Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
2488
5

Евро-2009: Готовность 90 процентов

В Донецке и Мариуполе продолжают подготовку к Чемпионату Европы

Евро-2009: Готовность 90 процентов

До старту Євро-2009 залишилося менше трьох місяців. Що ще потрібно зробити за цей короткий термін тим, хто очолює підготовку до турніру? Які питання вирішити? Про це кореспонденту газети «Донбас» Юрію Окуню розповів перший заступник голови Федерації футболу Донецької області, член Виконкому ФФУ Іван Гайворонський.

− Іване Григоровичу, що наразі найбільше турбує членів оргкомітету з проведення Євро-2009?
− Потрібно уточнити певні нюанси по готелях, де будуть проживати команди. Конкретно − вирішити питання понаднормативних місць у донецькому «Атласі» та маріупольському «Спартаку», адже УЄФА бере на себе витрати по перебуванню делегацій у складі 26 чоловік, а, як свідчить досвід попередніх турнірів, насправді вони сягають 35-40 чоловік. Утім, ми розв’яжемо цю проблему в робочому режимі.

А головне, це, звичайно − ігрові та тренувальні поля, їх стовідсоткова готовність до турніру. У нас ще недавно були неузгоджені питання при укладанні договорів зі стадіоном «Металург» і тренувальної базою «Олімпік» у Донецьку. Однак ми досягли консенсусу, і минулої п'ятниці відповідні офіційні документи на ці об'єкти надіслані до УЄФА.

− А як бути з відсутністю необхідного освітлення на стадіоні «Західний» у Маріуполі?
− Воно не знадобиться. Цю арену відвідували представники телеканалу Eurosport, який транслюватиме матчі Євро-2009, все оглянули й вирішили, що матчі на «Західному» проводитимуться тільки в денні години.

− Ви можете оцінити, на скільки відсотків ми вже готові до проведення турніру?
− Думаю, відсотків на дев'яносто, як мінімум. Остаточно ситуація з’ясується після 12 червня, коли в «Донбас Паласі» пройде жеребкування фіналу. Тоді члени делегацій уже зможуть конкретно оглянути місця свого майбутнього розміщення, висловити зауваження, пропозиції та побажання, які ми повинні будемо врахувати. Втім, не думаю, що нам висунуть суттєві претензії.

До речі...

− Матчі Євро-2009 пройдуть на чотирьох стадіонах: РСК «Олімпійський» і «Металург» у Донецьку, «Іллічівець» та «Західний» у Маріуполі. Вісім учасників будуть розбиті на дві групи, в яких з 21 по 27 липня в одноколовому турнірі визначиться четвірка кращих. 30 липня відбудуться півфінали, а 2 серпня на РСК «Олімпійський» визначать чемпіона. Дев'ять із 15-ти матчів турніру покаже канал Eurosport, причому матч відкриття та фінал − у прямому ефірі.

− За розрахунками УЄФА, Євро-2009 мають відвідати близько п'яти тисяч уболівальників. Допомагати фанатам почувати себе як удома будуть більше тисячі волонтерів з кола спеціально підготовлених студентів вузів. Вони сприятимуть гостям у врегулюванні різних питань у 27 інформаційних центрах, які будуть розгорнуті в аеропорту, на вокзалах, при готелях і на стадіонах.

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Физрук_(Днепр)
Да ладно вам будет интересно посмотреть на что наша молодежь способна...Жалко в Днепре не будет матчей..я бы сходил...
gabin8
Я перший раз дізнаюся про євро 2009 у нашій державі .
kiruxa_y
За розрахунками УЄФА, Євро-2009 мають відвідати близько п'яти тисяч уболівальників.
... а чего так мало ... или возможно ошиблись с цыфрой ?!
igopavl
У нас Евро 2009. А вам слабо?