу підтримав Владислав Корнєєв, який сам два роки тому перебрався з Донецька в «Ураган».
- Коли переходиш з «Шахтаря» в будь-яку іншу команду, спершу - завжди важко. Справа в тому, що у донецькій команді ти можеш бути одним з лідерів, однак на адаптацію обов'язково потрібен час. Важко одразу ж показати свою гру, - зазначив «ураганівський» капітан.

Кращий голеадор за всю історію «Урагану» Валентин Цвєлих, який в середині нинішнього чемпіонату втретє повернувся до Івано-Франківська, зазначив, що одним з кращих в сезоні стала домашня гра проти «Планети-Міст».
- Завдяки перемозі з рахунком 6:0 ми знову відчули впевненість в собі після прикрих невдач у Харкові на Кубок і в чемпіонаті. Наш колектив став більш відкритий один для одного, і це принесло нам в подальшому хороші результати. На даний момент в команді все гаразд, тож наступного сезону вже можна виконувати високі завдання.

Звісна річ, вболівальників цікавили перспективи команди на наступний сезон. Про них розповів головний тренер івано-франківців Сергій Гупаленко.
- Вже зараз відомо, що нинішній склад «Урагану» повністю збережеться. Хочу завірити, що вже у наступному чемпіонаті вболівальники побачать зовсім інші результати. Справа у тому, що в перший рік своєї гри команда не може показувати зрілий футзал. Втім ми вже у другому колі почали поступово показувати той футзал, який би хотіли бачити керівництво клубу, вболівальники та й самі ми. Зараз від гри ми отримуємо тільки задоволення. Звісно ж є певні недоробки, ті самі десятиметрові, про які ви згадували. Тож ще є над чим працювати. У міжсезонні проведемо виключно точкову селекцію, адже нам для підсилення потрібні ще два гравці - воротар та польовий гравець.

Варто відзначити, що зустріч проходила у дуже теплій атмосфері. Приємно, що другий в історії «Урагану» подібний захід зібрав відчутну кількість вболівальників, які наприкінці спілкування з гравцями отримали нагоду взяти автографи у своїх улюбленців на спеціальних плакатах. Насамкінець - груповий знімок на пам'ять і обопільні побажання разом крокувати до нових перемог. Чи можна щось побажати кращого?

Андрій МЕНІВ, прес-служба НФК «Ураган»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Усик против Фьюри – поединок 50 на 50. Легендарный бой за абсолюта
Бокс | 18 мая 2024, 03:50 30
Усик против Фьюри – поединок 50 на 50. Легендарный бой за абсолюта

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует главный поединок супертяжелой весовой категории в боксе за 25 лет

Лунин заинтересовал легендарный клуб и финалиста ЛЧ. Андрею нашли замену
Футбол | 18 мая 2024, 06:55 0
Лунин заинтересовал легендарный клуб и финалиста ЛЧ. Андрею нашли замену

Украинцем интересуются «Милан», «Наполи» и «Боруссия Дортмунд»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.