Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
3321
6

Григорий СУРКИС: «УЕФА принял справедливое решение»

Президент ФФУ дал пресс-конференцию

Григорий СУРКИС: «УЕФА принял справедливое решение»
У четвер, 14 травня, в інформаційному центрі «Україна 2012», створеному на базі агентства УКРІНФОРМ, відбулася спільна прес-конференція президента Федерації футболу України Григорія Суркіса та віце-прем’єр-міністра України Івана Васюника. Темою їхнього спілкування з журналістами стали підсумки засідання Наглядової ради УЄФА в Ньоні (8 травня) та Виконкому Європейського футбольного союзу в Бухаресті (12-13 травня), який визначив приймаючі міста Євро-2012.
 
Принцип паритетності
 
Як наголосив Григорій Суркіс, ключовим рішенням керівного органу УЄФА стало збереження паритетності при виборі міст-господарів Євро-2012. Нагадаємо, що на засіданні Виконкому Європейського футбольного союзу було затверджено перелік міст України і Польщі, які приймуть матчі Турніру. В Україні 100-відсотковий статус приймаючого міста отримав Київ. Тоді як Донецьку, Львову й Харкову до 30 листопада цього року необхідно підтвердити динаміку в процесі підготовки, щоб бути остаточно затвердженими у ранзі господарів матчів континентальної першості. У Польщі містами Євро-2012 названо Варшаву, Вроцлав, Гданськ і Познань.
 
Не втрачати свій шанс
 
«Ухвалені Виконкомом рішення є справедливими, оскільки УЄФА дотримав принципу паритетності, на якому наполягали обидві сторони. Названо по чотири міста в Україні та Польщі, яким за певних умов надається можливість провести Турнір на своїх територіях, − відзначив Григорій Суркіс. − Інша справа, чи скористаються території цими можливостями, і чи не втратять свій останній шанс через власну неспроможність до організації таких заходів. У цьому зв’язку будь-які претензії і образи на адресу УЄФА є безглуздими і некоректними. Адже всяке терпіння має свої межі. Я вважаю, що через два роки після перемоги у Кардіффі власник Турніру абсолютно справедливо оголосив приймаючій стороні дуже жорсткі і конкретні умови подальшої співпраці у проекті Євро-2012».
 
Робота над помилками
 
Президент ФФУ порадив всім учасникам проекту-2012 припинити пошуки винних у власних проблемах. «Лише дзеркало зможе об’єктивно показати − хто насправді є причиною ваших негараздів. Питання поставлено руба − або ми у відведені строки ретельно і результативно працюємо над помилками, або УЄФА змінює формат проведення Євро не на нашу користь. Все. Крапка! − підкреслив він. − Спасіння потопаючих − справа рук самих потопаючих. Зверніть увагу, саме − рук, а не язиків. Я акцентую на цьому увагу, бо прочитав перші реакції на рішення, прийняті у Бухаресті. Хочу нагадати деяким емоційним ньюзмейкерам, що відразу після здобуття права на проведення Турніру було обумовлено формат: по чотири основних і по два запасних міста, що готуються в обох країнах до прийому матчів чемпіонату Європи».
 
Облишити спекуляції!
 
«Тобто всім було зрозуміло, що на чотири прохідних місця претендують шість кандидатів. Тому абсолютно нелогічними є публічні істерики та розігрування трагедій у зв’язку із тим, що ця умова застосована УЄФА на практиці, і від України та Польщі остаточно вибули зі списку приймаючих по два населених пункти. Вважаю, що будь-які спекуляції на цю тему принижують честь і гідність не лише тих представників регіонів, хто влаштовує подібні спектаклі, але й завдають шкоди репутації всієї країни, − продовжив Григорій Суркіс. − До речі, щодо формування позитивного іміджу Євро-2012 на теренах нашої держави − це теж окрема актуальна розмова. І я наполягаю на тому, щоб її активними, зацікавленими учасниками були всі ви, представники засобів масової інформації».
 
Новий інформаційний продукт
 
«Адже ми як менеджери Турніру, а ви − як його хронікери, повинні розділити відповідальність перед суспільством за той кінцевий продукт, що буде презентовано світу в 2012 році, − звернувся до журналістів президент федерації. − У цьому стратегічному питанні − один у полі не воїн. Це − наша спільна європейська перспектива. Нехай кожен власноруч покладе у її фундамент свою цеглину. Давайте почнемо з себе. Я особисто зробив усе залежне від мене, аби престижний Турнір відбувся в Україні. А ви?... Саме до такого принципового діалогу із суспільством я закликаю представників засобів масової інформації. Гадаю, що переважна більшість українців також прагне до споживання якісно нового за змістом інформаційного продукту в упаковці Євро-2012 без начиння скандалів і надуманих сенсацій».
 
Чіткі зобов’язання
 
«Тим паче, що рішення Виконкому УЄФА не дають підстав для такої бульварної творчості. Вони є максимально конкретними і прагматичними. Вони дуже чітко орієнтують приймаючу Турнір сторону у межах часових та сітьових графіків зобов’язань, які мають бути виконані усіма без винятку уповноваженими територіями. У цьому форматі ділових взаємостосунків місця для демагогії немає. Тому я прошу кожного з вас, а через вас − усіх причетних до підготовки Турніру, так само переосмислити свою громадянську і професійну позицію по відношенню до проекту Євро-2012. Насправді у нас ще є час, аби кардинально змінити ситуацію на краще. Давайте зробимо 30 листопада ще одним днем національного свята, а не трауру у зв’язку з похоронами чергової надії на світле майбутнє», − резюмував Григорій Суркіс.

Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Жозе Моуриньо признался, за кого будет болеть в Лиге чемпионов
Футбол | 19 апреля 2024, 10:17 1
Жозе Моуриньо признался, за кого будет болеть в Лиге чемпионов

Португалец выделил единственный клуб, который возглавлял в своей карьере

ВИДЕО. Как звездные партнеры поздравляли Лунина после безумного матча в ЛЧ
Футбол | 20 апреля 2024, 00:01 1
ВИДЕО. Как звездные партнеры поздравляли Лунина после безумного матча в ЛЧ

Украинский вратарь помог «галактикос» выйти в полуфинал

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
lutsk01
если бы не Сурок и его молодая команда, которая гробила свое здоровье целых ДВА года ради сраных тендеров, ради своих же внуков которых, как назвать ,две подружки под окном терли тихо языком мало, и оценить сколько он в СВОЙ карман бумажек положит, то я вам сочувствую пацаны, или как вас там ,живите с миром, и не здавайтесь, хоть именно в вас я очень сомневаюсь, у вас то и друзей наверна никогда в жизни не было, не говорю уже про настоящих женщин, и еще нелюблю всяких психологов ,трепачей, каждый человек и без них сам по себе психолох ,а все кто типа чье больше ваняет тот настоящий психолох, ну все соплежуи иду спать завтра поговорим может быть
toli0808
Гость | 2009-05-14 18:26:22
Я живу в Мюнхене. Приедь ко мне за свои деньги и сделай мне ремонт ПРОСТО ТАК! Докажи, что ты не жид! ИЛИ НЕ ПИЗДИ!!!
academynow
Если журналисты вопросы не задавали, то это уже не пресс-конференция, а просто пресс-релиз или брифинг - называйте как хотите. Или все же вопросы задавали и это была таки пресс-конференция, но сайт не публикует их? Непонятно!
И ещё - "Питання поставлено руба" - это на каком языке? Древнеарамейском?
fairplay
Воруют и без и во время строительства. Может даже ещё больше.
Ed_Kramatorsk
Да, конечно Суркис виноват во всем. Если бы не он со своим ЕВРО , то не было бы головняка у кучи народу, в основном властьимущих. Пиз...или бы денежки потихоньку, и все Ок! А тут пиз..ть деньги нельзя, а надо строить аэропорты, дороги, стадионы и т.д. Ну где этот Суркис взялся?
VeTRoLeT (Kiev)
Молодець, Гриша! Хай хоть щось вже роблять, а не язиками ляпають!