Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2878
8

У Києві з’явився телестадіон!

В центрі Києва біля арки «Дружби народів» відкриють телестадіон

У Києві з’явився телестадіон!
25 квітня в центрі Києва відкриють телестадіон «Територія уболівальників». Напроти амфітеатру, біля арки «Дружби народів», на двометровому постаменті буде встановлено екран розміром 4 на 6 м. Протягом місяця на ньому будуть транслюватися усі найцікавіші спортивні події, на які багата цьогорічна весна. Це – фінальні змагання за єврокубки, зокрема двобої між «Динамо» і «Шахтарем» в останньому в історії Кубку УЄФА, вирішальні матчі чемпіонату та кубку України з футболу, «Формула-1» і навіть конкурс «Євробачення».
 
Вхід на телестадіон буде безкоштовним, а на самій його території буде забезпечуватися належна безпека, а навколо розмістяться заклади харчування. Проект реалізується під патронатом Київської міської державної адміністрації.
 
«Навіщо знову забиватися в прокурені й недешеві бари, коли можна вболівати на свіжому повітрі, слідкуючи за подіями на великому екрані та відчуваючи енергію інших вболівальників? – каже Анатолій Махиня, координатор проекту «Територія уболівальників». – Фан-зони – це обов’язкова частина спортивного життя в розвинутих країнах. Наприклад, у Відні під час минулорічного чемпіонату Європи було організовано біля десяти великих фан-зон. При цьому центральна фан-зона простягнулася на 1,2 км і мала 9 великих екранів. До Євро-2012 залишилося 3 роки – нам вже треба відкривати цей формат для себе, адже він є неодміною частиною футбольного свята, яке має підготувати Україна».
 
Телестадіон «Територія уболівальників» буде працювати за принципом «нон-стоп» - починаючи з 10:00 і до 22:00, або кінця спортивної події. «Паузи» між прямими трансляціями футболу, тенісу, боксу, баскетболу, «Формули-1» будуть заповнювати легендарні футбольні матчі, такі як «Динамо» – «Спартак», Україна – Росія,  а також авторські фільми про історію українського футболу. Також між трансляціями будуть виступати музичні гурти та розігруватися призи – футболки та футбольні м’ячі з автографами спортсменів.
 
«Ми поставили за мету створити першу в Києві фан-зону, зробити її приємною та дружньою для відвідувачів, де могли б якісно провести час як молодь, так і ветерани вболівання»,  – каже пан Махиня.

Довідкова інформація
 
Під час останнього чемпіонату Європи в Австрії і Швейцарії практично всі міські площі, парки та сквери були обладнані під фан-зони для футбольних вболівальників та просто туристів. Під ці абсолютно безкоштовні фан-зони, в яких тисячі людей в дружній атмосфері могли відпочити всією сім’єю, подивитись всі матчі на гігантських екранах під відкритим небом і смачно попоїсти, переобладнали навіть площу королівського палацу Габсбургів у Відні. У результаті австрійські «зони вболівання», за даними МВС Австрії, із задоволенням відвідали 2,4 мільйони чоловік, у тому числі 1 мільйон уболівальників з-за кордону.
 
В Києві планується створити три фан-зони під час проведення фіналу Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Фан-зони будуть зонами УЄФА, де федерація матиме ексклюзивні права на розміщення як реклами, так і інших розваг. Всі вони відповідатимуть найжорсткішим вимогам підведенню безпеки, комунікацій, санітарним нормам, можливості розміщення не менше 20 тисяч людей, медичного обладнання, тощо.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 8
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Catanov
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Kirash
а че там мало, всего на месяц ?????
TAK1TAK
На майдауне есть экран, и народу на площадь больше влезет.
valdis_dinamo
Да давно пора мерам крупных городов такое мутить, и городу же выгодно, поставить рядом киоски и всякую хрень...так что меры Днепра, Донецка, Харькова, Одессы и т.д. берите пример с нашего космоса......но только в этом плане....
DIM-C
Блин, давайте и в Днепре такую хрень мутите!!!!
fairplay
Затея безусловно хорошая. У нас в Харькове тоже экспериментировали во время ЧМ06 в парке Горького и на стадионе МХ в КУЕФА.
Аж хочется разок "сходить" попробовать.
Pavillon
да, классно придумали...я вообще последний раз футбольные матчи смотрел, когда евро-2008 на арене-сити показывали, я живу на квартире с хозяйкой, и телека нету у меня...в пабы желания нету ходить
dudya
Лёня снизошел к людям?
Отлично придумали!