Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
|
3154
2

Хто стане шостим чемпіоном?

Хто з українських боксерів-професіоналів має найкращі шанси невдовзі стати чемпіоном світу

Хто стане шостим чемпіоном?

Нині Україна має п’ять чемпіонів світу з професіонального боксу – це Віталій і Володимир Клички, Сергій Дзинзирук, В’ячеслав Сенченко та Андрій Котельник. За цим показником ми поступаємось тільки загальновизнаним лідерам профі-боксу – американцям і мексиканцям. Для порівняння, Росія має лише одного чемпіона світу – Миколу Валуєва – та й він не є повноцінним, адже ділить своє звання з узбеком Русланом Чагаєвим. До слова, 30 травня в Хельсінкі ці надважковаговики визначать справжнього чемпіона за версією WBA.

Пропоную поміркувати, хто з українських боксерів-професіоналів має найкращі шанси невдовзі стати чемпіоном світу. Мій список наступний.

1. Володимир Сидоренко (21-2-2, 7 КО). 32 роки. Вагова категорія до 53,5 кг. «Universum Box-Promotion» (Гамбург, Німеччина). WBA – 2. Гадаю, найшвидше з усіх українських боксерів чемпіоном світу може стати боксер із Севастополя. Попри те, що 2 травня Сидоренко програв і другий бій за титул WBA Ансельмо Морено з Панами, Всесвітня боксерська асоціація залишила українця на високому другому місці у своєму рейтингу. Враховуючи, що перше місце вільне, Сидоренко, скажімо, після одного вдалого виступу, знов міг би вийти на чемпіонський бій за версією WBA. Але, схоже, у нього інші пріоритети. Він не бачить перспектив перемогти Морено, який є племінником президента Панами та улюбленцем функціонерів WBA, а отже і призначених асоціацією суддів. Відтак, Сидоренко сподівається, що «Юніверсум» організує йому чемпіонський бій за іншою версією. За моєю інформацією, переговори стосовно організації чемпіонського бою для Сидоренка мають розпочатися вже у червні. Можливо, перед виходом на бій за чемпіонський титул, українцеві доведеться провести один-два проміжних поєдинки, аби потрапити у рейтинги інших боксерських організацій, де він наразі не представлений.

2. В’ячеслав Узєлков (20-0, 12 КО). 30 років. Вагова категорія до 79,4 кг. «K2 East Promotions» (Київ, Україна). WBC – 11, WBA – 2, IBF – 12, WBO – 5. Амбіційна київська компанія братів Кличків «K2 East Promotions» недавно втратила свого єдиного чемпіона світу (Юрій Нужненко програв титул WBA у вазі до 66,7 кг донеччанину В’ячеславу Сенченку), тож має намір вже цьогоріч або наступного року організувати для своїх боксерів чемпіонські поєдинки. На передньому плані тих, кого просуватиме київська компанія – росіянин Заур Байсангуров, білорус Олександр Устінов та українець В’ячеслав Узєлков. Місця у рейтингах WBA і WBO дають підстави думати, що вінничанин вже найближчим часом може отримати шанс провести чемпіонський (або претендентський) бій.

3. Олег Єфимович (16-1, 10 КО). 27 років. Вагова категорія до 57,1 кг. «Union Boxing Promotion» (Донецьк, Україна). WBC – 11, WBA – 11, IBF – 13, WBO – 6. Апетит, як відомо, приходить під час їди. Донецька компанія «Union Boxing Promotion» у квітні отримала свого першого чемпіона світу В’ячеслава Сенченка. Другим на черзі є Олег Єфимович, єдиний на сьогодні українець - чемпіон Європи з професіонального боксу. Після двох успішних захистів титулу EBU, він довів, що має потенціал стати чемпіоном світу. Місця у рейтингах усіх провідних боксерських організацій також дозволяють претендувати на чемпіонський пояс. Справа за «малим» – щоб менеджери організували йому поєдинок за титул чемпіона світу.

4. Олександр Дмитренко (29-0, 19 КО). 26 років. Надважка вага (понад 90,7 кг). «Universum Box-Promotion» (Гамбург, Німеччина). WBC – 2, IBF – 4, WBO – 1. 4 липня в Гамбурзі, Німеччина, Саша зробить останній крок у напрямку до зустрічі з Володимиром Кличком. Він проведе бій з американцем Едді Чемберсом, у якому розігруватиметься статус офіційного претендента на пояс WBO. Але, навіть у випадку перемоги над Чемберсом, немає ніяких гарантій, що боксер з Євпаторії цьогоріч чи навіть наступного року зможе провести бій за звання чемпіона світу. Поясню чому. Якщо чемпіон світу за версіями IBF та WBO Володимир Кличко 20 червня успішно захистить свої титули проти британця Девіда Хея, то у нього залишиться ще один вільний захист. Пріоритетними суперниками для нього є американець Кріс Арреола та росіянин Микола Валуєв. До того ж у черзі на зустріч з українцем є ще один боксер – обов’язковий претендент на титул IBF росіянин Олександр Повєткін. Якщо ж Кличко програє Хею, то ситуація може бути ще більш заплутаною, адже, за умовами контракту, британець має дати один або два матчі-реванші братам Кличкам (на їх вибір).

5. Тарас Біденко (26-2, 12 КО). 29 років. Надважка вага (понад 90,7 кг). «Spotlight Boxing» (Гамбург, Німеччина). WBA – 2, WBO – 13. Замикає п’ятірку українських боксерів-професіоналів у моєму списку киянин Тарас Біденко, який 6 червня в німецькому Оберхаузені спробує відібрати титул Інтерконтинентального чемпіона світу за версією WBA у непереможного досі росіянина Дениса Бойцова. Обидва боксери високо котируються в рейтингу WBA: Біденко – на другому місці, Бойцов – на п’ятому. І обидва фактично є одноклубниками. Бойцов представляє «Universum Box-Promotion», а Біденко дочірню компанію гамбурзького монстра – «Spotlight boxing». Переможець двобою, імовірно, в одному з наступних поєдинків отримає шанс поборотися за пояс WBA. Але, як і у випадку з Дмитренком, невідомо коли до Біденка (у разі перемоги над Бойцовим) дійде черга на проведення чемпіонського поєдинку. Як я вже писав, 30 травня Руслан Чагаєв і Микола Валуєв визначать єдиного повноцінного чемпіона за версією WBA. У переможця буде одразу декілька варіантів. Назву найбільш імовірні. 1) Якщо наступним буде так званий вільний захист титулу, то чемпіон може зустрітись з будь-ким із ТОП-15 рейтингу або, наприклад, провести об’єднавчий бій з кимсь із братів Кличків. 2) Захист титулу проти першого номера рейтингу WBA австралійця Калі Міана, який в андеркарті бою Чагаєв – Валуєв, якщо переможе маловідомого американця Серрона Фокса, може отримати статус офіційного претендента на титул. 3) Не можна виключати нічийного результату в бою Чагаєв – Валуєв, або близького рішення суддів на користь одного із суперників. В такому випадку WBA може призначити і третій бій між росіянином та узбеком.

Отож, хто стане наступним українським чемпіоном світу?

Василь Танкевич, Газета.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Vivkobul
Перемоги Тарасу!!!
cobalt09
Узелков должен выйти .
Ефремович -классный , смотря как его вести будут .
За Котельника переживать буду , но -врядли .