Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2330
2

Ураган презентував власний фан-клуб

В Івано-Франковську відбулася унікальна для спортивної України подія

Ураган презентував власний фан-клуб

В понеділок 27 квітня в приміщенні Обласної федерації футболу відбулася презентація фан-клубу НФК «Ураган». Для спортивної України це стало свого роду унікальною подією, адже «УРА-ФАН» (саме таку назву отримала новостворена громадська організація) став першим в Україні офіційно зареєстрованим фан-клубом міні-футбольної команди.

В прес-конференції, присвяченій презентації власного фан-клубу, взяли участь президент НФК «Ураган» Олександр БУБЕН, головний тренер Сергій ГУПАЛЕНКО, капітан команди Владислав КОРНЄЄВ, старожили клубу Роман ЯРИЙ та Андрій СІМКА, а також безпосередньо керівники фан-клубу Роман СТРЕЧКОВСЬКИЙ і Мирон ДМИТРИК.

- Наш фан-клуб буде називатись «УРА-ФАН» і стане першим дійсно зареєстрованим футзальним фан-клубом в Україні. Як на мене, це є унікальна подія і визначальним є те, що це сталося в Івано-Франківську, - розпочав один з ініціаторів створення фан-клубу Мирон ДМИТРИК. - Команда «Ураган» має дуже багато вболівальників, але коли я почав вболівати разом з «ураганівськими», мені багато чого почало не подобатись у культурі вболівання. Є така група вболівальників як «кузмичі». Ми ж не такі. Наше угрупування, яке зараз налічує тільки 15-ть чоловік, буде вболівати культурно, інтелігентно і толерантно. Єдине, що якщо буде погане суддівство, то нехай судді пробачають! Сподіваюся, що у наступному сезоні весь центральний сектор буде належати фанам.

Власне, без сприяння керівництва НФК «Ураган», а саме президента клубу Олександра Бубена, можливо це і не зайшло би настільки далеко, як воно заплановано, адже в нас є дуже багато програм. Наш фан-клуб буде займатися не тільки підтримкою «Урагану». Ми будемо долучатись до популяризації футзалу загалом, особливо дитячого та аматорського. Зокрема, у наших планах є залучення молоді в школах до занять міні-футболом та здорового способу життя, проведення турнірів, конкурсів тощо. Але в першу чергу ми, звісно ж, будемо підтримувати нашу улюблену команду «Ураган», наших кумирів-гравців, які роблять і для міста, і для нашого регіону дуже багато. А тому маємо сподівання, що вже наступного сезону команда з Івано-Франківська побореться за чемпіонство, адже вболівальники щиро сподіваються тільки на максимальні завдання клубу.

Своїми враженнями про створення нового фанівського руху поділився президент «Урагану» Олександр БУБЕН:
- Будь-яка ідея, яку хтось започаткував, починає обростати рухами та подіями, які тільки роблять її популярною, як вийшло і з НФК «Ураган». Як ми не намагались штучно створити фан-клуб впродовж попередніх трьох років, цього практично в нас не вийшло. Чому це вдалося зробити саме зараз? Можливо, рівень команди став дійсно вище, і є вже намагання ставити високі результати. А можливо, ми так довго запрягаємо, а потім в нас все швидше відбувається. Але була ініціатива від Мирона і Романа, озвучена в ході нашої зустрічі. Я повністю підтримую багато ініціатив, які можуть бути створені навколо НФК «Ураган». Ми вже погодили статут фан-клубу, як юридичної особи. Це говорить про те, що люди не просто зібралися щось створити, а створили громадську організацію «УРА-ФАН».

Ми вже переглянули попередній бюджет цього новоутворення для того, щоб всі домашні матчі проходили цікаво. Вважаю, що окрім спортивних досягнень, на матчах, в першу чергу, має бути шоу - яскраве і цікаве. Все це робиться для вболівальників, які мають можливість приходити і віддавати свої емоції улюбленій команді. Я особисто дуже емоційно вболіваю під час матчів «Урагану». І якби я не був президентом клубу, то очевидно, що обов'язково долучився до фанівського руху.

Президентом фан-клубу «УРА-ФАН» став, напевне, найвідданіший вболівальник «Урагану» Роман СТРЕЧКОВСЬКИЙ. З моменту створення міні-футбольної команди в Івано-Франківську він не пропустив жодного домашнього матчу за участі своєї улюбленої команди.
- В свою чергу, хочу додати, що в наших подальших планах є регулярні зустрічі вболівальників з командою. Також для усіх учасників нашого фан-клубу ми плануємо виготовити спеціальну фанівську атрибутику, якою ми б могли відрізнятись від інших вболівальників в Івано-Франківську та на виїзних матчах «Урагану». І найголовніше, це - розвивати цей рух так, щоб на заповнених трибунах спорткомплексу з кожним разом ставало все більше шанувальників, котрі своєю підтримкою надихали команду на нові перемоги.

Про важливість підтримки команди на домашніх і виїзних матчах говорив і головний тренер «Урагану» Сергій ГУПАЛЕНКО:
- Для усіх нас - керівництва, тренерів і гравців - створення фан-клубу є дуже приємною і потрібною справою. Впродовж усього нинішнього сезону підтримка фанів була з нами практично усюди, і їх допомога часто є неоцінимою. Як приклад, хотів би пригадати нещодавній виїзний матч у Львові проти «Кардиналу», під час якого наші ураганівські фани створили команді по-справжньому домашню атмосферу. А перефразована пісня «Там під львівським замком» взагалі була шедевром! Якщо вони так будуть нас підтримувати і надалі, то ми просто не зможемо програвати. Тому ми усім нашим колективом тільки підтримуємо таку хорошу і потрібну ініціативу створення фан-клубу.

Один з найдосвідченіших гравців в історії українського футзалу голкіпер Владислав КОРНЄЄВ встиг пограти на багатьох майданчиках не лише України, тому про фактор підтримки вболівальників знає не з чуток. Раніше до Івано-Франківська він приїздив у складі донецького «Шахтаря». Вже другий сезон Владислав є капітаном «Урагану», тож йому є з чим порівнювати.

- Я багато спілкуюся з гравцями інших команд, котрі в один голос кажуть, що грати у Івано-Франківську дуже складно. Відчував це не один раз, коли ще був воротарем «Шахтаря». Гадаю, один із основних факторів цієї складності - це підтримка, яку здійснюють наші вболівальники. Можливо, це пов'язано з тим, що в місті тільки одна міні-футбольна команда, а не так, як у сусідньому Львові, де їх є чотири, і там вболівальникам важко визначити свої пріоритети. У нас є одна команда, яка представляє місто, регіон і, сподіваюсь, представляє гідно. І у цьому ви, вболівальники, нам дуже допомагаєте. У той же час цінність такої підтримки виражається, в першу чергу, у поразках команди. Коли є перемоги, радіти можемо усі, а коли є осічки, без яких неможливо у спорті, підтримка повинна бути і у радості, і у біді. Це я би хотів побажати нашому новоствореному фан-клубу, щоб вони підтримували нас, незважаючи ні на що.

Про кубковий матч з «Шахтарем» пригадав і один з гвардійців клубу Роман ЯРИЙ, котрий виводив першоліговий «Ураган» на майданчик з капітанською пов'язкою на руці. Напевне, тоді у жовтні 2003 року на арені в Івано-Франківську, що не могла вмістити всіх бажаючих, був чи не найбільший аншлаг.

- До сих пір мені пригадується наша гра на Кубок України, коли ми приймали донецький «Шахтар». На той матч прийшло дуже багато людей, і їхня підтримка, звісно ж, відчувалася, але вона була стихійною. Незважаючи на те, що ми програли той матч (4:5), але відтоді у нас з'явилося багато шанувальників. Втім, у наступні роки вболівальницька підтримка не була відповідною. Можливо, так було тому, що не було справжніх фанів команди, які нас підтримували б і при поразках, і розділяли з нами радість перемог. Зараз такі фанатично віддані команді люди вже є, і це дуже відчувається не тільки на домашніх матчах, а й на виїзних, що дуже важливо. Хотів би побажати новоствореному фан-клубу, в який і об'єдналися наші вболівальники, збирати у свої ряди якомога більше справжніх симпатиків «Урагану». Немає в нашому місті ще такої команди, яка б грала на найвищому рівні і досягала певних результатів. Слава Богу, є така команда в міні-футболі. А тому хотів би побажати усім нашим фанам, щоб у них в серці ніколи не згасав цей вболівальницький запал. І, дай Бог, щоб ми перемагали якомога частіше разом з вами.

Подякував справжнім вболівальникам «Урагану» від імені команди і Андрій СІМКА, зауваживши, що івано-франківські фанати - одні з найкращих в Україні.
- Дуже приємно, що за майже семирічну історію нашого клубу нарешті знайшлися люди, які створили цей фан-клуб, адже вболівальницька підтримка - це один з основних факторів для перемоги команди як на виїзних іграх, так і на домашніх. Граючи у різних містах України, хочу зазначити, що такої підтримки, як є у нас, не має жоден клуб вищої ліги. Мабуть, тільки за винятком харківського «Локомотива». Хочеться побажати усім нашим фанам побільше здоров'я, оскільки багато його вони витрачають під час матчів «Урагану». І ще раз подякувати від імені команди за те, що вони палко підтримують нас за будь-яких обставин. Щиро сподіваюсь, таких фанатів з кожним матчем буде ще більше, і вони надалі будуть відданими своїй улюбленій команді.

Доречі, назву для фан-клубу «УРА-ФАН» запропонував саме президент івано-франківців Олександр Бубен. Нагадаємо, що раніше цього сезону при клубі з'явилася власна танцювальна група підтримки «УРА-СТУДІО». Дебютний виступ дівчат відбувся під час домашнього поєдинку з львівським «Таймом», що відкривав програму другого кола чемпіонату.

Олег ЛАНЯК, Андрій МЕНІВ. Прес-служба НФК «Ураган»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Black1982
Прослізився...